Ulrika


Ulrika, 15 år, Kabelvåg.
Velkommen til min Dagbok om livet mitt! Er alltid hyggelig med kommentarer og ja
jeg kommenterer selvfølgelig tilbake:)Siste innleggKategorierArkiv


Linker


AnnonserNår kroppen holder deg våkenDen siste uken har æ følt meg mer som en zoombie enn et vanlig menneske! Er så trøtt alt er snudd på hodet. Armen verker når den vil,spesielt når jeg skal legge meg og gjerne til 4-5 tiden..og da er det rett før alarmen går! Slik har den siste uken vært og kan ikke vente til jeg er hjemme,på mitt barndomsrom fredags kveld! Har egentlig null tid til å skrive dette innlegget,da jeg egentlig skal fikse til turdagen,bilen,leiligheten og pakke ferdig! Har nøyaktig 24 timer fra nå,i tillegg alt annet man må ha en høvelig kontroll på før man tar ferie.

Så må vel bare avslutte her,så jeg blir ferdig til i morgen

Til helgen skal en god lang uke og ferie nytes i Lofoten

på ann igjenEn stund siden sist, og synes egentlig dagene bare flyr avgårde. Endelig hadde jeg startet på innebandy igjen sist uke, laget flotte planer fremover og endelig startet tilbake med et aktiv og godt liv.. og så skjer det igjen! Helt uforventet akkurat som sist. Samme skulder også.. men denne gangen mye verre og det tok mye lengre tid.
Ja,  tirsdagen fikk jeg skulderen ut av ledd igjen,skulle ikke mer til enn å legge posten bak i bilen. Så nå nølet ikke legene og venter nå på svar på operasjon, noe som er en annen sak! Er jo så klart til det beste, men noe jeg gruer meg utrolig mye til etter at jeg har lest så mye på nettet om den operasjonen.

Akkurat nå, på denne tiden av året hvor jeg ikke har tid til slikt! Jeg som skulle bli med å spille kamper, og endelig få starte på innebandy igjen,bruke styrkerommet for fult og ha gym på normal vis igjen. Å jeg som hadde blitt så flink og jogg hver dag.

Går jeg 100m nå er jeg så sliten og det dunker av smerte. Til og med det å sitte på skolen er det jeg helst vil unngå nå. Den beste plassen og oppholde seg nå er i sengen.. men gurr det er så kjedelig, at man blir lei etter 10minutter.Er vel en mening med dette som alt annet.
Siden jeg uansett skal ta en sikkelig rolig søndag i dag, skal jeg starte og pakke og fikse til hjemreise i neste uke! Mye som skal med og mye jeg skal få plass til

Den herlige tiden i venteEn ny måned er startet og ser frem til nok en fantastisk høst i Kautokeino! Høsten kommer sakte men sikkert her, med farget trær og mørke kveld og snart er kulden og den første snøen nok her på bakken også.
Tiden fremover ser jeg virkelig fremover til, det er klart for comeback etter en lat ferie, og politikk måneden nærmer seg. Om en måned reiser jeg med min fine vennine til OSLO for å delta på NSR sitt Landsmøtet. Å dette kommer til å bli HELT RÅTT! Så mye folk, og så mye å lære! Dette har jeg gledet meg til i over 1år og nå er jeg endelig meldt på og klar for å reise.
Før den tid, vender jeg og bilen min ( forhåpentligvis litt selskap også) på en 72mils lang reise hjem til kjære Lofoten for å tilbringe godt over en uke på hjemmebane, og ladde opp før jeg så flyr til Østlandet.

I dag har jeg vært tilbake på hesteryggen etter en good pause, og ser virkelig frem til å tilbringe morgener og kvelder med den hesten. 

Er ganske så deilig å starte dagen halv 11 i morgen og rett på 3timer samisk historie. Så får jeg tar kveld blir det en protein kvelds før jeg kryper til køys.

Det er bra fint her på denne tiden av året!

Nytt hjem og ny startHeisann!!

Etter en knallfin sommer med sydenværet i Norge og noen helt fantastiske uker\måneder på Lofot øya, går jeg nå inn i min 3 skoleuke her i Kautokeino. Sommeren toppet alt,reising, mye besøk, hjemme i fine Lofoten, feiret 18års dag, og ikke minst KLARTE LAPPEN!  og den siste tiden har jeg kost meg som nylig myndig, og man finner meg stortsett kjørende i bilen min her ute på vidda. Så evig takknemlig  for at jeg var så heldig å fikk bil av Mamma og Stefar, det er noe med det å ha bil og ikke være avhengig av alle andre. Utrolig kjekt.

Nå er jeg tilbake med bloggen for å holde de der hjemme oppdatert på #bygdelivet 
Nå bor jeg for meg selv i en ganske så stor leilighet, og trives utrolig godt, i et ganske så stile og flott nabolag. Det var utrolig godt å komme tilbake til denne bygda, og skoleåret i år ser jeg virkelig frem til. I år velger vi programfag, så mye av tiden på skolen går til fag jeg selv har lært noe som er ekstra spennende og ikke minst motiverende. Ny jobb har jeg også startet i her, og om under en måned setter jeg og bilen min ut på en 72mils reise hjem til Lofoten. Det kan bli nokså spennende bare det.
Snart får jeg komme tilbake til Innebandyen igjen, og treningen er tilbake, og jeg skal ta opp hobbyer og starte med hest igjen- å som jeg gleder meg!

Livet på vidda er ganske så herlig nå. Vi går mot en tid med fantastisk lys, og nordlys, og kalde kvelder.


Morgenkvisten på øyaKom frem i 22tiden til Hvaler i går,å det var så herlig etter en langreisedag å en søvnløs natt! Våkent av meg selv nå for ikke så lenge siden,kvikk og rask så er så klar for dagene her! Lofoten har sin sjarm,men det her er en sikkelig idylisk sommerøy med sin egen sjarm. Mørkt blir det også om kveldene,så sov veldig godt i natt.
Nå skal jeg bare nyte morgenkvisten før jeg tar en tur ut

Jeg som er vant til lyse 24timer i døgnet var det ganske rart å komme å få det mørkt om natten! Men såååå mye lettere å få sove da

Hadde en del timers venting i Bodø i går og da fikk jeg tilbringt ettermiddagen med Marie! Vi gikk i samme klasse da jeg gikk i Bodø! Var så herlig å få møtt henne igjen, blir ganske sjeldent når avstanden er så stor

Reiser tilSommeren i år blir jo bare bedre og bedre!
Å om 12timer reiser jeg på en liten ferie til Hvaler! Noe jeg ser utrolig frem til. Var der i fjor vinter,og den plassen er virkelig en perle å være på i sommertiden. Liker meg utrolig godt der å gleder meg tiø å tilbringe tid og møte store deler av familien min. Når man først har fri å mulighet må man benytte seg av dem,for blir så lenge mellom hver gang man ser hverandre. Håper sommerværet er like bra der nede,og ser frem til noen fantastiske dager. Når jeg kommer hjem vet jeg faktisk ikke! Er så heldig å fikk denne turen i forskudd på bursdagsgave noe som jeg er utrolig takknemelig over. Å når vi snakker om bursdag,dagene går sakte men sikkert frem til den store 18årsdagen! Når jeg kommer hjem igjen er det nok bare en uke igjen og da kommer jeg neste rett hjem til Besøk av mi bestevennine fra Kautokeino som skal tilbringe uken før bursdagen og bursdags helgen i Lofoten.
Men nå må jeg hoppe til sengs å få noen timer på øyet,reise dagen i morgen bli lang.

