Ulrika


Ulrika, 15 år, Kabelvåg.
Velkommen til min Dagbok om livet mitt! Er alltid hyggelig med kommentarer og ja
jeg kommenterer selvfølgelig tilbake:)Siste innleggKategorierArkiv


Linker


AnnonserLast dayHei hei

Etter en koselig dag i går med shopping og sushi,er det dessverre klart for siste dag i Trondheim for denne gangen!

Nå er det monkholmen og nidaros som står på programmet,før det i kveld blir TOTO konsert og tog reising

Trondheim byHei hei!!

Da var jeg endelig i Trondheim med familien hammer!byen som jeg i mange år har villet besøke. Åh elsker byen allerede,fantastisk fint<3

Vi kom frem hit i går kl 23..etter en hel reisedag på tog!vi sjekket inn på Thon før vi gikk litt rundt i Trondheim by,utrolig koselig!

I dag blir det shopping og i morgen blir det konsert!woop woop

Ut på reiseHei hei!

Nå er det under en time til jeg skal hive meg på bussen til Reine! Skal ligge hos Mathilde til i morgen,å i morgen kveld drar vi +foreldrene hennes til Bodø og videre til Trondheim på Fredag.
Gleder meg så utrolig masse,har aldri vært i Trondheim før så det ser jeg frem til!
Vi skal også på TOTO konsert på søndagen.
Kommer til å oppdatere dere underveis så følg med! For nå har jeg faktisk noe å blogge om,å det er nå det er kjekt å ha blogg når man gjør noe utenom det vanlige!
Endelig begynner sommerplanene for fullt og ser så frem til reise igjen!
Er så utrolig herlig å reise og opplevd nye plasser og skape masse minner med personer du er glade i<3

Alt er flyttet opp til KautokeinoHeisann!!

I helgen kjørte jeg igjennom nabolandene våre å opp til Kautokeino med flyttelastet! Fikk det meste på plass,men rommet er enda ikke helt 100% ferdig!Men er fornøyd så langt:D
En liten smakebit på rommet(resten kommer når alt er ferdig)

Tenk nå har jeg mye av tingene mine opp i Kautokeino! Sengen min,klærne mine og tingene mine er der oppe! Er så rart å se tenke på.
At når skolen starter, skal jeg ikke ta båt over fjorden til Bodø,bo på hybel eller møte de samme personene jeg har møtt i 1år!

Kjenner jeg gleder meg til alt jeg har i vente, alt jeg skal oppleve og en helt ny start på en helt ny plass! Å dette har jeg tenkt hver dag, siden jeg sendte søknaden om skoleplass.
Da virket alt så uvirkelig, slik som det var i fjor da jeg skulle til Bodø!Den siste mnd hadde jeg plutselig en hel liste med ting jeg gruet meg til samtidig som jeg ikke kunne vente til å flytte ned dit!Slik er det nå også!

Kautokeino er ikke så langt unna, men langt nok unna at jeg ikke vil se mine nærmeste hverdag!♥De som kjenner meg vet at jeg er veldig sterkt tilknyttet av de jeg har rundt meg! Så å reise enda lengre bort vil gi meg mer om verdier og hva som er vikitig!

Hva om jeg ikke trives? Hva om jeg angre? Hva om jeg ikke klarer det?
Det er spøresmål som går igjen hver gang jeg skal gjøre noe!
Jeg er så redd for å ikke trives! Tenker hver dag på skolen og utdanningen, hva om jeg ikke klarer den?

Listen kan bli lang om man tenker negativt!

Men om en drøm ikke skremmer deg, da er den ikke stor nok♥ Så kan helt klart si at dette tanken på alt dette skremmer meg, men da er det en stor nok drøm! 

Selv om dette skremmer meg, får det ikke meg til å angre!Har en så stor drøm,en drøm om å snakke samisk!En drøm om at samisk blir like naturlig som norsk! En drøm om mer kunnskap en drøm om min samsike vei

Krysser fingrer å tær for ting blir å gå bra langt oppe i nord!

Snakkes;*
Skal du flytte til høsten?
Har du en drøm som skremmer deg?


KUN 2 MÅNEDER TIL EN NY STARTHeisann!!


