Ulrika


Ulrika, 15 år, Kabelvåg.
Velkommen til min Dagbok om livet mitt! Er alltid hyggelig med kommentarer og ja
jeg kommenterer selvfølgelig tilbake:)Siste innleggKategorierArkiv


Linker


AnnonserNår du lever mer og mer i den verden du drømte omNår man skal oppdater et år, kan man være helt kort å si at det var bra, eller kan man faktisk tenke hva har det her året har gjort for deg. Alt har en mening pleier jeg å si, kanskje man ikke finner meningen med en gang, men med tiden så dukker nok den meningen også frem.

I fjor tok jeg en helt annen retning, jeg forlot dans og storbyen og valgte og flytte opp til "vidda" og starte på en plass nok en gang på nytt. Har kun fått vært der 5mnd av 2013, resten av de 12 mnd jeg har til bringt der har vært i 2014.
Selv påvirkes året av hvem og hvor man befinner seg.

Jeg flyttet ut som 16åring, og nå som 18åring flyttet jeg igjen for meg selv i en leilighet. Mye har skjedd på de 2 årene. Alt jeg har fått opplevd og muligheten hadde ikke vært der om jeg ikke tok mitt drastiske valg.

Det jeg egentlig skal frem til, er at jeg er så utrolig takknemlig. Vi alle drømmer om et drømme liv som små, som bare er helt uvirkelig.. TENK deg når du faktisk får leve det!! Det er uvirkelig skal jeg fortelle deg.
Selv de som bor på plassen skjønner kanskje ikke hvor viktig dette er.. men alle folkene jeg har møtt, skolen jeg går på,de jeg har rundt meg, den nye samiske låten som kom ut, den kunden som snakket til meg på samisk, og den personen som sporte deg noe om det sjøsamiske.
De som skrev til deg på samisk, eller de som er stolte av å være same, og gå på butikken og finn samiske bøker, eller å ha en adressenavn som er på samisk, en verden hvor det meste foregår på samisk.

Det er noe jeg setter så utrolig stor pris på, året 2014 har jeg vokst så mye! Både på hvem jeg er og hva jeg vil.

Selv om jeg ikke snakker språket, merkelig nok ganske sjenert der. Så treffer låter, og meldinger meg mer om det blir snakket på samisk til meg. Noen vil kanskje reagere, ettersom jeg aldri har levd blant det samiske før nå. Men jeg føler meg mer samisk enn norsk.

I morgen er det julaften og et spørsmål om hva man skal ha på seg, noe som det siste året er blitt en selvfølge at kofta skal på! Til alt, julebord ,konserter,bursdager jeg tar som regel det fineste plagget jeg eier på meg- kofta.

Jeg var ganske så stolt i fjor på denne tiden, men vil nok påstå at jeg har vokst mye på dette året, mer erfaring og lærdom også! Vet litt mer. Vet også at jeg ikke kaster meg ned om en er uenig i det jeg er stolt av.

Dette er takket være de flotte jeg har hatt rundt meg, perlebygda og alle andre! Politkken, skolen, nære og fjerne! De som har hjulpet meg i snart 2år for å hjelpe meg å få tilbake 16tapte år av det samike.

Tusen takk.

hits