Ulrika


Ulrika, 15 år, Kabelvåg.
Velkommen til min Dagbok om livet mitt! Er alltid hyggelig med kommentarer og ja
jeg kommenterer selvfølgelig tilbake:)Siste innleggKategorierArkiv


Linker


AnnonserDramatisk skitur endte med sykehusbeslkTil opplysning skriv med en arm

Dagen i dag startet ganske rolig å fredfull,ganske trøtt å sliten etter en hel uke med sene jobbvakter, så det var tungt å dra på skolen. Men der ble jeg ikke lenge. For i første timen hadde vi gym med ski. På turen tilbake etter en ganske så fin tur,datt jeg. I det jeg skulle reise meg opp fikk jeg skulderen ut av ledd. 
De neste 6ukene blir pinnsomme,både physik og fysisk. Ingen jobb,trening,øvelsekjøring,gym,ingen tin.HELT I RO.
Så nå ligger jeg her å får ikke sove pga smertene. 

Oppe på bena igjenTiden går så altfor fort, allerde 1uke siden sist jeg var innom å postet et innlegg og da med mitt legebesøk! Uken som har vært til nå, har jeg ligget med feber og innfluensa, så er ikke så mye spenndene som har skjedd. Heldigvis er jeg oppe på bena igjen, og det føles så herlig! Så rastløs og klar for en herlig uke, etter mange dager sengeliggende. 
Når vi med det samme snakker om tid, mandager er alltid tunge dager, slutter ikke før 16.00 å nå har jeg jobb om 1times tid. 
Blir så godt å jobbe denne uken, hvor lenge jeg jobber varriere veldig! Men penger blir det, å følger godt med til lappen, ferier,og bil! 

sendes videreI skrivende stund har jeg nettopp våknet! Var en snartur på skolen i dag,men dro hjem ganske så tidlig etterfulgt av et legebesøk. Endelig klarte jeg å fikse meg time etter så lang tid. Ble henvist videre til Tromsø og Hammerfest!  Så mens jeg venter på å dra dit, før jeg nå i løpet av uken et tonn med medisiner og prøve, og mye oppfølging for å se om noe vil hjelpe. Har den siste tiden(4mnd typ )  hatt hodesmerte hver enste dag. Dette har gått utrolig mye ut over skolearbeidet og ellers i hverdagen. Når hodesmertene kommer klarer jeg ikke annet enn å ligge til det går over. MEN når smertene først kommer blir det slikt resten av den dagen.. så håper virkelig jeg får time snart igjen! Legen kunne heller ikke diagnosere meg for migrene, for jeg hadde en værre type enn det. 

 Uken startet uventet men godt å endelig fått tatt tak i det! 


 

TUSEN TAKK ALLE SAMMEN

Tenkte bare at jeg skulle si noen ord. For at for mange er det sikkert ikke noe  "big deal" å havne i et styre eller det å bli valgt. Men dette var dytten jeg trengte for å holde på motivasjonen å fortsette å brenne og jobbe for mine saker. Det å havne i et styre, å ha muligheten til å påvirke, planlegge og gjenomføre. Å kunne gjøre noe med dine hjertesaker, det DU brenner for! Å kan engasjere seg med andre ungdom som er like engajsert og aktiv. Å kan være med på masse sosialt møte masse nye folk igjennom det vi arrangere det er bare helt fantastisk! MEN det er ikke bare det dette betyr for meg, ja for dette var faktisk DYTTEN. 
Som 6åring drømte jeg ikke om rød løper og Hollywood, var aldri oppdater på dagens musikk men drømte heller om lavvo, joik og kofte! Som liten løy jeg om at jeg skulle få kofte. Som liten ønsket jeg å være samisk mer enn noe annet. Men jeg fikk gang på gang en skuffende melding om at vi "ikke var" samiske. Som 6åring gjorde dette utrolig vondt, det å få "knust" drømmen sin! For jo lille 6åringen som ikke hadde noe beskymringer fikk da høre " Du vil aldri bli, og kommer aldri til å være same" dette var liksom Hollywood drømmen som gikk i 1000 knas. Du viste at det var ikke vits å satse, for du hadde hørt det en gang for alle at det kommer aldri til å skje. 
Det å sitte her 11år etter, i Kautokeino, fått vite at jeg er samisk, holder på å lære meg samisk og ta tilbake alt jeg har tapt. Er en absurd følelse. Såklart er jeg utrolig happy, for at jeg har fått til dette. Likevel skulle jeg gjerne blitt oppvokst med dette. Dette mangler jeg da, og igjennom 8mnd i det samiske har jeg opplevd utrolig mange sider fra den samiske kulturen. Jeg har funnet mine hjertesaker og hva jeg virkelig står å brenner for. 
På et år har jeg prøvd å tatt igjen mest mulig av det jeg har tapt og er godt på vei. Men som den eneste i familien, er det  tungt. Å det å få DYTTEN å komme inn i styret er en ubeskrivelig følelse. Det gjør meg så utrolig glad, for det viser bare at JEG KLARTE DET! Jeg har faktisk måtte gjort noe bra for å havnet der. Å det på egen vilje og styrke.  

