Ulrika


Ulrika, 15 år, Kabelvåg.
Velkommen til min Dagbok om livet mitt! Er alltid hyggelig med kommentarer og ja
jeg kommenterer selvfølgelig tilbake:)Siste innleggKategorierArkiv


Linker


AnnonserJobbhelgMobil blogging funker fint det,eller ikke?hvertfall i dag har vi hatt fridag,å var utrolig herlig å ha denne dagen fri å sove lenge på,siden helgen går til å stå opp kl 5om morgen(jobbhelg)
En time før bestemte jeg meg for at jeg skulle hive meg med å synge,på det årlige møte kommunen har!
Vi var utrolig få som møtet opp,men men!
Senere på dagen gikk Lise og jeg på sølvsmiene de har her i bygda,å Ble noen kroner brukt i dag å(ops) men er jo bare jul en gang i året da!

Resten av kvelden har blitt brukt til juleinnpakking,og er enda ikke ferdig. I morgen tar jeg resten, fikser rommet og starter på alle tonnevis med innleveringer og oppgaver jeg har får jul..
Nå er det kveld jobbhelg fra nå og frem til hotellet stenges:))

Vi var 3stk fra ungdoms koret og bestemte oss i siste liten at vi skulle synge "when I was Your man" en fantastisk fin låt og håper folkene var fornøyde!

Fikk Adventskalender i posten i dag,av verdens beste mamma<3 så lykkelig! Resten av kalendere kommer snart sa hun! Åh er så koselig å få pakke i posten :D

Å dette har kvelden min godt til

julestemning i storbyen
Har vært helt fantastisk å ha hatt fri i dag fra skolen! Dagen startet rimelig tidlig, og halv 10 var vi allerede i Alta. Julegatene var tente,lys,stjerner, nisser,og juletre! Det som har vært savnet♥Så herlig, nå kan julen snart bare komme! 
Fikk kjøpe meg ferdig med julegavene, eller hvertfall til kortet mitt i dag sa stopp! Så da må man bare vente til neste lønnings dag!:D Neida, jeg fikk egentlig handlet inn til alle i dag og er utrolig fornøyd med det! Mangler bare litt småting her og der.
Alt er snart i boks, og nå gjenstår det bare pakking og sending av gaver.

Julen i år, kommer til å bli den beste julen på lenge! ♥ 

støttespillerHeisann!!

Nå har jeg nettopp sittet meg ned, etter en nokså lang og travel dag! Skulle jo egentlig dra ut en tur, men fant ut at jeg heller kan ta det litt med ro og faktisk være litt hjemme(fornuftig) haha! Etter skolen i dagen i dag, var det å hive i seg middag og sette på koften, sminke og fikse seg.
Avvir(avisen) kom på besøk og intervjuet de her hjemme, og Anne Karen som kom hit. Er utrolig spent på hvordan det komer ut i skriftform, så det blir gøy å se!
Anne Karen og jeg kjørte til Juhls, hvor jeg hadde henne som min støtte! For så nærvøs å sjelven er det lenge siden jeg har vært. At kveldens opptreden da jeg med en annen sang en liten del, var skuffene. Var så mye bedre da vi øvde, at det var nesten. Eller det VAR utrolig flaut å stå der å synge. HELDIGVIS den siste sangen vi sang.. off nei!
Så var det rett av med koften og på med treningsbuksen og spille innebandy. Alt for få folk i dag, å treningen ble også avslutett mye tidligere. Håper at på Torsdagen kommer det flere folk, men masse folk hører egentlig til i innebandy.

Nå er det utrolig herlig å faktisk være hjemme! Skal spise kvelds, og sette meg litt ned med særoppgaven. I morgen har jeg FRI og da skal jeg for første gang på snart 3mnd til " stor" byen skal få handle juelgaver ferdig og gleder meg veldig! Årets høydepunkter og handle julegaver♥

Fullstappet programHeisann!!