Lofoten på sitt besteSommeren er virkelig komment for fullt nå! Å jeg tuller ikke når det er rene sydenvarmen som dekker store deler sv landet,blant annet Lofoten! Nå får virkelig turistene se Lofoten fra det beste. Ute på altanen koker det i solen og opp mot 43grader har vi hatt,når man faktisk blir brun i Lofoten da er det sommer på høyt nivå! Her kan vi steke Oss helt til 23.00! Så kan ut å nyte resten av solen før den går ned. Til uken drar jeg ut på en liten reise,som jeg forteller mer om senere

En ny faseNå er det en ganske god stund siden sist! Rett og slett for at den siste tiden før ferie var det mye å gjøre!
Jeg kom opp i geografi eksamen,noe som gikk overaskende veldig bra.
Jeg har vært i barnedåp og bryllup
Tatt endel spontan turer,og handlet inn til mitt nye hjem. Jeg har vært en helg i Kvænangen og reist mye til Alta for kjøretimer. Jeg har deltatt på utrykningslag til ei som står som brud om noen dager. Jeg reiste 5dager med Reindrift klassen på tur til NRL møte,en fantastisk tur og lært så mye nytt. I tillegg til dette har vi hadde masse koselige turer med klassen den siste skoleuken. Samt at jeg har flyttet for min tredje gang! Hvor vi til høsten skal flytte alle tingene inn i leiligheten min noe som jeg både gleder og gruer meg til. Dagen har gått i et, rett etter skoleslutt bodde jeg i Alta i 5dager hvor jeg fullførte alt av kjøring! Så nå er det bare å vente til jeg kan kjøre opp:D For fem dager siden kom jeg hjem til Lofoten og rett hjem til familie besøk fra Hvaler,og kom rett hjem til fantastisk Lofotsommmer.
Nå nyter jeg ferien her hjemme var så godt å se alle sammen igjen,og i dag kommer min lillebror hjem noe som blir et fantastisk gjensyn. Han har jo rukket og blitt 13år siden sist,så liten feiring med litt gaver fra søster blir i dag

Koselig barnedåp som viste seg og også bli til et bryllup! Noe som var en stor overaskelse for en god del.

Å komme opp i eksamen var ikke helt stas! Hvertfall ikke når vi kun var 4stykker,men det gikk veldig bra

Endel spontanturer har det blitt med denne jenta,som foresten kommer til Lofoten om under en måned

Utrykningslag hvor sjal og bånd ble utdelt! Fantastisk herlig kveld.

Hadd noen fine dager i Kvænangen

Reiste på en koselig tur med reindrift,på flere campinger igjennom Norge,Sverige, Finland og Russland og endte opp i Vadsø på NRL

Vært på fin fine turer med klassen og 2SUA

Avsluttet og fullført 1året VGS på samisk videregående og reindriftskole

Kom rett hjem til den årlige tradisjonen ~Kabelvåg markedet

Sommeren er så vidt startet! God sommer alle sammen

nytt til mitt hjemI dag var det forhåpentligvis siste gang jeg var på Hammerfest sykehus! I dag var jeg i MR røntgen, og  fant ut etter det at jeg har kanskje har en smule klaustrofobi. Det var ikke noe særlig å ligge der. Måtte på hyggelig folk som en gang i tiden bodde i Nordland. Snill som de var, fikk jeg sitte på med dem til Alta, og da kom jeg nesten 5timer tidligere hjem til Kautokeino, noe som var veldig herlig. Hadde også en knapp halvtime i Alta, og da måtte jeg kjøpe en liten " feire" gave! Så ble nye innkjøp til leiligheten♥Er så gøy og handle inn slike ting, og gleder meg til å fikse den. 
Skal starte nå så smått med kasting,selging og pakking! Det er ikke mange dager til jeg skal flytte tingene mine inn, og det er enda mindre dager til jeg skal skrive leiekontrakt. Blir utrolig rart! Blir utrolig rart å bo alene så langt borte!
 

Høydepunkter kommerDet å våkne opp i dag å se at det var den 20. Mai var utrolig herlig! Ikke bare for at det betyr at det er 4uker til skoleslutt. Men også at jeg faktisk har bodd i Kautokeino så lenge. I neste måned skal jeg skrive leie kontrakt. Til høsten krysser jeg fingrene for at jeg får de programfagene jeg har ønsket,noe som tilsvarer 15timer i uken. Det er liksom nå alt starter, det er nå det skjer. Fra høsten av skal jeg bo alene, slik jeg gjorde for 2år siden. Men alene 72mil fra hjemplassen, i et annet fylke. Fra høsten får jeg kanskje masse av de fagene jeg inntreserer meg for, å på den måten kan lære meg mye mer. 
Nå er ting som rett før jul, du vil at julen skal komme men egentlig har du så mye å gjøre før den tid. Så at det snart er ferie er FANTASTISK. Men får den tid skal veldig mye utføres.

I dag har jeg fått byttet oppkjøringsplass, så jeg skal kjøre opp hjemme i Lofoten å kunne ikke blitt bedre! Der kjenner jeg veiene og vet litt hvordan ting fungerer. Her husker jeg aldri hvilken vei jeg kom fra eller hvor jeg er, haha! 
Teorien skal tas og et inntesivt kjørtimer med det jeg mangler før jeg kan ta sommerferie. Å klare teorien fortest mulig så jeg har flere datoer å velge mellom! Ting er så herlig for tiden, å gleder meg virkelig til tiden fremover! Men at alt av kjøring skal vær ferdig til juni, å at jeg skal være kjøreklar før sommerferien, hmmm ja vi får håpe på det. Kjører jo ikke noe annet når jeg er hjemme, å på skolen, så vanskelig kan det bli! Men får bare krysse fingrer å tær.
Går alt etter planen har jeg lappen når skolen starter. Dato blir ikke publisert før ETTER jeg har tatt lappen OM jeg har klart den, haha!

 

VårferieEtter en helt fantastisk helg i Trondheim med sommervær og styremøte er jeg nå hjemme i Lofoten igjen og nyter vårferien her frem til Søndagen. Utrolig herlig og være en del hjemme nå. Helgen i Trondheim vart en helg med lite søvn, mye latter, og fantastiske folk. 
Fredagen hadde nesten alle ankommet da jeg kom frem, og vi dro på en liten rund tur i Trondheim før vi avsluttet dagen med Taco og Alias. Konkuransenivået var høyt og stemmningen var god.
Lørdagen startet vi med styremøte og idemuldring, det ble grilling på Marinene og gruppebilder iført kofter. Så inviterte vi samer i Trondheim til leiligheten vår for pizza og quiz. 
Styret har fått tilbringet en hel helg sammen, veldig sosialt!
 Søndagen reiste jeg før resten var oppe!  Gleder meg allerede til neste gang noe slikt skjer igjen. 

Nå lever jeg livets glade dager hjemme i Lofoten.

 Ut å reise,igjenDa sitter jeg på flyplassen etter en nokså stressende dag/natt! Kl 23.30 var nesten alt pakket klar og jeg la meg..men fikk ikke sove.Dette resulterte i at jeg sov igjennom alle alarmen som var,vel og merke midt på natten!
TAKKET være mamma kom jeg meg avgårde i dag og er supertakknemelig for det!
Så 30min før bussen gikk var jeg 20min unna,kun en arm og være bagasjen på og ikke ferdig pakket alt på halv 12! Endte med taxi og rakk det heldigvis
I tillegg kom ei bort til meg å sa de hadde ledig leilighet om jeg var intresert,så etter ferien skal jeg å se på leilighet gleder meg :D
Da jeg kom frem til Alta kl 7 ble jeg heldigvis låst inn på kjøreskolen! Tok tentamen og leste masse teori!
Kl 11 hadde jeg kjøring med en ny lærer og ny bil! Savner den forje bilen,den skulle de selge. Er da jeg skulle ønsket at jeg hadde penger til å kjøpe den..
Nå sitter jeg på flyplassen,snart går flyet til Gardemoen og videre opp til Trondheim!
Der skal jeg tilbringe hele helgen på med alle i NOEREH styret! Første ordentlig møte og endelig får jeg hilst på alle!
Gleder meg masse!
Håper bare været blir superfint og satser på en knall ferie

Livet er herligFrafallet på bloggen blir som så! Akkurat nå befinner jeg meg hjemme i Lofoten noe som er helt fantastisk både for kropp og sjel. Selv om påskeværet ikke er på topp og det regner nå og da, har jeg faktisk savnet slikt Lofotvær og bare digger det! Masse øvelsekjøring blir det her hjemme også. 
Mandagen er det opp igjen til Kautokeino, for 4 tentamen før jeg reiser til Trondheim neste helg og så bærer det opp igjen til Lofoten for vårferie og en uke til her oppe! Gjett om jeg gleder meg, å livet smiler veldig fra topp til tå nå!  
Har vært helt utrolig herlig med avkobling både fra skole og alt, selv om jeg må ta fatt i skolebøkene igjen, nå som en knall hard uke venter. Å siste innspurt i de fleste fag før sommerferie. 