Vil igjen bare si tusen takk til alle sammen som har hjulpet meg fra dag 1! Til de som hjalp meg før flytting da jeg spammet alle om hvor jeg burde flytte. Til NSR for all den muligheten jeg har fått der. Til alle som har hjulpet meg dag inn og dag ut med etter eller annet av det samiske. Til de som stadig har lært meg noe nytt, til de som har tatt truen på meg, og ikke minst til NOEREH! For at jeg nå er en del av dem, og at jeg fikk dele historien med dem. Hele gjengen der♥ en fantastisk gjeng. Å da innser man at man skal fortsette kampen, da ser man gleden og folkene man ville ha gått tapt. Da skjønner man hvor viktig det samiske faktisk er. 
Dette er virkelig et nytt eventyr som starter, for 1år siden viste jeg knapt om sametinget, nå sitter jeg i styret for Noereh!  Noe folk sa til meg aldri ville skje ettersom at jeg etter dems menining ikke var samisk. Dette siterer igjen til tattoveringen min " wish it, mean it, do it" 
Selv om det tok 10år og jeg hadde egentlig lagt vekk alt håp, men da jeg endelig fikk det opp igjen fant jeg endelig noe jeg brenner for. Alle voksne som har klaget på meg at jeg måtte begynne å engasjere meg i noe viktig! Endelig har jeg funnet den viktige delen i meg, endelig har JEG vunnet kampen! 
Lille meg som 6åring kun drømte om lavvo og kofte. Den lille jenta som med tiden ga opp. Men alltid hadde den drømmen om at noen en dag skulle komme å fortelle sannheten.

 I dag har Noereh styret hatt første skype møte! Utrolig herlig gjeng, og så utrolig fornøyd og takknemelig for at jeg får sitte i styret, tenk alt jeg har i ventet! Alt vi skal arrangere og gjennomføre, alt vi skal planlegge og alt vi skal oppleve! Er super happy og dette blir utrolig bra! 

Står selv i 2 arbeidsgrupper så langt, og dette blir suverent! Månder og ikke minst en sommer med fullpakket program. 
Allerede i neste mnd skal hele styret møtes i Trondheim♥Gleder meg utrolig mye, til å reise, oppleve, møte folkene og planlegge! Når vi er ferdig i Trondheim reiser jeg med 1 og forhåpentligvis 2 hjem til Lofoten for å holde foredrag og promotere for NOEREH! En exstra uke hjemme,wiiho! neida har uansett vårferie den uken så ville dratt hjem uansett. 

Gleder meg så utrolig mye, måtte denne månden gå FORT!  
 