Dagen i dag har godt i ett! Kom nå først hjem etter skolen og alt slik, så mye og gjøre når en ikke har tid til å dra hjem. Hadde koret i dag, og øver til morgen dagens konsert! Etter det snakket jeg med Avisa Avvir i 3timer. En koselig og lang prat. 
Utrolig spennde og artig at de skal lage en så personlig og stor repotasje, og gleder meg veldig til det ferdig resultatet. Som jeg helt sikkert må ta med til samisk timene for å oversette og skjønne hva det egentlig som står der. I morgen skal de også intervjue og være med under konserten. Å intervjue et par av de jeg har rundt meg.  Så dette blir spenndene♥Så min dag har egentlig bare gått til dette, å morgen dagen blir ikke mye roligere. 
Skole-Hjem-Avisen på besøk- fin stasen på- synge- av med finstasen og på med treningsklær- innebandy! Fullt kjør i morgen, men ser så frem til å trene igjen!Får jo da ikke tid til å trene styrke på skolen i morgen, så innebandyen kan jeg overhode ikke gå glipp av.

Onsdagen er det fri, å da drar jeg til Alta for å kjøpe ferdig resten av julegavene♥Gleder meg så utrolig masse,har enda noen igjen! Å må lete etter den perfekte julegaven og gi til hver person. Ikke lett, men alltid like koselig med julegave handel♥


I går var det utrolig dårlig vær her, noe som var litt koselig! Strømmen ble også borte den natten.. er godt med slike dager i blant!

 

BarnedrømmenHeisann!!

Siste treningen før kampen er unnagjort. Å sitter egentlig å tenker på hva er det jeg hiver meg utti på Lørdagen?Har knapt spilt i 2uker, å nå skal jeg ut i min første kamp. Haha, blir nok litt av et syn. Gleder meg egentlig veldig, blir en utrolig artig opplevelse å være med på. 
Etter dagens trening ble det både blod, blåmerker, skadet håndledd og opphovnet munn! HAHA! Tiltross for alt dette, er innebandy helt UTROLIG gøy♥
Så nå er innebandy køllene lånt og hentet, og klar til å fyre av på Lørdagen!!

Ellers har jeg prøvd koftene mine som jeg har kjøpt, å fikk på døren for 2dager siden! Utrolig fornøyd! Å er vel det beste jeg kunne ha brukt pengene på♥Nå har jeg ikke bare ei kofte, men fire og kan velge å vrake:D
  
Det tok meg 11år, men nå har jeg koften jeg har drømt om som liten!

 

Store gleder
Tror dette er første uken på lenge jeg tar ting med ro, men nå snart skal jeg ut på en ny innebandy trening! Kjenner jeg starter å bli ganske så rastløs nå så gleder meg! 
Var hos Vertmommo og spiste i dag etter skolen! Torsketunger, ekte lofotmat for lofotjenta♥Åh ble så utrolig glad!! 
Så ting- store gleder!

Nå skal jeg ha siste trening før kampen vår som er til helgen! Gurr dette blir spenndene!!

 

just four left
\\ fall down seeven. stand up eight

Var utrolig herlig å kjøre på med vekter, styrke og avslutte dagen med trening med innebandy laget mitt! Trening er en veldig stor avkobling, egentlig ganske så greit for da slipper man å sitte å snakke, og heller kan trene og gjøre mer nytte av seg! 


Tiden går veldig fort, å i dag er det allerede bare 4uker til juleferie! Utrolig mye som skjer nå fremover, og mye som må gjøres før ferien kan komme.
Til helgen blir det tur til Karasjok, hvor vi skal reise hjem med seier etter innebandy kampen. 
Neste uken har jeg mye fri, og skal derfor dra en dag til Alta for å handle ferdig resten av julegavene jeg skal gi. Er vel egentlig ganske godt på vei, og snart ferdig ettersom jeg startet allerde i September. 


Snart kommer vi inn i den beste månden i året, månden hvor man skal gi og være med dem rundt seg♥


Av og til er sannheten mye bedreHeisann!!

De siste 4dagene har jeg vært ganske langt vekk fra blogg å alt slikt, ikke alt som egner seg til tider å skrive for hele verden! Å da er det nok best for alle at jeg bare tar noen dager fri fra blogginingen.. Nå er det en ny uke og på Torsdagen er det kun 1mnd til jeg reiser hjem! Jeg trives veldig godt her, elsker plasssen♥men har vel egentlig funnet veldig godt ut hvem som har spilt falsk! Men snart starter et nytt år og et nytt år her oppe, så ting kan ikke bli værre!:D 
Nok om det...