 
 

pakket og klar 

"Ny uke, nye umuligheter"

Som sagt det er starten på en ny uke, og uken rett før påskeferien! Jeg er så klar for siste innspurt! Kun 4skoledager igjen, å det føles helt vanvittig godt. Sist jeg var hjemme var i Februar for 2 dager mens jeg hadde vært på Drag! Nå blir det 1uke, og så 4dager med skole før jeg flyr til Trondheim for en helg å møter Noereh styret! Så flyr jeg hjem for en uke! 
For en HERLIG måned April kommer til å bli! 
Tiltross for alt det herlige som skjer kommer ikke det alene, nei tvert imot! Denne uken er jeg blitt "super nanny" noe som er veldig koselig! Så blir barnepass kombinert med teori lesing og lekse gjøring! Når påskeferien er over venter 4tentamener på meg, før jeg kan reise ned til Trondheim! Når skolen da starter igjen, er  det Samisk tentamen som står på spill. Som sagt mye øving og mye lesing. Tentamener teller jo også så stor rolle på karakterkortet.  Er jo også samiske jeg i hovedgrunn er her opp for, og har satt meg det store målet om topp karakter!  I tilegg skal man ha tid til å være med folk og gjøre andre ting. 
Nei, jeg ser utrolig frem til ferie og kofferten er allerede pakket og klar! 

 

Dramatisk skitur endte med sykehusbeslkTil opplysning skriv med en arm

Dagen i dag startet ganske rolig å fredfull,ganske trøtt å sliten etter en hel uke med sene jobbvakter, så det var tungt å dra på skolen. Men der ble jeg ikke lenge. For i første timen hadde vi gym med ski. På turen tilbake etter en ganske så fin tur,datt jeg. I det jeg skulle reise meg opp fikk jeg skulderen ut av ledd. 
De neste 6ukene blir pinnsomme,både physik og fysisk. Ingen jobb,trening,øvelsekjøring,gym,ingen tin.HELT I RO.
Så nå ligger jeg her å får ikke sove pga smertene. 

TUSEN TAKK ALLE SAMMEN

Tenkte bare at jeg skulle si noen ord. For at for mange er det sikkert ikke noe  "big deal" å havne i et styre eller det å bli valgt. Men dette var dytten jeg trengte for å holde på motivasjonen å fortsette å brenne og jobbe for mine saker. Det å havne i et styre, å ha muligheten til å påvirke, planlegge og gjenomføre. Å kunne gjøre noe med dine hjertesaker, det DU brenner for! Å kan engasjere seg med andre ungdom som er like engajsert og aktiv. Å kan være med på masse sosialt møte masse nye folk igjennom det vi arrangere det er bare helt fantastisk! MEN det er ikke bare det dette betyr for meg, ja for dette var faktisk DYTTEN. 
Som 6åring drømte jeg ikke om rød løper og Hollywood, var aldri oppdater på dagens musikk men drømte heller om lavvo, joik og kofte! Som liten løy jeg om at jeg skulle få kofte. Som liten ønsket jeg å være samisk mer enn noe annet. Men jeg fikk gang på gang en skuffende melding om at vi "ikke var" samiske. Som 6åring gjorde dette utrolig vondt, det å få "knust" drømmen sin! For jo lille 6åringen som ikke hadde noe beskymringer fikk da høre " Du vil aldri bli, og kommer aldri til å være same" dette var liksom Hollywood drømmen som gikk i 1000 knas. Du viste at det var ikke vits å satse, for du hadde hørt det en gang for alle at det kommer aldri til å skje. 
Det å sitte her 11år etter, i Kautokeino, fått vite at jeg er samisk, holder på å lære meg samisk og ta tilbake alt jeg har tapt. Er en absurd følelse. Såklart er jeg utrolig happy, for at jeg har fått til dette. Likevel skulle jeg gjerne blitt oppvokst med dette. Dette mangler jeg da, og igjennom 8mnd i det samiske har jeg opplevd utrolig mange sider fra den samiske kulturen. Jeg har funnet mine hjertesaker og hva jeg virkelig står å brenner for. 
På et år har jeg prøvd å tatt igjen mest mulig av det jeg har tapt og er godt på vei. Men som den eneste i familien, er det  tungt. Å det å få DYTTEN å komme inn i styret er en ubeskrivelig følelse. Det gjør meg så utrolig glad, for det viser bare at JEG KLARTE DET! Jeg har faktisk måtte gjort noe bra for å havnet der. Å det på egen vilje og styrke.  

Vil igjen bare si tusen takk til alle sammen som har hjulpet meg fra dag 1! Til de som hjalp meg før flytting da jeg spammet alle om hvor jeg burde flytte. Til NSR for all den muligheten jeg har fått der. Til alle som har hjulpet meg dag inn og dag ut med etter eller annet av det samiske. Til de som stadig har lært meg noe nytt, til de som har tatt truen på meg, og ikke minst til NOEREH! For at jeg nå er en del av dem, og at jeg fikk dele historien med dem. Hele gjengen der♥ en fantastisk gjeng. Å da innser man at man skal fortsette kampen, da ser man gleden og folkene man ville ha gått tapt. Da skjønner man hvor viktig det samiske faktisk er. 
Dette er virkelig et nytt eventyr som starter, for 1år siden viste jeg knapt om sametinget, nå sitter jeg i styret for Noereh!  Noe folk sa til meg aldri ville skje ettersom at jeg etter dems menining ikke var samisk. Dette siterer igjen til tattoveringen min " wish it, mean it, do it" 
Selv om det tok 10år og jeg hadde egentlig lagt vekk alt håp, men da jeg endelig fikk det opp igjen fant jeg endelig noe jeg brenner for. Alle voksne som har klaget på meg at jeg måtte begynne å engasjere meg i noe viktig! Endelig har jeg funnet den viktige delen i meg, endelig har JEG vunnet kampen! 
Lille meg som 6åring kun drømte om lavvo og kofte. Den lille jenta som med tiden ga opp. Men alltid hadde den drømmen om at noen en dag skulle komme å fortelle sannheten.

 I dag har Noereh styret hatt første skype møte! Utrolig herlig gjeng, og så utrolig fornøyd og takknemelig for at jeg får sitte i styret, tenk alt jeg har i ventet! Alt vi skal arrangere og gjennomføre, alt vi skal planlegge og alt vi skal oppleve! Er super happy og dette blir utrolig bra! 

Står selv i 2 arbeidsgrupper så langt, og dette blir suverent! Månder og ikke minst en sommer med fullpakket program. 
Allerede i neste mnd skal hele styret møtes i Trondheim♥Gleder meg utrolig mye, til å reise, oppleve, møte folkene og planlegge! Når vi er ferdig i Trondheim reiser jeg med 1 og forhåpentligvis 2 hjem til Lofoten for å holde foredrag og promotere for NOEREH! En exstra uke hjemme,wiiho! neida har uansett vårferie den uken så ville dratt hjem uansett. 

Gleder meg så utrolig mye, måtte denne månden gå FORT!  
 

JEG HAR FAKTISKDet er aldri en lik dag her oppe, er alltid så mye forskjellig som skjer! Å skolen er så sosialt.  I dag hadde vi blokkdag i Engelsk og kombinerte det med gym, så da dro hele klassen min + 2SUA til Hætta for å stå på slalom. Været var helt fantastisk, sol og varmt hele dagen! Jeg som hadde pakket en sekk med masse klær i fall Lofotværet slo til, fikk ikke brukt for det heldigvis. Det å stå på slalom har jo vært noe jeg har hatt lyst til lenge, men har aldri for å være helt ærlig tort. Prøvde for noen årsiden, men feiget ut da vi kom til slalom bakken. Men i dag fikk folk presset meg opp, jeg fikk lært masse, og JEG endte faktisk med å kjøre ned selv tilslutt. Ganske så utrolig spør du meg! 
Denne helgen blir en rolig helg, ikke så mye jeg kan foreta meg når jeg skal opp kl 05.00 i helgen! Men det blir penger ut av det! 