JobbhelgJobbhelgen er over, og i morgen starter uken med blokkdag i  Naturfag. Kjenner det skal bli utrolig herlig med ukedag igjen!Da kan jeg sove nesten 5timer lengre(wiihuu) Ganske greie dager på jobb,gjestene var fornøyde og penger er tjent! Bortsett fra at jeg nermest må hinke for å komme meg noen plass, men håper jeg sover det av meg!
Har egentlig vært ganske herlig med en rolig helg og tidlig kveld, men nå blir det godt med hverdagen igjen og fullt kjør
JEG HAR FAKTISKDet er aldri en lik dag her oppe, er alltid så mye forskjellig som skjer! Å skolen er så sosialt.  I dag hadde vi blokkdag i Engelsk og kombinerte det med gym, så da dro hele klassen min + 2SUA til Hætta for å stå på slalom. Været var helt fantastisk, sol og varmt hele dagen! Jeg som hadde pakket en sekk med masse klær i fall Lofotværet slo til, fikk ikke brukt for det heldigvis. Det å stå på slalom har jo vært noe jeg har hatt lyst til lenge, men har aldri for å være helt ærlig tort. Prøvde for noen årsiden, men feiget ut da vi kom til slalom bakken. Men i dag fikk folk presset meg opp, jeg fikk lært masse, og JEG endte faktisk med å kjøre ned selv tilslutt. Ganske så utrolig spør du meg! 
Denne helgen blir en rolig helg, ikke så mye jeg kan foreta meg når jeg skal opp kl 05.00 i helgen! Men det blir penger ut av det! 

 

Gullegod organisasjon
Er så utrolig glad! Er så utrolig takknemelig for at jeg sitter i styret for Noereh, at jeg kan være med å gjøre noe, ha noe å si, å gjøre en forskjell. Noereh er en gullgod organisasjon, man bare må bli glad i alle folkene der. Alle er så imøtekommende, og herlig! Smitter folk med glede og latter, og har mye hjertesaker på hjertet. Kommer fra alle forskjellige plasser i landet, men alle har samme bakgrunn og alle  vil jobbe for å utvikle arenaen for samisk ungdom. Vi er av ingen grunn politisk og står heller ikke for eller mot et parti. Men vi har menninger og ting vi i organissasjon vil jobbe mot og gjøre noe med. Dette er en god mulighet å bli kjent med andre samiske ungdommer, holde kontakt med de du kjenner, og neste gang bli kjent med enda flere! Kjenner jeg gleder meg utrolig mye til å møte folkene igjen! En helt fantastisk gjeng å vi har alle noe til felles♥
Vi holder til på instagram, hvor vi blir å legge ut bilder av hva vi gjør, hvor vi er og hva som skjer @ungnoereh en relativit ny konto som ble laget i helgen! Så der vil det komme masse nye bilder med tiden, FØLG MED! 

I tillegg er det et nyttår og nye muligheter, å da vil jeg anbefale alle dere til å ta en titt her å lese litt om organisasjonen vår! Kanskje gjør noen hjerteroter glad, med å melde deg inn som medlem eller støttemedlem! For 50,- i året er du med å støtter den samiske ungdoms organissasjonen og få delta på så mye,bli kjent med så mange fjes og få gjøre en stor forksjell. I tilegg får du ta del i en gullgod organisasjon. 

I tillegg finner du oss på Facebook HER der oppdateres det hver dag med masse kult stoff! 

Klarer vi 1000likes og 2000medlemmer før 1Januar 2015, er ganske optimist men har truen på at det vil skje! 
" Gjør en forskjell, støtt samisk ungdoms arena" 

I dag har jeg brukt gavekortet jeg fikk til jul av Mamma og Stefar, og er utrolig fornøyd. Er spesielt vanskelig å finne ut hva man skal velge på slike ting, er så mye man trenger. Ny sølje, ny ring, ørdobber,knappe belter osv.. men ble et smykke med komsekule! Har vært noe jeg falt for fra første dag jeg var på Juhls. Å skal etter historien beskytte deg mot alt det underjordiske. Passer ganske så fint når en er ganske så overtroisk og redd av seg!  

NOEREH sitt årsmøte 

I helgen som var, eller fra Torsdag til Søndag har jeg tilbringt dagene i Tysfjord på Drag, hvor jeg har deltatt under NOEREH sitt årsmøte. Dette var jo nytt på mange måter, hadde jo ikke vært medlem der før, å ikke hadde jeg vært i Tysfjord heller. Jeg reiste nedover med 3 andre fra Kauto å var fremme dagen før, altså Onsdags kvelden. TIl tross av at vi ikke hadde boplass der før dagen etter( når resten av gjenget kom) var det fantastisk gjestfrihet der, og jeg fikk rom for natten! 

Ane, Meg, Inga og Marion! På båten og knapt bare en time igjen etter en hel dag med reising.