En ny uke er startet, og en ny trenings uke står for tur! I morgen blir det fullt kjør med styrke og innebandy og slik blir mye av uken å gå til. Kamp til helgen, å vi skal ikke tape!!
Kom også på at særoppgaven i Samisk har jeg akkurat en mnd å bli ferdig med.. å den er vel ikke helt der jeg skulle ha vært. Så er nok et tegn på at tiden går utrolig fort her, enten en vil eller ikke.
Har også nesten fri hele neste uke, noe jeg ser utrolig frem til. Få unna særoppgaven, og kan komme meg på juleshopping. Slik er det å bo på landet, det må planlegges for å komme seg avgårde til byen.


\\ skuff meg heller med sannheten enn å glede meg med løgnen!  

 

På høgt nivåHeisann!!!

For å si det slikt, 8timers trening på knapt 2 dager kjennes VELDIG på kroppen! Gangsperre fra topp til tå, og verker helt sykt! Men er en herlig følelse for det betyr jo bare at  det går fremover. Fikk presset meg selv til nye rekorder, og sier meg ganske fornøyd! ♥
Var også med på Vollyball, noe som de fleste vet at ballsport er ikke min sterkeste side! Som folk sier" en god latter forlenger livet" så har nok forlenget livet til alle som var  der i dag, med mine vollyball skills! Haha! 
Rett etter dette var det rett til sang, hvor det var julekonsert øving og Mari Bouine prosjekt. 

I morgen blir blir det den roligste dagen hittil denne uken! Da har jeg kun 2timer med Innebandy på kveldingen.. men ja kjenner jeg meg selv rett sitter jeg ikke inne til da! Hmm, nei tror nesten jeg må finne en trenings kompis i morgen. Er jo så kjedelig å bare sitte hjemme. 
Er i slike tilfeller jeg gleder meg enormt mye til den dagen jeg får lappen!!


Be a fighter ♡Be a fighter ♡
\\ så sant


 

T dagHeisann!!

Dagen i dag, å de neste Tirsdagene framover kommer til å bli en sikkelig trenings dag noe som er utrolig herlig! ♥ Dro på skolen i 17tiden, med Anne Karen å hadde styrke trening! Så kanskje jeg får arm muskler snart:D haha! spilte FAKTISK fotball også, men ikke av egen vilje. Men trening er vel trening så hvorfor ikke? Rett etter det var det Innebandy i 2timer! Utrolig bra økt, å lærte mye til å være første gang! Men Hahah, har en LANG vei å gå.. 
Er utrolig bra trening, så nå slipper jeg å jogge så mye ute i kulda, for huff det er kaldt!

I morgen blir det en ny treningsøkt,swing og sang! Her går ting på full rulle dagen lang,men det er så herlig å være så mye i aktivitet. Selv om jeg kjenner at jeg ikke er helt frisk, så får man bare kaste seg ut i det.

 

Fitforfight♥ 

Litt over 1mnd igjen av dette året, så man får vel bare gjøre en siste innspurt før juleferien!  

starter på ny idrettHeisann!!

Da var mandagen over, å i morgen er det tilbake på  skolebenken igjen etter langhelg!Skoledagen i morgen er  for det meste samisk og fritimer, noe som er utrolig herlig! 
Dagene går i ett og i dag har vi øvet, for å synge julestemmningen inn snart her i bygda!
Ellers blir morgen dagen å gå til trening, så dere blir nok ikke å høre fra meg før på kvelden i morgen. Om jeg har overlevd min første trening på innebandy laget, så dette kan bli spenndene.
Ser hvertfall utrolig frem til å få 4 nye timer i uken,  4mer timer trening♥
I tillegg har vertsmamma bursdag i morgen også, så en hektsik dag i morgen med andre ord.

 
Håper alle har hatt en fin start på uken! 
" Ny uke nye muligheter"  

BlokkfriHeisann!!

Har vært ubeskrivelig herlig å hatt fri i dag! Noe som resulterte i at jeg lå i sengen en god stund. Formen er heller ikke på topp, men er vel min egen feil(?) Klarer jo ikke å være i ro og inne, så ble en 1,2mil lang tur i dag! Å det var KALDT skal jeg fortelle dere.
Merker nå at det kanskje ikke var den beste avgjørelsen, om en vil bli frisk men men!
Nå skal jeg ta litt pust i bakken, før jeg skal dra ut igjen å synge!