 

Gullegod organisasjon
Er så utrolig glad! Er så utrolig takknemelig for at jeg sitter i styret for Noereh, at jeg kan være med å gjøre noe, ha noe å si, å gjøre en forskjell. Noereh er en gullgod organisasjon, man bare må bli glad i alle folkene der. Alle er så imøtekommende, og herlig! Smitter folk med glede og latter, og har mye hjertesaker på hjertet. Kommer fra alle forskjellige plasser i landet, men alle har samme bakgrunn og alle  vil jobbe for å utvikle arenaen for samisk ungdom. Vi er av ingen grunn politisk og står heller ikke for eller mot et parti. Men vi har menninger og ting vi i organissasjon vil jobbe mot og gjøre noe med. Dette er en god mulighet å bli kjent med andre samiske ungdommer, holde kontakt med de du kjenner, og neste gang bli kjent med enda flere! Kjenner jeg gleder meg utrolig mye til å møte folkene igjen! En helt fantastisk gjeng å vi har alle noe til felles♥
Vi holder til på instagram, hvor vi blir å legge ut bilder av hva vi gjør, hvor vi er og hva som skjer @ungnoereh en relativit ny konto som ble laget i helgen! Så der vil det komme masse nye bilder med tiden, FØLG MED! 

I tillegg er det et nyttår og nye muligheter, å da vil jeg anbefale alle dere til å ta en titt her å lese litt om organisasjonen vår! Kanskje gjør noen hjerteroter glad, med å melde deg inn som medlem eller støttemedlem! For 50,- i året er du med å støtter den samiske ungdoms organissasjonen og få delta på så mye,bli kjent med så mange fjes og få gjøre en stor forksjell. I tilegg får du ta del i en gullgod organisasjon. 

I tillegg finner du oss på Facebook HER der oppdateres det hver dag med masse kult stoff! 

Klarer vi 1000likes og 2000medlemmer før 1Januar 2015, er ganske optimist men har truen på at det vil skje! 
" Gjør en forskjell, støtt samisk ungdoms arena" 

I dag har jeg brukt gavekortet jeg fikk til jul av Mamma og Stefar, og er utrolig fornøyd. Er spesielt vanskelig å finne ut hva man skal velge på slike ting, er så mye man trenger. Ny sølje, ny ring, ørdobber,knappe belter osv.. men ble et smykke med komsekule! Har vært noe jeg falt for fra første dag jeg var på Juhls. Å skal etter historien beskytte deg mot alt det underjordiske. Passer ganske så fint når en er ganske så overtroisk og redd av seg!  

Når tiden blir lang, strekker hjemlengsel tilI går var det alle hjertersdag og den ble tilbringt med vertfamilien, med 3 retters middag, noe som smakte helt fantastisk godt! Senere på kvelden dro jeg til Adele å så film, spise brownies og godis! En superfin "feiring" var nå hvertfall ikke helt alene♥
Herlig er også tanken på at det kun er Lørdag i dag! Mandag tar jeg en fridag,for å kjøre hele dagen i Alta, og jeg gleder meg veldig! Er så utrolig herlig å lære så mye og dagene telles sakte men sikkert ned til den dagen jeg kan kjøre opp! Det skal bli helt ubeskrivelig herlig, å få lappen i handen. 
Tirsdagen er det åpen dag på skolen, og Onsdagen er det bare 1uke til jeg reiser til hjem fylket for å holde foredrag! 


Gleder meg som en liten unge til å få kjøre igjen, men også til å reise til Nordland uken etter! Har ganske så mye hjemlengsel nå for tiden, og selv om jeg ikke møter noen hjemfra, så er det nesten hjemme. Egentlig ganske så trist at jeg er 4timer unna hjemmet mitt i 5dager, men ikke har muligheten å dra hjem.. men men! Regner med at jeg vender nesen hjemover til Lofoten i April, noe som skal bli utrolig godt.
Trives helt fantastisk godt her og kunne ikke hatt det bedre. Men hadde de der hjemme vært her hadde alt vært perfekt! Er så knyttet til de der hjemme, at det å få se dem hver 3mnd er helt forferdelig. Særlig mine småsøsken. Det er også når man er borte at man merker hvor mye en person betyr for en! 
Merket ikke noe av dette da jeg bodde i Bodø,for jeg var hjemme så å si hver helg. Det var ikke mer enn 4dager borte nesten, nå har jeg hvert borte i over 2mnd.. og i høst 3mnd! Så helt klart en STOR overgang.. er ikke like lett som før å komme seg hjem!Alt er så utrolig dyrt,for jeg må ta 3fly for å komme meg hjem. 
Derfor er også motivasjoen for å få lappen utrolig stor! Å det å spare til bil. For da skal jeg kjøre hjem til Jul, med bilen full av gaver så jeg slipper å få overvekt på kofferten igjen! Hahah! 

Savnet er utrolig stort, men man lærer så mye! Har folk i Bodø jeg ikke har sett siden skoleslutt og det merkes! Det skal bli så herlig å se alle disse igjen i April,Mai, og Mars går turen ned til Oslo i skolesammenheng,  da får jeg også møte en del kjente♥

Man lærer det å sette pris på det man har, men også hvem man faktisk burde savne! Hvem som er der, og hvem man aldri hadde. 

Jeg bor ikke så langt unna, og i sammeland!Jeg bor ikke på andre siden av jorden som mange andre på min alder gjør akkurat nå. For meg så er avstand avstand. Uansett om jeg er her i Kautokeino eller i USA, så kommer jeg meg ikke hjem uansett. Er likevel langt unna!  

Jeg trives utrolig godt her oppe i kalde nord! Har startet et nytt kapitell og ny del av livet. Føler meg faktisk hjemme! Er her jeg bor og er her jeg blir å bo de neste 2årene, dette er min eget hjem som jeg har valgt! Hjemmet hjemme i Lofoten, vil alltid være hjemme uansett hvor jeg er, for der er alltid Mamma og dem! 

Men uansett hvor enn jeg er i verden, vil alltid savnet av de nære og kjære være der! ♥ 

DayoffI dag har jeg for første gang på lenge, vært hjemme hele dagen! Det har egentlig vært ganske herlig å ikke gjort noe. Bare slappet av. Er ganske greit med slike dager i grunn også. Da får man tid til ting man ikke tar seg tiden til, øve på samisk,lese til teorien og slike ting. Merker veldig at dagene går i ett her, er utrolig dårlig på å si nei til ting eller slenge meg med på alt for mye. Så null ting på programet i dag, var ikke feil. I morgen er det full rulle igjen, før det snart blir helg. 

Ute er det også faktisk varmt ute! Jeg kan faktisk gå hjem fra skolen uten å få krampe i bena når jeg kommer inn av kulda.Noe som er utrolig herlig ettesom man fint kan hefte en halvtime hjem. Da er det ganske kjekt å gå i mildvær! 

Snart er det helg, på Mandag har jeg 5-6 nye kjøre timer på kjøreskolen, og om under 2uke er det klart for vinterferie! Uken etter reiser jeg en hel uke til Oslo via skolen, så nå begynner en tid med mye reising og opplevelser! 
 

1 år siden det nye startenFor et år siden på denne tiden, visste jeg utrolig lite. Alt surret i hode, å hadde nettopp etter 9-8år fått høre ordene jeg drømte om å få høre som liten. Etter at jeg som en liten jente unge drømte dag inn og dag ut om å gå i kofte, joike, ha rein, bo i lavvo og snakke samisk, isteden for å være rik og bo i Las Vegas. Høres kanskje ut som jeg er gal av noe slag, men har siden jeg var liten, alltid følt at jeg var samisk. Alltid følt at jeg må kjempe for å kan kalle meg samisk. 
For 1år siden startet mitt eventyr. Etter at jeg som liten jente fikk høre at jeg aldri kom til å være same. Var det ganske rart å høre 9-8 år senere at " jo DU kan kalle deg like mye same som oss"  Å det er der min historie starter. Jeg meldt meg inn i NSR, som jeg da trudde bare var en gruppe for samer. Ikke viste jeg om samepolitikk, sametinget eller noe slikt. Etter at jeg som 7-8åring fikk høre at jeg måtte bare legge vekk tankene om å bli same. Hadde jeg ikke noe innteresse av å lære meg mer om samer og det samiske,når jeg selv aldri kunne bli det.