I dag er det faktisk akkurat 2mnd til jeg har hatt min første skoledag i Kautokieno! Tanken begynner å skremme meg mer og mer! Gleder meg utrolig mye, såklart! Men er også veldig spent på hva jeg har i vente!
Hva som vil skjer og hvordan jeg klarer meg der oppe!

Har endelig fått vertsfamilie, så da kan jeg senke noen kilo fra skuldrene!Er så utrolig takknemelig og glad for at jeg har vært så heldig å få en vertsfamile!
De samiske genene er også fra samme plass som mine samiske gener er fra! Noe som er et stort pluss, og kanskje jeg finner mer ut om min tippolderfar♥og resten av mitt samiske jeg!

Vet heldigvis hvem familien er og hvor jeg skal bo, så det er ikke helt fremmet! Er en  fantastisk familie! Så lik min egen familie og så mange felles ting!
Ser frem til å bli bedre kjent med dem,og håper på å klaffe godt sammens med dem!


Nå på Fredagen reiser vi til Bodø for å tømme hybelen å så videre til Kautokeino for å flytte inn! Ser frem til å se bygda igjen,selv om det blir bare noen timer vi skal være der oppe! Før det bærer hjem til Mamma♥
Er så utrolig mange tanker som surrer rundt i hodet mitt og tar stor plass!
Andre dra på utveksling til USA osv, jeg personlig ser nå at jeg har fantastiske personer i livet mitt jeg ikke kunne vært 1år borte fra!♥Så min reise langt opp i Nord, blir som en stor reise for meg. Kan ikke dra hjem hver helg, og får nok av utfordringer!

Har enormt med skolemotivasjon nå, å ser frem til en ny start og håper motivasjoen blir der lenge! For er så giret på å klare å fullføre videregående skole i Kautokeino!

Jeg er så stolt av å være samisk! Å gleder meg til å lære språket som jeg skal ta med videre! Til å lære kunnskap og historier som jeg skal lære videre! Til å oppleve det samiske på godt og vondt, til å forstå deres\våres kultur og til å dra hvor min samiske slekt bodde! Kanskje finner jeg noen etterkommere! hvem vet?

Jeg har alltid vært den lille jenta som ville vite svar på ting, som vil vite hva som skjer og vil oppfylle det jeg ønsker♥Den lile jenta bor fortsatt inni meg, og etter så mange år! Noen sier det er drastisk, jeg sier det bare er en måte å få fort gang i ting på! Etter å ha mistet så mange år med å lære meg så mye om det samiske!

Snakkes;*
følg meg fra høsten av,for å høre hvordan mitt liv i Kautokeino blir!
Følg meg på ullapijha på instgram for å se flere bilder!


GRATULERE MED DAGEN BESTE DU!!Heisann!!

Da var min tid i Bodø over for denne gangen! Å nå sitter jeg hjemme i vakkre Lofoten!Blå himmel,knall sol og SOMMERFERIE♥♥♥
Har ventet på denne dagen siden sommerferien tok slutt!Sommer er desidert den beste tiden på året, bortsett fra juletiden!

Har plutselig fått masse å glede meg til i sommer! Skal til masse forskjellige plasser:D

Er ikke så mye mer som skjer i dag, men i dag har en fantastisk person bursdag!


Mathilde♥Vi har ikke kjent hverandre i 1år engang, men vi har et vennskap som veldig få har!Vi er som bestevenner eller søstre som nettopp har blitt kjent!
Vi har så mange minner og gjort så mye på kort tid!Å mer har vi planlagt!
Vi har tatt mer egenskaper fra hverandre, jeg er blitt mer ubesluttsom og hun mer spontan! Tilsammen ender det alltid med å stå på cafe i 20minutter for å finne ut hva man skal ha, til å plutselig bestemme seg for å dra å bade.
Vi har vært på konserta sammen og både møtt Halvdan og sirkus eliassen og om 2 uke braka det løs i Trondheim med TOTO på scena! GURRR det blir så bra:D

Om 1år e vi å sus nede i de greske øyen eller andre plassa i verden. Men må ærlig innrøm at jeg er spent på hvor vi blir å havne, ettersom at vi er som knoll og tott på tur! Særlig når du skal led veien, da blir det en liten rundtur i Bodø til Grønnåsen før skolen! haha
Knoll&Tott♥
Vi har så mye å se frem te,så de 62mils avstand som kommer til høsten er langt fra slutten på vennskapet! For du skal jo opp til Kauto, hvor vi skal gjøre så mye sprell!!!

