Ulrika


Ulrika, 15 år, Kabelvåg.
Velkommen til min Dagbok om livet mitt! Er alltid hyggelig med kommentarer og ja
jeg kommenterer selvfølgelig tilbake:)Siste innleggKategorierArkiv


Linker


AnnonserSkulle ønske samisk var mitt morsmålHeisann!!

Før jeg kom hit, var det alltid en drøm som skulle gjenomføres å ta opp det samiske! Å nei, den drømmen er ikke forandret. 
Det å komme hit, å for første gang i hele mitt liv se stolthet innenfor det samiske, er et syn jeg aldri trodde jeg ville se.
Å bli kjent med folk som lever av reindrift, med folk som er reindrift samer og folk som ikke er det, er helt fantastisk. 
Å høre og lese det samiske språket hver dag er helt nytt for meg.
Se kofter og luer og folk med finstas og ikke MINST stolthet. Er en beskrivelse som ikke kan forklares.
Såklart er det ikke like lett å ikke kunne språket, er ikke like lett å slenge seg på i samtaler, når du selv ikke skjønner hva som blir sagt. Men er helt klart noe jeg vil lære meg, for man mister utrolig mye av det samiske når en ikke kan språekt, føler jeg! Å er noe jeg vil vidreføre.. blant annet nå i første omgang til mine småsøken der hjemme! 

Skulle ønske jeg hadde vokst opp med det samiske, å at samisk var mitt morsmål! 

Når det er sagt har jeg 8timer med samisk i morgen, helt alene! Å er utrolig spent på hva vi skal gjøre iløpet av de timene. Så ser frem til en super skoledag i morgen, å forhåpentligvis får jeg lære masse!


 

En uke medHeisann!!

Vet at familie og andre der hjemme følger med bloggen, men er nok ikke den beste nå for tiden til å oppdatere. Skjer faktisk utrolig mye hver dag, å om det ikke skjer mye har jeg ikke ro i meg så finne på noe, gjør jeg uansett. 
Denne uken blir utrolig herlig på skolen; store deler av dagen i dag gikk til fritime
I morgen har jeg ingen skolefag, å siden jeg sitter i OD komeiteen på skolen skal jeg bruke fritimene på å fikse klart til tema dag på skolen i morgen. Skal hjelpe å rigge til scenen og alt som treng, noe jeg egentlig flirer med tanken, ikke er jeg noe flink med det tekniske heller.. haha! Resten av morgen dagen vil gå til tema dag for årets prosjekt.

Onsdag er det vanlig skole, torsdag er det jobb dag for OD og fredagen har jeg blokkdag i samisk(en hel skoledag med samisk) med andre ord en uke med lite skolefag!

 Kjenner jeg er passe nervøs for morgen dagen, så burde vel hoppe i seng nå så ikke alt går helt på tryne i morgen. 

 
Har foresten et særemne i samisk, noe som blir en veldig stor oppgave som skal leveres inn rett før juleferie!Så var det bare å priovitere og få tid til alt
 

Å bo langt hjemmenfra

Jeg har faktisk bodd i Kautokeino i over 2månder nå. Noen som ingen trudde, før jeg kom hit. Det viser seg at, en bygd med så mye fordommer og rykter på seg. Er også en bygd med så mye godt! 
Trives utrolig bra i lille Kauto!
Uansett hvor og når jeg går, møter jeg alltid på en eller annen kjent person!
Er alltid en kjent bil som kjører forbi.
Å møter du folk, er det mer eller mindre unormalt å ikke si "hei!" eller "god morgen" noe jeg synes er utrolig koselig.

Er så utrolig glad for at jeg har flyttet hit! Ingen dager er like, å hver dag er som et nytt eventyr. Selv til en liten plass å være, klarer man alltid å finne på noe som man kan få tiden til å gå. 
Om jeg tenker fremover, så vil jeg deffinitivt gå ferdig VGS her i Kautokeino!

Kautokeino, er for meg på mange måter annderledes. For meg har det virkelig blitt en ny start, og en stor overgang.
Språk, kultur,samfunn, folk mye spilles inn!


Nei jeg skal ikke klage! Om man graver bort det ene, og legger til det andre, har jeg vel i bunn og grunn det ganske godt her i Nord!
Eneste som merkes veldig, er å bo så langt borte! Nå er det 1måned sist siden jeg var hjemme, og enda 2månder igjen til jeg får se familien igjen♥Merker at det er mye tyngre å være borte, enn man tror. 
Men det er ikke så ille heller.
Dagene går som oftes fort.
 
Nå gleder jeg meg som aldri før til Juleferien! Da skal jeg endelig hjem til mine etter 3måneder borte! ♥ Var selv hjemme hver helg i fjor, så 3månder er mye for meg! 
Men det skal nok gå!
Frem til da, blir det hard jobbing på skolen, med tentamer,prøver og særemne! 
Lære meg mer samisk
Være masse sosial
Å få de 2 siste måndene av 2013, til å bli BEDRE enn noen gang!  

MIN Kamp de siste åreneJeg får aldri sagt det nok, hvor utrolig mye personer som jeg har rundt meg betyr for meg♥Dem som alltid ringer meg,dem jeg møter og de som alltid har vært der for meg! 