2mnd etter (April 2013) reiste jeg til Alta hvor NSR ungdommer hadde konferanse. Uten den helgen hadde ikke ting vært slik som det hadde vært i dag. Var den helgen som startet alt for meg. Etter en helg med koftekledde,hjertesaker, glede, samisk, historie, var det tanken som slo meg" nå eller aldri" Da jeg kom hjem hadde jeg på 1UKE ringt, Vadsø, Alta, Kautokeino,søkt på skoleplass, fått skoleplass og startet og fune boplass.Alt skjedde så fort, og faktisk er det en av de få tingene jeg har gjort så fort å ikke tenkt så mye over! Eneste som slo meg i hodet var " nå eller aldri"


Å tenke tilbake for et år siden å til nå er egentlig ganske rart, har gjort og fått opplevd så mye! For et år siden viste jeg ikke hva NSR hva en gang, kjente ingen samiske ungdommer og hadde ikke kofte,visste ikke at min barndoms drøm kunne bli sann og ikke at jeg skulle droppe danselinjen og flytte til en plass hvor du hører samisk hver dag.

NSR betyr utrolig mye for meg, nettopp pågrunn av dette! Hadde jeg ikke reist til Alta den helgen hadde jeg ikke fått intrykkene og bekreftelsen jeg trengte. NSR startet mitt drømmekapitel, å er derfor helt naturlig for meg å fortsatt være en del av NSR. På 1år har jeg klart å sotte meg mye inn i politikken og er min store drøm å komme inn som repensetant for NSR ved neste valg. 
NSR står for det jeg står for, å da er jeg hvertfall på rett parti. Det å være med å engasjere seg, ha hjertesaker og kunne gjøre forskjell er helt fantastisk. Etter min samiske historie har jeg veldig mye hjertesaker, veldig mye jeg brenner for, planer og ting jeg skal jobbe for! Det å kan være med å bidra til det samiske(noe som er veldig viktig for meg) er suvernt! 
Å nå sitter jeg faktisk som varemedlem for lokallaget for NSR i Kautokeino,hvem hadde trudd det for et år siden?


Nå har jeg mye meninger og mye hjertesaker jeg står for. Mye jeg skal jobbe for og mot. Mye har av  meningene mine har faktisk forandret seg etter at  jeg selv har levd i det samiske, og oppdaget min egen menning på ting. Har egene ting jeg står for å skal kjempe for. Å for å være meg er det utrolig, jeg som så vidt kan noe om partiene på stortinget, satser fult og helt på sametinget. Men som de sier man satser på det som engasjer en hver!

Jeg kunne ikke et kløiva ord samisk! Nå kan folk holde en samtale hvor jeg kan få med meg mye, skjønne enkelt ord og i grovt sett få med litt av innholdet. Kjempe artig! Et språk som er veldig fasinerende og følge med på. Når det er sagt er jeg ikke den flinkeste til å snakke selv. Utrolig domt egentlig, startet nesten med en gang å være sikkelig tilbake med å snakke. For blir på en måte "unaturlig" å snakke et språk man ikke har snaket.  Særlig når det er så få som kan spårket og man er under læringsprosses på å lære det. Samisk føler jeg følger mye med i det å være samisk. Å derfor er det så viktig for meg at jeg har startet nå for å lære det.Selv om det egentlig er ganske sent og skulle helt vært født med det språket men..  Da kan jeg hvertfall klare å påvirke mine små  søsken, og forhåpentligvis få mamma og dem med på læringen. Slik at dette blir noe søskene mine tar videre, at det samiske kommer tilbake for fullt og ikke bare hos meg. Slik at det blir naturlig for dem å snakke språket som større og at de kan tørre å snakke mer samisk, noe som jeg sliter med. Men merker at med små barn er det så mye enklere å tørre å holde lange samtaler.

Er jo utrolig rart å ikke kan være hjemme å følge opp mine søsken, å se dem når jeg vil. Når jeg bodde i Bodø, var det bare en båttur i mellom. Nå trengs det flere mnd planlegging for å finne reiserute og biletter til fly. Nå er det over en mnd siden sist jeg så dem, og det merkes veldig! Samvitigheten er utrolig dårlig, spesielt ovenfor søskene mine. Vil jo være den søsteren som alltid kan være der for dem. Istedenfor er jeg den som bor så langt unna! Men håper virkelig at dem takker meg når dem blir stor. Takker meg for at jeg tok tilbake det samiske, og startet å påvirke dem med engang. 
For er det noe dem synes, så synes de det er utrolig morsomt. Å ringer meg stadig å spør " hva er det på samisk" når man er små tar man så fort etter også,at det er jo min oppgave nå til å gjør som det blir noe dem vokser opp med!
 


 Så et år fra jeg startet eventyret til nå, har jeg startet på
samisk videregående skole
lærer samisk på skolen
bor i Kautokeino
kjøpt meg 4 kofter
sunget på sameting åpningen,
deltatt under valgvake
blitt medlem i NSR
Sitter som varmedlem for NSR kautokeino
Holdt foredrag på hjemplassen min om det samiske og Kautokeino
feiret min første 6.Feburar på ordentlig vis 
Lært masse samiske tradisjoner
Synger i samisk kor
Vært med reinsdyr og reinkappkjøring
Blitt kjent med masse samiske folk
Vært i de to samiske aviser og en nett avis om min samiske historie om " veien til det samiske" 

og listen er så utrolig lang! Har med andre ord fått til en kjempe start og det kan bare bli bedre.

Om 2 uker reiser jeg på NOEREH treff i Tyfjord( samisk ungdoms organisasjon) hvor jeg har blitt spurt om å holde foredrag "veien til det samiske" Da blir det igjen en super helg med masse samisk ungdom og fler og bli kjent med og mye å lære.
Å det ser jeg utrolig frem til! 

Ellers har jeg funnet ut at jeg bor på riktige plass, en plass hvor det meste foregår på samisk, det er faktisk som å leve en helt annen plass! Så mye som er forskjellig! Men en helt fantastisk opplevelse å så mye lærdom man tar med seg.
Er så glad for at jeg tok dette valget og veien videre er enda lang å gå, men mye nærmere enn hva den var for 1år siden!
 

Så når jeg først er i gang må jeg bare takke!
Takke alle der hjemme, de som har vært med meg fra start! De som har støttet valget mitt og hjulpet meg på veien.  
Takke alle de her i Kautokeino som har vært der for meg siden jeg kom hit! Hadde jeg ikke trivdes her hadde det aldri gått. Å er så glad for at jeg har blitt kjent med helt fantastiske folk! Kanskje litt klisje, men hadde jeg ikke hatt noen her i Kauto, hadde jeg ikke klart å vært her lenge! Så Kautokeino må nok ha mye av æren for at jeg fortsatt kan leve og jobbe for min samiske vei♥ 

Hvor skal man være i påsken?Dagene går utrolig fort her, å mye skjer på kort tid! Har endelig fått opplevd 6.Februar og feiret den på ordentlig vis, noe som var helt fantastisk. Feiringen bestod av skole, og underholdning der som min klasse hadde fikset. Felles bidus og kakespising, opptredning, konsert,iskino, og mat på hotellet! Alt i alt en SUPER feiring♥
Har også for første gang fått vært med reinsdyr på nærthold,kjørt scooter,vært på scooter turer, reinkappkjøring osv.. lønner seg å jobbe på Thon hotel med andre ord.
Neste mandag er det kjøre timer i Alta igjen, og jeg må vel sette av tid snart til å ta teorien 3.mars som jeg håper på, men stress er det heldigvis ikke har jo 6mnd på meg. 
I slutten av denne mnd reiser jeg til Tysfjord for å hold foredrag, noe jeg ser utrolig frem til! Litt surt at det bare er 5-6timer hjemmenfra.. men men! Mnd etter reiser jeg en hel uke til Oslo.