Et bilde sier mer enn 1000ord♥Denne dagen er et helt fantastisk minne, å starten i vårt vennskap!

GRATULERE MED DAGEN BESTE DU♥Håpa dagen blir minst like bra som du!
Er utrolig glad for at jeg har deg!Du betyr utrolig masse
LOVEYOU!!
Ser så frem til TOTO med deg snart:D

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du må følge hjertetHeisann!!

Siden det kanskje blir litt kjedelig å bare høre om den pakkingen min, tenkte jeg bare at jeg skulle skrive et aldri så lite innlegg til om Bodø! 

Noen vil kanskje si at dette året har vært bortkastet! Men for 1år siden var det dette jeg ønsket. For 1år siden viste jeg ikke så altfor mye om mine fremtidsplaner innenfor utdanning! Dette året er har gitt meg mye! 

 Har mer klare tanker nå,og kan godt hend at de endrer seg til neste år! Men dette året her ville jeg ikke har byttet bort! 
Er så utrolig takknemelig for alt jeg har fått gjort her i Bodø 

 Har lært så masse om meg selv og andre! 
Har lært masse jeg vil ta med meg videre, masse som vil hjelpe meg! Å mange ting jeg har blitt klokere på. 

Jeg har i 1år bodd på hybel og levd som en hybelboer! Å det har vist seg å gå i berg og dal bane! For det er ikke så lett som folk tror det er.Men det er heller ikke så skrekkelig. Har stått på egen ben, å må ha gjort alt sjøl! Prioviteringer til og å velge middag! Til å komme seg hit og dit. Jeg har fått en hel rekke erfaringer av det å bare bo på hybel, og er så glad at jeg gjorde det nå å ikke når jeg er 18! 

Mye erfaring er aldri for dumt å ha med seg.

Jeg har rett og slett lært alt fra et nytt språk til å ta et skritt ut i verden, til å bli bevist på kroppen(holdinger,øvelser osv) til å lært så utrolig mye om personer nært og fjernt tilknyttning til meg!

 

Ja, kanskje trives jeg ikke oppe i nord! Men hvem vet, til man prøver? Om jeg ikke prøver blir jeg å angre på det med tiden! Så jeg hopper ut i det nå, så får jeg ta konsekvensene siden!
Dessuten så kan man ikke angre på noen man gjør, for det var det man ville der å da! 

Jeg er en person som liker, å ikke tenke på ting men bare gjør det jeg har lyst til! 


Neste Fredag, starter turen til Kautokeino, igjennom Svergie og FInnland! Wiiii :D Fram til da, venter jeg spent i spenning på hvor jeg blir å bo..

TUSEN TAKK
Vil takk alle dere som jeg har blitt kjent med dette året!

                         Vil takk alle dere som har gitt meg et fantastisk år!
BODØBY BODØCITY♥♥

 

PAKKING PÅ PAKKINGHeisann!!

Pga pakking og slikt kommer jeg sterker tilbake på Torsdagen! I dag hadde jeg siste ballet time på Bodø vgs, å morgen skal jeg ha danse tentamen! wish me good luck♥
Sengen er skrudd ned,poser på poser med ark og annet skrot er kastet og jeg har fått komment meg godt igang med pakkingen!


Gleder meg så utrolig mye til jeg blir ferdig med pakkingen og hele hybelen er 100% klar til utflytting!

Har ei så utrolig søt vennine som skrev på tavlen til meg i går♥åh! får helt vondt i meg! 

Nei nå blir det mer pakking og musikk, skal blir ferdig i løpet av natten! 

Det gode på det vondeHeisann!!

Da var jeg tilbake i Bodøby etter 5dager hjemme i Lofoten! I dag har jeg vært å levert skolebøkerne mine,og onsdagen skal jeg levere tilbake skolepcen( må først bare overføre alle bilder og dokumenter,haha!) 
I dag har jeg følt veldig på at jeg snart skal flytte. Så mange som har sport om jeg gleder meg, og så mye som må fikses! 
Jo jeg gleder meg egentlig! 
Gleder meg til den dagen jeg vet hvor jeg skal bo! 
Gleder meg til å se om jeg trives der oppe! 
Gleder meg til å snakke like godt samisk som norsk! 