For snart 3år siden, fikk jeg et mål for meg. Tøft  kom det sikkert til å bli, men så tøft hadde jeg aldri trudd.
Jeg gikk kontant med hodepine og kvalme! Å det meste av fritiden min ble brukt til å få energi, med å sove, noe mer klarte jeg ikke. Å være sosial eller å gjøre lekser var utrolig vanskelig å klare å henge med på. Noe som gikk veldig på samvitigghets følelsen! 

Etter 1år(høsten 2012) utvkiklet dette seg i en større grad, til " spisefortyrrelse"    Jeg bodde alene på hybel, å det var tilslutt svært lite mat som ble handlet inn. Noe som var utrolig tungt, var å gå en linje hvor man er i masse aktivitet og trenger masse mat. Dette klarte jo jeg ikke å fullføre like bra som resten! 
Dans som hele livet hadde vært det jeg fikk glede av, var da blitt et ork! Å stå å danse, når hode spinner rundt og alt er dukket fremfor deg! Å stå å danse når du er så sulten, og så tappet for energi.
Det er så mye værre enn en tror.
Jeg trudde for snart 3år siden, at det var en enkel vei å gå. Trudde at det var lurt! Jeg har helt klart tatt en sidevei og gjort alt mye vanskeligere.
Klarer nå ikke å skjønne hvordan jeg har klart å holde på slik i snart 3år.
Derfor var det utrolig godt å starte på en ny skole igjen, på en ny plass og bo hos en familie! For første gang på 3år spiser jeg alle måltidene. Er bare snart 2mnd siden jeg kom til Kautokeino, å også snart 2mnd siden jeg begynte å spise både frokost og det hele. Å Klarer nå ikke å skjønne hvordan jeg har klart å holde på uten mat så lenge..

Ting er enda ikke der jeg vil at det skal være, for med min omvei, onådde jeg alt annet en gode resultater. Noe som gjorde ting 10 ganger værre.
Jeg er ikke der at jeg er fornøyd med meg selv, kan ikke huske slik. Men er der at jeg egentlig er ute av en nesten 3års lang kamp. Noe som føles herlig og samtidig utrolig tongt..

Tankene vil alltid være der, men med hjelp av de der hjemme og fantastiske venner har ting gått oppover ♥

 HUSK; Akkurat DU er bra nok♥Om du du føler du må gjøre noe med det, ta heller en jogge tur, enn å gå en vei som ødelegger og blir å ødelegge mye for dere! 
En ting er hva dere tenker nå, en annen ting er utfallet om 3år!
Noe jeg ikke tenkte på, å angrer på den dag i dag!  
 

Det går mot julHeisann!!


I dag hadde lille koret mitt sin førte opptreden, og så stolt over dem! I tillegg sang jeg med det store koret 2 sanger. Utrolig artig♥Når jeg var ferdig der, var det over til kor øving i voksen koret! 
Elsker at jeg har mange timer i uken, hvor jeg kan være i kor og synge. Å de meste av sangene er stortsett på samisk.

I dag er den første snøen i Kautokeino komment! 9 OKTOBER! Helt sykt! (bildet er tatt  da det begynte å snø) nå er både hagen og veien dekket av et kvitt stort lag.

Det går mot jul, og jeg har utrolig mye julestemmning! Er godt i gang med julehandel allerede. Elsker denne tiden av året, elsker å gi gaver til folk! Utrolig koselig.
Iløpet av uken som kommer, skal jeg også prøve å komme meg til Alta, for å handle inn siste rest på advents kalenderen til Mathilde♥(en koselig juletradisjon, vi startet med i fjor)Som faktisk kommer hit neste helg! Blir så utrolig koselig å se henne igjen, etter 2mnd.♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den magiske plasssenHeisann!!

Helgen som var, var jeg i Kvænangen på hytten til vertsfamilien.Helt magisk der! Såklart hadde jeg glemt ladderen hjemme og kameraet var fritt for strøm, så alle de fine bildene jeg ville ta gikk ikke i boks.
Å endelig være i Kvænangen var helt fantastisk.Er jo der mine samiske aner kommer fra, så endelig se plassen sjøl var herlig!
Helgen var også den første fri helgen på lenge, noe som var litt godt i grunn, men ser frem til å være tilbake på arbeid til helgen. 
HELT MAGISK

Fredagen hadde klassen blokkdag i gym(en hel dag med gym) da dro vi opp til Bealljazat, noe jeg var ganske fornøyd med! 


Ellers får jeg ny samisk lærer i morgen, å lurer utrolig mye på hvem det er og hvordan undervisningen fremover kommer til å bli.  

going downHeisann!!

 Da va jeg tilbake i Kautokeino, eller jeg kom på fredagen. Men helgen ble brukt til jobb, at tiden til blogg ikke har stukket helt til. De to siste dagene har jeg ikke gjort stort enn å ligge. Med store hodeverk og kvalme, skulle jeg gjerne ha vært hjemme fra skolen. Fravær vil jeg ikke ha, så da er det bare å bite tenne sammen.! Var utrolig godt å ha ltit fri og få slappet av. Har så mye mer på plass nå. 
I dag hadde jeg min første samiske prøve, noe som var veldig spenndene!
Ellers er jeg nesten "back to hybellivet" da jeg de siste og de neste dagene, er hjemme alene. 
Jeg synes det er så stusslig og kjedelig, å ikke minst det å lage mat kun til 1 person.

 
Dagens mat, fisk! Var faktisk utrolig godt! *stolt* haha

 

hits