Så til det  store dilemmaet , HVOR JEG SKAL VÆRE I PÅSKEN? Om jeg skal hjem, eller oppleve påsken i Kauto som alle skryter av? Å om jeg skal hjem, må jeg bestemme meg fort. For bilettene forsvinner fort og stiger veldig i pris. 
Er i slike situasjoner man ikke skulle ha flyttet. Man vil alltid ville være begge plasser samtidig. Føler meg hjemme her i Kauto og vil jo av den grunnen også være her. Men hjemme i Lofoten har jeg resten av de som hører til at alt er hjemme, å vil være med dem også! Hater virkelig slike avgjørelser, for uansett hva jeg velger vil ikke noe bli bedre enn det ene. For vil være en av plassene jeg ikke får være på! 

Fra 6.Februar♥:
Er ikke domt å jobbe på hotellet! Opplever så mye og får så mye lærdom og opplevelser fra det samiske!  

første timer med trafikkskolen
Nå er jeg pakket å klar, i morgen tar jeg tiiidlig bussen til Alta. Å det kommer til å bli en LANG dag! Når man bor litt utpå landet må man nøye seg med at bussen går en gang for dagen. Så blir en 12timers dag i storbyen i morgen. Er ikke så fan av å være så lenge i byer jeg ikke har kjennskap til eller kjenner men men! 
Har fridag i morgen!
Så i morgen skal jeg ta mine første kjøretimer på kjøreskolen, og gleder meg masse:D Å siden jeg først er i Alta i morgen, tar jeg ikke bare 1kjøretime men 4!
Også blir det en dag med lang venting, å da får man tid til å lese teori, og se om man finner noe i butikkene!

 Nå må jeg forte meg å sende inn en norsk oppgave om sørsamisk eventyr, før jeg må ta kveld, slik at jeg klarer å holde bilen på veien i morgen! 

Samiske dagerHeisann!!

Ukene går fort, å i dag har dagen gått til øving til samefolkets dag. Er mye jeg skal gjøre den dagen(altså neste torsdag) fra tidlig om morgen til sent på kvelden. Gleder meg så utrolig masse! Min første feiring på ordentligvis av 6.Februar en dag jeg har ventet lenge på, å som jeg ser så frem til!
Skal gå med det fineste plagget hele dagen, synge i gudstjeneste kl 09.00 om morgen, lede feiringen på skolen og synge i hallen, i tilegg skal jeg kanskje på jobb på hotellet hvor det blir konserter og nok en feiring der også! Ser utrolig frem til dette♥

Før den tid feirer NSR lokalag i Kautokeino 50års jubileum nåkommende Lørdag. og da starter den dagen med årsmøte noe jeg er så heldig å skal få ta en del av! Å håper å få ta en del av styret i Kautokeino etter årets valg på Lørdagen! Da blir det nok en dag med koftedag, politikk og det samiske! Skal også jobbe under middagen av feiringen med sering og alt! Å trur det kommer til å bli en så koselig dag!

Så ser frem til dager med finstas og mye i det samiske! 
Så avslutter denne dagen med samisk leksen som er til i morgen 

 

Klønete faktorHeisann!!

Tirsdager er en av de beste dagene i ukene. Skolefag er det få av og dagen startes med samisk, og avsluttes med innebandy! Kan ikke klage. Må flire like mye hver gang jeg er på tur til hallen. Jeg som aldri har likt ball spill, aldri har skjønt poenget og har vært det værste vi har gjort i gymen. Har selv meldt meg frivillig på innebandy! Hahah.  Ferdighetene mine er jo elendig der, det skal nå sies. Trur jeg må smøre meg inn med 10års tolmodighet for å kan komme rundt samme stadie som resten av gjengen. Jeg som er den som må møte opp til hver trening også, så har jo dem alltid noe klønete å se på. Bommer alltid og er livredd for baller og passe klønete, da man kan spørre hva jeg gjør på innebandy! Er jo en utrolig bra trening, og merker så mye forbedring.En veldig effektiv treningstype og kondisen har forbedret seg veldig. 
Når det er snakk om å være klønete, førene her i Kauto er glatte, spesielt på veien. Eller det er vel bare jeg som synes det, siden jeg tar på meg joggesko(tar kortest tid) men det lønner seg ikke har jeg funnet ut. Da jeg hver dag har knall fall på bakken, rygg og mage og telefonen flyr i luften. 
 
Dagen i dag har vært super herlig, snart tar man kveld og gjør klar for en ny dag! Er foresten blitt varmt her. Eller fra å gå fra -40 til -14 grader er en STOR forskjell og helt fantastisk herlig! Så nå skal jeg passe på å ta meg joggeturer mens det er mildt og fint ute! 

Akkurat nåAkkurat nå for tiden er det så utrolig mye som surrer i hodet. Å er nok ikke så mye som kommer til å høres fra meg litt fremover. Ting er ganske så kauos å virkelig ikke der det burde være.

Man vet hverdagen har startet nårHeisann!!

Åh det var herlig å starte på skolen igjen! Kom meg opp i rekord tid i dag å fikk tid til alt,noe som gjorde deg til en veldig bra start på dagen.
Men nå tar jeg tidlig kveld,hode verker,slik jeg er vant til veldig ofte..i Dag på den verste smerten! Nesten slik jeg merker jeg er tilbake i hverdagen,utrolig irriterende!Har det hver dag i en eller annen grad.Så da er det ikke annet å gjøre enn å hoppe til sengs,forhåpentligvis slipper jeg det i morgen. For I morgen blir det blokkdag i norsk etterfulgt av vekt og styrke trening og innebandy rett etter' Så da må alt vær på topp!

Likte det her bilde så godt! Er virkelig slik hverdagen fremover skal være

Tilbake til hverdagenHeisann!!

Da var min ferie over for denne gangen, å nå er jeg tilbake i Kautokeino etter en dag med reising. Har hatt en helt fantastisk og avslappende ferie hjemme. Sist jeg var så lenge hjemme, var i sommer.. så var veldig deilig! Å møte så mange kjente og kjære, har vært så utrolig koselig! For neste gang jeg skal hjem, vet jeg enda ikke..
Nå er jeg klar for hverdag, med masse trening, sang og masse jobbing med skolen.  Dette året skal alt bli bedre, fagene, sangene, og treningen! Blir utrolig herlig å endelig starte igang.


Disse toen kom på flyplassen i Bodø i dag, da jeg hadde over 2timer med venting der! Noe som var utrolig koselig♥

Julen min har vært fantastisk! Å det er nå som hverdagen starter at jeg føler det nye året starter for fullt.

Oppsummering av 2013365dager er snart gått!Snart er det natten mellom to år,det som er og det som kommer!For mange en stor glede og motivasjon til å starte på nytt med blanke ark.Til og glemme det som har vært og fokusere på det som kommer. For hvert år vil man skal være det beste!
Når det er sagt holder jeg fortsatt på mitt med at 13er mitt lykketall,for dette året har vært AMAZING på mange forskjellige måter.

Dette er nok det året som har størst betydning for meg! Fra å bo på hybel i Bodø i Januar til å bo i Kautokeino nå i Desember,er stor forskjell!
Tårene har trillet,jeg har angret,fått erfaring,blitt skuffet og sviktet.

Men jeg har også hatt glede,latter,møtt nye mennesker,nye plasser,reist masse,opplevd en ny kultur,leve drømmen,startet på ny skole,jobb og sport!
Året mitt (livet)har fått en helt toltalt vendepunkt alt bare etter en helg i Alta.For 1år siden var jeg sikker på at 3år i Bodø kom til å bli fullført!

Jeg har møtt så mange folk! Knyttet så mange nye vennskap og fått så mange nye minner! Til tross for mange dårlige dager,dager med hjemlengsel og dager en ikke kan forklare.
Er dette et år jeg er så takknemlig for!
Nødvendigvis har ikke drømmen vært å bo i Kautokeino men å ta opp det samiske,å når en da får gjøre sin største drøm kan en ikke annet enn å smile!