 

Fra neste uken skal jeg være med iHeisann!!
Søndager pleier å være de dagene det stort sett ikke skjer så mye. Noe som ikke var til unntak i dag heller! Dagen startet veldig daff, når formen min er elendig.. men hater å ligge i ro, så tid å bli frisk har jeg ikke.
Er bare 2 hus som skiller mellom Anne Karen og meg, noe som er utrolig kjekt. Så søndags kvelden ble brukt til at vi tok en tur ut i kulda.
Nordlyset,månen lyste over bygda i kveld og er bare utrolig vakkert her. 
Vi endte opp i et bruktmarked, hvor barnedrømmen min ble fullført! Jeg har ikke lengre 1kofte, men 4KOFTER! Haha, må flire med tanken. Har ikke bodd her lenge, å har på under 1år kjøpt meg 4kofter. 
Dette var utrolig billig og kofter du ikke kunne se har vært brukt, så hvorfor ikke? gleder meg så til å ta de i bruk! 
Å ubeslutsom som jeg er, kun jeg ikke bare kjøpe en, for alle var forskjellige. 1 fra 1800tallet en vanlig og en lett kofte. Så endte opp med alle, og en til min kjære lillesøster♥
Så var ganske fornøyd da vi dro hjemover,endelig har jeg Kauto kofte, nå er den neste kofta jeg skal spare opp til den tradisjonelle kauto kofta! 

Ikke nok med det, men JEG som har så hektiske hverdager har hoppet ut i en ny gren! Fra neste uken av skal jeg starte å spille  på lag, jeg skal begynne på Innebandy! Haha! 
Vet ikke hvordan det vil gå, for selv har jeg bare spilt med skolen på fritiden, men på dette laget går det stortsett bare voksne folk. 
Blir spenndene og mer treninig! 
Så har vi en kamp og trene for som er om 2uker! Så dette blir veldig spenndene. Haha! Selv synes jeg det er utrolig gøy, å jeg som hater og tape gir meg ikke med det første.

Helgen er ikke over for min del. I morgen er det blokkdag i Finsk for min klasse. Siden jeg ikke har finsk har jeg da fri, noe som er utrolig herlig! 
 (iphone kvalitet) 
Her i Kauto går vi ordentlig Søndagstur, med stokk og alt! haha neida

Første året utenHeisann!!

Selv om mange vil si det er lenge igjen, så går det utrolig fort og snart kommer den beste høytiden i året! JULEN♥Tiden fra 1.Desember til nyttår er helt fantastisk. 
Etter at jeg flyttet ut, er juleferien den tiden av året hvor jeg endelig kan reise hjem igjen! Noe som i år blir exstra koselig, etter 3mnd borte..
Er så koselig i julen, å bruke tiden på dem man er glade i, være med familien og venner! En helt fantastisk tid og avslutning av året♥

Det rareste i år, er at for første gang skal jeg ikke være med resten av Kabelvåg, familie og venner å se når vårt flotte juletree på torget skal få lys! 
I fjor kunne jeg bare ta båt hjem å få oppleve det, men ikke i år! Blir utrolig rart.. har vært med hvert eneste år så lenge jeg kan huske..
Elsker tradisjoner å det å ikke kunne få delta på den første tradisjonen i Desember, er litt rart! Men håper å tror Kautokeino har noe som kan gjøre at jeg får nye tradisjoner her! 
Det fine i år er at jeg kommer hjem noen dager før julaften♥Da får jeg tid å reise en tur til Mathilde, å både gi hun julegaven og møte henne igjen etter 2mnd! Å samtidig får jeg være med familien hjemme, på alt vi gjør før julaften og etter♥

 Gleder meg til å være store deler av Desember her i Kautokeino, å se hvordan tiden frem mot jul er her! Det jeg hvertfall vet er at korene jeg er med på, skal synge i forskjellige julesammenhenger og det finnes ikke mer julestemmning enn det♥

Julestemmning har komment for mange månder siden! Å med snø og kulde, julegaver på rommet og julesanger vi øver på er det ikke vanskelig


\\tatt i fjor i juletiden♥

Helgen er her
Har ikke så mye å si enn GOD HELG! Håper alle får en super fin helg. 
Jeg skal hvertfall nyte frihelgen min nok en gang.
Prøv å få gjort mest mulig skolearbeid,trene og være sosial!
 

never to farHeisann!! 