Må til rådgiveren i løpet av uken å skrive sluttmelding på at jeg ikke skal gå her til høsten! Følese utrolig rart, å blir utrolig rart! men " Man må ta utfordinge på stark arm" 


Nå har jeg fått flere  esker, så nå skal jeg begynne å være litt effektiv å få hybelen i pappesker!  

Har 3dager igjen som jeg skal sove her på hybelen! veldig rart! har blitt så utrolig glad i " det lille huset mitt" trives så godt her, å det å få ha min egen lille plass som jeg kan pynte akkurat slik som jeg vil er herlig! ♥
Om 10 dager så flytter jeg Bodø-Kautokeino! 

Er så utrolig spent på hvordan familie jeg skal bo hos! 


Har hatt det helt fantastisk hjemme! er så utrolig glad i familien min♥

Snakkes;*
Skal du bytte skole til høsten?
Hva gjør du i dag? 

Å vente på boplassHeisann!!

Dagene går fremover, å det å stortsett ha sommerferie er utrolig deillig! Skal mest sannsynelig ta siste dansetentamen i neste uken! 
Nyter solen og sommeren her i Lofoten,bare elsker det♥

Men tanken på om 7 dager skal hele hybelen min vær pakket! Er utrolig rart.. tanken på at jeg ikke vet hvor jeg blir å bo til høsten! Vet ikke hvem jeg skal bo hos eller noe! Å tenker på det hele tiden..blir sikkelig stresset av å ikke ha kontroll! Liker å ha kontroll på ting, å vite hva som skjer til en hver anleding.
Men nå vet jeg like mye som i fjor da jeg skulle flytte til Bodø.. INGENTING!

Er utrolig spent på hvor jeg blir å havne til høsten, så er det bare å vente i tålmodighet og se hva som skjer

Snakkes;*
Hva skal du gjøre til høsten?


 

Et år slutt, til en ny startHeisann!!


For 1år siden var det bare 2uker til jeg fikk vitnemålet, og en sommer framfor meg med med spørsmål hvor høsten skulle tilbringes! Hadde bare søkt skole hvor jeg måtte flytte!Kom inn i Bodø,å nå er året snart over! 
Har hatt en helt fantastisk tid i Bodø, å opplevd så utrolig mye. Har knyttet utrolig sterke vennskaps bånd og fått masse herlige minner! Har fått venner for livet og en fantastisk lærdom♥

Trodde aldri det skulle bli så trist, men tanken på å forlate alt det her er fælt! Vet ikke hvordan høsten blir og håper vennskapene er så sterke at avstanden ikke har noe å si! 
Bodø har gitt meg så utrolig mye! 
Er helt sikkert noen som synes det er teit og svak!  Å halvparten skjønner kanskje ikke vitsen til hvorfor jeg skal bytte skole å starte alt på nytt. 

Garanti på at jeg blir å trives på den nye plassen har jeg ikke!

Har lært og opplevd masse i Bodø og mye som jeg er så takknemelig for! Personer som betyr utrolig mye for meg! ♥
Har fått erfart det voksne livet og måtte stått på egene ben, noe som kommer  godt med til høsten! 

For 1år siden, var jeg redd for at jeg ikke kom til å trives i Bodø! Nå dreper tanken på å miste noen av disse personen! 
Har fått hørt mange ganger at hvorfor lærer jeg ikke alt jeg vil lære i Bodø og fortsette skolen der! Er jo et godt spørsmål det! 

Jeg lærer mye bedre av å oppleve, så å oppleve den samiske kulturen og være på en plass der jeg får samisk på skolen, gate navene er på samiske og stortsett hele bygda er og snakker samisk! Så klart det blir utrolig rart, å ikke minst annderledes! 
Billetene er dyre og blir nok bare 1 hjem reise til høsten før julen kommer! Men blir jo en opplevelse på godt og vondt. 

 
Nå har jeg vært i Kautokeino,og om 15dager er jeg på tur opp til bygda igjen! Hadde det helt fantastisk der. Å dette kommer til å bli en høst som byr på mye rart! 
Har fått jobb som kor leder og holder på å lage en sang  til Kautokeino! Blir utrolig gøy å se det ferdige resultatet! Å høre den synges når julen kommer:D


Søndagen blir det tilbake til Bodø for å være ut uken,møte folk å få pakket ned hele hybelen!

TUSEN TAKK BODØ FOR ET MINNERIKT ÅR♥ 

hits