Uten NSR folk,familien,de nærmeste vennene og ikke minst folkene i Kautokeino! De jeg går i klasse med,på skolen med,de jeg jobber med,trener med,synger med,henger med,bor med, de som har fått meg til å føle meg hjemme i Kautokeino!
Det er takket være alle dem at jeg føler meg utrolig heldig <3 med all takknemlighet til!
Såklart alt er ikke dans på roser verken i Kautokeino,Lofoten eller Bodø, slik vil det alltid være! Vil alltid være noen som svikter,skuffer men alt dette gjør deg sterkere og er klar for et nytt år "bit i tennerne til det går over"

Året 2014 er det så mye jeg ser frem Til å mottoet blir helt klar "just do it"
Godt nyttår alle sammen<3 håper året deres blir helt AMAZING!

"Bring it on"

Denne tiden er fantasikJeg er siden sist hjemme i Lofoten,nå har jeg endelig ferie og kan slappe av før en ny start i januar! Men er på samme tid utrolig rart å ikke være i Kautokeino å plutselig være i LOfoten! Fantastisk det var det har siden fredag fått gjort så mye og møtt så mange igjen,at det får virkelig livet til å være der det skal være!
Nå ser jeg også hva jeg er takknemlig for i Kautokeino og hva jeg gleder meg til å komme tilbake til! Nå vil jeg aldri være 100% hjemme,har folk i Lofoten og i Kautokeino å kunne ikke vært mer heldig<3
Nå er koften klar og treet og gavene oppe i Morgen venter en dag med nissen og julefilmer strømper og kirken,mat og gaver! Dette er den fineste tiden på året,hvor man viser hvor glad man er i folk!

Alt er klart til morgen dagen!<3

Elsker dager hvor jeg kan ta frem finstasen og få bruke den! I morgen skal kofta på igjen!

JULEFEEEEERIEDa var dagen her, endelig er  det juleferie, jeg er ferdig med alt skolearbeid. Natten til i dag var lang, med nærmere ingen søvn trudde jeg ikke skulle klare å holde meg våken. 
Men det gjorde jeg å særoppgaven i samisk er jeg endelig ferdig med og fått levert inn! Nå kan jeg endelig senke skuldrene og NYTE juletiden! 

 Nå er kofferten pakket å klar(?) den er hvertfall pakket og stappfull og allerede med overvekt! OPS;S
Nå er det bare litt over 3timer til jeg må starte å dra til bussen som går til Alta, blir en 14timers lang reisedag og er ikke framme før kl21.00 i morgen kveld. Helt rart å tenke på at jeg skal hjem snart, vil liksom være på begge steder til begge tider, men det går dessverre ikke!

 

Check 1Hadde matte tentamen i dag, å håper at det gikk bra. Selv var det lange og fæle timer med tentamen, har blitt syk å får plutselig non tak der jeg  det blir exstra værre, noe som såklart var under tentamen. Men men. Kan si meg fornøyd med å være ferdig med alle prøvene for 2013:D 

I går natt leverte jeg inn den store drama analysen av Per Gynt jeg har snakket om de siste ukene, og det gjorde meg 1000kilo lettere. Jobber faktisk best på natten, da blir ting gjort, men søvnmangelen og døgnrytemen blir jo ikke på topp da.
Nå har jeg KUN en ting av skolearbeid å holde fokus på før jul å det er SÆROPPGAVEN! Som jeg skal bruke litt tid på nå før kveld. 


Disse dager = julebord dagerHeisann!!

Siste helg i Kautokeino for i år, å helgen startet i går med overaskelse feiring for ei vennine! Utrolig koselig♥Videre har jeg også siste jobb helg for i år, å kom hjem fra jobb for 1time siden. Nå er finstasen på(kofta) å er klar for første julebord av 3! I dag er det med Dimitri koret!:D 
I morgen blir det jobb og møte en kjenning før det blir jobb møte og julebord med Thon, Thon Alta og Thon Hammerfest. Tirsdagen blir det Julebord med skolen!
Så dette låter bra!!

Ha en super kveld alle sammen!

 

Trenger din hjelp!Trenger DIN hjelp! De 2 første julebordene av 3 går av til helgen, å i et av julebordene er tema Hollywood og filmstjerner. Der skal vi være noen som har vært på den røde løperen! 
HVEM KAN JEG VÆRE? Å hva kan jeg ha på?
Heisann!! 

I dag hadde vi heldagsprøve i Norsk, å var ferdig til 11.15 overaskene tidlig, men kunne ikke ha gjort noe mer å følt det gikk ganske så bra! Var en analysering av et valgfrikt dikt, hvor jeg tok et samisk dikt, så hadde vi analysering av Per Gynt og en gramatikk del! Så håper resultatet blir ganske så bra! 
Nå kl 17, bærer det over til kulturhuset hvor vi skal ha siste forestillingen. Etter det er det rett på Innebandy så er ikke hjemme før sonn i 23tiden i dag. Å da blir det å se over de 5 kapitllene jeg har prøve i, i morgen.


Ting litt på sparken?Sier hele tiden at jeg ikke er den personen som tar ting på sparken, men det viser seg egentlig at jeg er en slik person. 10min før det var oppmøte i dag, bestemte jeg meg, "Heeei jeg vil være med på forestillingen likevel" så da var det bare å finne frem "kostyme" sminke seg i siste liten! Hahaha! ikke viste jeg hvordan ting foregik..jaja! Er en helt fantastisk gjeng å stå på scenen med♥Skal i morgen også og rett etter det blir det Innbandy! For rekker alt heldigvis! Var ikke på Innbandy i går, å med kun 3 treninger igjen før jul må jeg trå til.. 


Dagene fremover blir hektiske i morgen venter heldagsprøve i norsk og fredag er det prøve. Fra Fredag til Søndag blir det full jobbing, samt julebord! Mandagen venter tentamen og Tirsdag er det julebord med skolen.
Torsdag får vi juleferie og Fredag drar vi hjem!
Ja, alle sa til meg at vi ikke sluttet før 20.Desember så bilettene ble kjøpt til da.. men men! Lider ingen nød, for akkurat nå kjennes det litt rart å snart skal forlate Kauto på så lenge! Er så redd for at ting ikke skal være som før, når en kommer tilbake!

 

Hva har Kautokeino gitt meg?Nå som det faktisk nærmer seg hjemreise snart,snart skal jeg hjem på en 18dagers lang juleferie! Noe som jeg gleder meg utrolig mye til, men skal samtidig være så lenge borte fra ei bygd jeg aldri troddde jeg skulle få hjertet mitt i :

Tanken på det er over 5mnd siden jeg flyttet fra Kautokeino, å om 9dager har jeg bodd i Kautokeino i 5månder, er en helt syk tanke å tenke på! Da jeg var på vei hit helt alene, kvelden før skolestart , var jeg så sjelven å nærvøs. Lurte flere ganger på hva jeg egentlig hadde gitt meg ut på. Hadde jo selv et ønske om å kunne være her, men var egentlig forberdet på å reise hjem etter 1uke på grunn av alle de ryktene en hørte. Å hvis det var sant, nei da var det ikke en riktig plass for meg å være. De første dagene gikk, å alt var utrolig nytt å spenndene men var så usikker på om jeg faktisk kom til å trives her.Gikk faktik flere uker før jeg sa at jeg ikke angrer(for jeg ville være helt sikker)

Nå nesten 5månder senere men 8månder siden jeg bestemte meg for å flytte angrer jeg ikke et sekund.

Det å bo i Kautokeino er ikke bare helt fantastisk bra, eller helt dårlig! Det har alt fra begge sider, både på godt og vondt som alle andre plasser. Ganger hjemlengselen har vært så utrolig stor, og ganger jeg har spurt meg selv hva jeg egentlig gjør her. Målet mitt og drømen min har preget meg hele livet, og er nok den eneste grunnen at jeg er fast bestemt på å være her.