I det  siste har det blitt utrolig mye " tema" innlegg, uten å nevne hendelse eller sted, så kan en bare tenke seg til resten! Men nå blir jeg tilbake me oppdateringer for fullt. 
I dag skjedde det ikke så alt for mye spenndene på skolen, å i morgen blir det ikke stort som skjer heller. Blokkdag i MATTE(7timer) får vel bare ha et åpent sinn og ønske meg lykke til! haha.
Har faktisk startet på swing, noe som i grunn er ganske komisk. Er jo utrolig kjekt og ikke minst artig å kunne, men før man kan det er de ikke så veldig heldig som havner med meg! HAha. Måtte flire hver gang vi måtte bytte partner, for da var det enda en ny person som måtte plages.. haha. neida det gikk nå eller joda det går vel, eller(?)
Så var det rett på sang i 2timer, hvor vi øver på vår julekonsert vi skal ha! ♥ Gleder meg! 
Enda en kofte dag, med samisk og julemusikk!

På Mandag fikk jeg høre resultatet av sangen "min" vi lager som koret skal synge, å tror det blir ganske bra! Driver også med et lite prosjekt, å skal se hvor tøff jeg er om jeg klarer å fullføre det. Har enda noen måender igjen, eller helt til påsken! Tanken er det å det frister å hoppe i det. Men et helt nytt språk jeg egentlig ikke kan .. så vi får se!
Men mandagen får jeg høre melodien.. så det blir utrolig spenndene!

Ellers går dagene i ett å snart er det Desember å da skal jeg snart hjem! Jeg overlever å være her, men det er så snart man blir sittende alene at man vil ta første flyet rett hjem.
Men er det noen jeg gleder meg til å møte, må det være mine skatter! Mine søsken ♥  de betyr så utrolig mye for meg! Å er så rart å ikke være i hverdagen deres! 

Skal bli så godt å gi disse to en bjørneklem når jeg kommer hjem♥ 

Stortrives i Kautokeino, men skjer bare litt for mye her for tiden, både på godt og vondt! 
Men alt går fint!
Å håper alt er bra med folk dere hjemme!

Nå skal jeg fullføre den siste mående før jul med STIL! Både på skolen og ellers!  

FORDOMMERHeisann!!

Selv om det er en fryd og ingen fare å bo i Kautokeino, så er det som alle andre plasser utrolig mye som surrer blant det gode. Noe som alle plassene har, men noe som man merker godt på en så liten plass som dette. FORDOMMER! 
Er fordommer om alt og alle! 
Er så utrolig lett å dømme folk, med og lese og ikke minst høre hva andre sier og mener. Såklart en kan ha alt i baktanke men møte alltid folk med åpent sinn !
Halvparten av disse fordommene kommer jo fra folk som ikke kjenner dem selv! 
Å nei dette skjer jo over alt, hvor enn man er!
Så vil det alltid være det ukjente man har fordommer mot..

Hadde jeg hørt på alle fordommene, så hadde jeg ikke vært i Kautokeino! For det fristet ikke etter hva folkene sa om plassen, ble nermed helt skremt av meg.
Hadde heller nok ikke bodd her så mye lengre, for hadde jeg hørt på alle fordommene hadde jeg vært helt alene..

Fordommer! Ja kan av og til være nyttig med en pekepinne, men den skal ikke legge vekt på hva du mener.

Har du mye fordommer?tenk igjenom hva du sier om toppbloggere du aldri har møtt, eller folk på gaten.. 

Neste gang det er noe du vil dømme, bli kjent med det først før du dømmer! Uten fordommer kan du bli kjent med helt fantastiske personer ♥

 

" å bo i kauto har fått meg til å tenke"Heisann!!