TORSDAG- Denne kvelden kom resten av gjenget til Tysfjord, og det var da helgen egentlig kunne starte for fullt. 
     Jeg hadde klart å fått Mathilde med på å delta på denne helgen. Å hun er ganske så glad for at hun deltok nå i ettertid! Det var ganske så herlig å møte denne jenta igjen etter 3mnd,så helgen      måtte bare bli super og vell så det.  Vi hadde nokså mye å ta igjen, så første natten ble det mye snakking og en sen kveld. Jeg derimot la meg ikke før på morgen kvisten og fikk knapt 50minutter        med søvn etter at jeg var nokså så nervøs for dagen som kom å foredraget jeg hadde i vente.


FREDAG  Det var klar for å stå opp og gjøre klart for årsmøte, og en nokså stressende morgen. Ettersom jeg er så nøye på at koftebåndene blir helt perfekte, brukte jeg ganske så lang tid, men på slike arrangemanger er det alltid hjelp og få,noe jeg er ganske glad for.
Kofta kom på å nervene begynte å komme ut av balanse.
 
 
Det meste av programmet var her, utrolig koselig bygg!
 Det å holde et slik foredrag som jeg gjorde var både nervepirrende og spesielt. For første gang fikk jeg nådd ut til så mange folk på en og samme gang med min samiske historie, en historie som preger mye tårer. Å var ganske spent på tilbakemelding fra salen, å hvordan dem godtok min historie! 
Senere på kvelden var det fakeltog for distriks medisking senter, som NOEREH hadde arrangert. Utrolig bra oppmøte, og så herlig å vise at man bryr seg, og prøver å gjøre en forskjell med slike markeringer.

 
LØRDAG siste dagen med årsmøte for denne gangen. Å kanskje den dagen jeg blir å huske lenge! Denne dagen ble jeg valgt inn for å sitte i styret for NOEREH for dette året som vi har nå i vente. Noen vil kanskje tenke at det bare er et styre, men for meg er det muligheten til å gjøre noe. Gjøre en forskjell. Spre ting. Engasjere andre. Få til ting. Brenne videre. Drømme. Jobbe. Jobbe for. Jobbe mot. Gjøre en forskjell. Bli kjent. Dette er en ny drøm, en ny drøm som jeg får leve!♥Er så giret, og gleder meg til vi er i gang med det første styremøte.
Det å få så mye tillit fra den gjengen, hvertfall tillit nok til å komme inn, betyr utrolig mye, når jeg satt der flere ganger å tenkte at nå er jeg ikke med i år, ettersom at navnet mitt ikke var på listen med det første. Men med et benkforslag, gjorde at det ble et alternativ. 
Ser utrolig mye frem til å arbeide med denne flotte gjengen her! Planlegge, gjennomføre og lykkes! Å ikke minst bli enda bedre kjent med dem! Dette gleder jeg meg utrolig mye til, så mye nå i vente fremover, og mye og jobbe med! 
 

Helgen førte til altfor lite søvn, mye latter,nye bekjentskap, og nye vennskapbånd, nye dører som åpnet seg, og nye lærdom, nye opplevelser og nye minner.♥Helgen var helt fantastisk på alle måter og for å være helt ærlig var det så vanselig å ikke gråte da vi sa farvel. En helt fantastisk gjeng! Folkene! Jeg føler meg så hjemme på slike plasser, er i virkelig mitt element! Mitt liv. Å det jeg brenner og står for. Å det er så herlig å få bekrefte det nok en gang, at det er i slike omgivelser jeg skal engaskjer meg i. Det er her jeg hører til og det er her jeg har et stort hjerte til.
Helgen er bare et stort minne, å vanskelig å få alt ned i skriftform! Så kan vel bare si at jeg anbefaler alle til å bli medlem her, og delta selv neste gang noe slikt kommer! 


Den herlige NOEREH gjengen under årsmøtet på Drag i helgen♥

TUSEN TAKK ALLE SAMMEN SOM DELTOK I TYSFJORD ♥ Tusen takk til all støtten og tilbakemeldinger og muligheten til å være med videre! Tusen takk til alle som gjorde denne helgen helt fantastisk! Tusen takk til dere som hørte på under mitt foredrag! 
Tusen takk  ♥ 

Nå gleder jeg meg til våren, hvor styret skal reise og møtes for første gang etter denne helgen! Da blir det nok en helt super helg! 
 

hits