 
Merker veldig at bloggen har forandret seg. Det er ikke de vanlige innleggen hver dag om at i dag har jeg så mye lekser og skolen i dag var så slitsom. Men kanskje like så greit? Går jo flere og flere dager mellom innleggene. Å når jeg faktisk blogger er det vel kanskje litt mer fornuftig som kommer ut enn hva jeg spiste sist til middag. 
Egentlig er det et godt tegn, når jeg ikke har tid til å blogge betyr det jo bare en ting.
Men er så mye å tenke på hver eneste dag, at når jeg sitter meg ned for å blogge før jeg må springe ut, ender det alltid med at jeg bare sletter hele innlegget.
Etter at jeg flyttet har lært så utrolig mye på godt og vondt! Jeg har opplevd så utrolig mye og jeg har lært så utrolig mye.

Ja, å det samme sa jeg om Bodø i fjor! Men man stopper aldri å lære! Å flytte opp hit har vært et vendepunkt.. NEI sier ikke det at alt er som en dans på roser i Kauto! Sier ikke det at Kauto er bedre enn Lofoten.
Men jeg bor så mye annderledes nå enn før, bor ikke midt i storbyen, hvor vi dro på cafe om vi skulle møtes. Hvor vi kunne ta buss hvor enn vi skulle, å hvor jeg kunne dra hjem hver helg.

Nei er ikke slik at når man bor i Kauto har man ikke dekning og bor i lavvo! Har faktisk ikke sovet i lavvo engang!

Å bo i Kautokeino har fått meg mye til å tenke, jeg har funnet ut hva som er viktig for meg! Med så stor avstand fra de hjemme som jeg er så glad i, finner man fort ut hva som betyr noe♥Er ikke like lett som før å reise hjem til Mamma! 

Jeg lever i en drøm jeg hadde fra jeg var 6år å bo blant samer, lære samisk og gå i kofte! Hører samisk hver dag! Det går egentlig ikke opp for meg at jeg bor her oppe!


Jeg hater kulde, jeg hater snø og jeg skulle aldri i livet gå studiespesialisering. Nå bor jeg på en plass hvor jeg kan forvente godt over -30 hvor snø er noe jeg vil få nok av og hvor jeg har startet første året på nytt på studiespeialrisering.
Alt dette pågrunn av en drøm! EN DRØM!
Om å lære samisk og ta det med videre!  Har vært svaret mitt hver gang noen spør meg. 

Angrer jeg? Nei tvert imot!
Kautokeino er en plass jeg virkelig liker! En fantastisk bygd med så mye som skjer og så masse fantastiske folk.
Kautokeino er langt fra hva folk hjemme skal ha det til.
Å sitter enda den dag i dag å tenker at jeg faktisk flyttet opp hit, til tross for at jeg ikke hadde hørt NOE  positivt om denne plassen.

Så om en drøm ikke skremmer deg nok, da er det ikke en stor nok drøm!  

Jeg kan enda si med hånden på hjertet at jeg er stolt av å være samisk! Stolt av å kunne gå i kofte og stolt av å høre til et helt fantastisk folk! Stolt av å skal lære samisk å bli den første til å vidreformidle det.
Er utrolig glad for at jeg bor her å har startet vgs fra start! Startet en ny bok, et nytt vendepunkt og en ny start, i en liten bygd hvor jeg ikke kjente noen.
Såklart alt er ikke som himmelen her, men man skal ikke drege så mye ned på negative uten å se på det positive!
Klart er dager jeg har vanvittig med hjemlengsel, og helst egentlig vil ta neste fly hjem.
Er dager hvor jeg nesten gir opp og lære meg samisk, for jeg ikke skjønner hva noen sier.
Så er det dager jeg er syk, men bare kommer meg opp fra sengen for jeg vet aldri hva dagen vil bringe


Jeg bor hos en fantastisk vertsfamilie! Å såklart er jo ikke lett å reise fra sin egen å føle seg hjemme på en helt ny plass i et fremmed hus. Jeg har liksom bare vært lenge hjemmenfra og lenge på besøk på en møte. Men likevel så føler jeg meg hjemme og at jeg bor her. Jeg opplever min samiske drøm hos en vertsfamilie! Å slik en leser på blogger, alt er ikke dans på rose, som mange prøver å sjule. Ting går opp og ting går ned. Men vet at det er folkene jeg bor med her som har en stor betydning for hvordan jeg har det! 
Å er utrolig takknemelig for at jeg får bo her å har så fantastisk familie og venner rundt meg her i kautokeino ♥

Det jeg skal frem til er at en drøm må kjempes og man må bli skremt av før den kan oppfylles. 

hits