For andre kan det høres rart ut, å det skjønner jeg! Men å leve hele livet ditt å vite at du er samisk men ikke får det bekreftet, få høre at det bare er tull, og  når du da som ungdom får vite at nei du er samisk! Du får vite at du enda har en sjans. Det er nesten slik som da man lekte med Barbie dukker og hadde de drømmene om slott og halve kongeriket. Drømmer som aldri ble sanne,men plutselig ble drømmen sann. Ja du kan tenke deg det er en tanke jeg enda ikke har vent meg til. Jeg lever faktisk drømmen min! Drømmen som jeg som liten jente hadde.
 
Om jeg hadde bodd hjemme denne plassen hadde det nok ikke blitt det samme! Ja, hadde nok lært meg noen ord. Men når en bor på en plass der det meste skjer på samisk og\eller på begge språk lever du i det. Du ser samisk over alt! Gatenavn,butikken,skolen, alle snakker og det er folk som har og er oppvokst med det samiske.

Følelsen er ubeskrlivelig! Greit jeg er ikke den som snakker samisk til alle, der har jeg nok gjort meg en uvane og feiget litt ut( for å ikke si feilt)  men med enkelte venner går masse kun på samisk, og skriver det meste på meldinger og snapchat på samisk om en kan! Språket det kommer med tiden, og mye tid og læring ligger bak. 

Men det å faktisk bo i et samisk milijø er helt FANTASTISK!♥


Det at jeg var så aktiv da jeg først kom hit, er jeg utrolig glad for! Til tider har jeg ikke hatt noe tid til å rekke alt, men alt har gitt meg stor betydning.

Det å ha fått jobb på hotellet å brukt de fleste helge morningene mine der er jeg utrolig glad for! Har lært utrolig mye å blitt kjent med masse folk,både langt borte fra men også fra samiske områder. Hotellet er også med samisk stil, så rutinene om morgen har gått til samisk musikk om og om igjen og med de samme samiske bildene. I tillegg er jobbuniformen en jobbkofte. Dette har gjort at jeg har lært mange nye sanger, og lært utrolig mye om både bygda og det samiske av å jobbe på hotellet! Gjestene spør og om jeg ikke vet må jeg jo finne svaret.

\\høstfestivalen med Karpe Diem

Det å ha gått i så mange kor som jeg er med på har igjen lært meg samiske sanger, og ikke minst blitt kjent og opplevd så utrolig mye.

Er jo bare en ting jeg kan takke, politikken! Rettele sagt NSR! Foruten dem hadde jeg aldri verden bodd her nå å levd min drøm! Så NSR,dere har en stor ære og takk å håper noen av dere leser dette?
Dette året har jeg blitt politiskaktiv,vært på sametinget og vært som treini for NSR, noe som har vært utrolig spenndene! Lært utrolig mye om sametinget og vært med å sett hvordan alt foregår, fått meninger og synspunkter i samiske saker. OG forandret mange etter jeg kom hit! Funnet mine hjertesaker hva jeg skal kjempe for, for en dag er drømmen å bli politiker å selvsagt for NSR?

\\valgdag på skolen
 
Har også startet på en sport jeg aldri trodd jeg skulle starte på frivillig! Men det er utrolig artig. Såklart er jo den kløna og er ikke noe flink, men er en utrolig gøy sport og bruke tiden på, å noe jeg virkelig vil bli flink i! Her går jo alt som regel på samisk, spesielt under en trenings kamp, da gjelder det å prøve å skjønne å forstå. Utrolig gøy, man lærer helt andre ord innenfor en sport enn hva jeg ville gjort om jeg satt hjemme å øvet.

Det jeg skal frem til er at uansett hvor langt jeg skriver dette innlegget, får jeg ikke sagt nok. Jeg lærer noe på alt jeg er med på! Er en helt annderledes kultur utrolig spenndene å oppleve. 

Jeg er bare så utrolig takknemelig,høsten her har vært helt fantastisk! Vinteren er helt magisk og folkene her er bare helt suveren! Så livlig og glade folk, at det blir rart å reise hjem fra mange av disse nå snart i ferien.


TUSEN TAKK♥BOR PÅ EN FANTASTISK PLASS, GÅR PÅ EN HELT FANTASTISK SKOLE, HAR HELT FANTASTISKE VENNER,KOLLEGAER OG BYGDA ER NYDELIG TIL TROSS FOR NULL FJELL OG HAV! ♥ 

Bygda som man ikke hører noe positivt om, har blitt ei bygd jeg føler meg hjemme i! Mitt andre hjem♥ Å har en først flyttet hit har man ikke noen planer om å flytte vekk med det første.. har utrolig mye jeg vil gjøre her både høyskolen å det hele.. så ryktene går nok for at folk er redd for å stifte seg her, for finnes ikke noe vondt om bygda. 

SÅ " Hva har egentlig bygda gitt meg"  ? den har startet min store drøm, den har startet min kamp i å ta til det samiske. Den har gjort meg kjent med masse stolte samer,som jeg som liten ikke trudde det fantes ettersom det ikke var noe positivt å høre. 

Sámegiel blohkkabeaiviI dag har vi hatt samisk bloggdag, å har egentlig gjort utrolig mye. Startet dagen med å oversette artikkelen Avvir hadde skrevet om meg,etter fulgt av høyt lesning fra en nokså vanskelig samisk bok! Så avsluttet vi dagen med å lage samiske julekort, å er jo så klar for jul nå at det gjorde ingenting! Er utrolig gøy med slike blokkdager i fag man virkelig liker, selv om det til tider kan bli nokså så kjedelig å være helt alene i klassen, men men! I morgen har vi da blokkdag i Matte, noe som jeg virkelig ikke ser fram til ettersom at Mandag i neste uken også blir blokkdag i Matte. 


Avvir laget en artikkel om meg, der de skrev om at jeg vil ta tilbake min samiske identitet! Det som var gøy med dette intervjuet var at han ville ha fra flere vinkler! Han snakket med Mamma der hjemme, de jeg bor hos her i Kautokeino, Anne Karen og sametings presidenten! Alltid koselig å få høre så koselig ord!

 

Måtte starte helt fra startenHeisann!!

Etterr min rene fortvilelse i går, har hele kvelden gått til å starte helt fra starten! Helt fra starten med særoppgaven. Utrolig kjedelig, og ganske så frustrerende. Så nå har den meste av tiden gått til å hentet opp informasjon igjen,linker og sett klipp! 
 12Dager har jeg på meg å bli ferdig med særoppgaven.. Er jo nesten slik at jeg får lyst å gi opp, va komment ganske så langt! Men de sir det er en mening med alt?Hva meningen med dette har jeg enda ikke funnet ut av..
Så om dere ikke hører fra meg er det for jeg sitter her inne med særoppgaven og drama analysen som skal leveres om 12dager!!!

 

STRESS STRESS STRESSHeisann!!

Endelig er det helg! Ikke hvilken som helst, LANGHELG! Har fri på mandagen, noe som kommer til å bli utrolig herlig. I tillegg fikk jeg melding fra sjefen tidligere i dag, å starter ikke på jobb før 11.00 i morgen, som betyr at jeg slipper å stå opp midt på natten nesten. 
Nå er jeg endelig ferdig med den ene oppgaven og i dag fikk vi unna halvdagsprøve i engelsk, noe som er utrolig herlig! 
Nå har jeg kun en stor analyse av dramastykket " Per Gynt" og særoppgaven igjen før jul! Noe som kanskje høres veldig lite ut, men nei det er det slettes ikke. Særlig ikke når noen av sidene må skrives på samisk.

I tillegg har vi ingen vanlige skoledager i neste uken
Blokkdag= en hel dag med kun det faget
Tirsdag= Blokkdag i samisk 
Onsdag= Blokkdag i matte med prøve
Torsdag= Blokkdag i Norsk med heldagsprøve
Fredag= Blokkdag i Samfunnsfag med halvdagsprøve
Mandag= Blokkdag i Matte med heldagsprøve 

Så jeg har ikke lite å gjøre, i tilegg har jeg innebandy og kor, være med venner, 2 jobber og må snart begynne og pakke koffertene og få gavene pakket inn.

Så utrolig stresset for tiden,men nå skal jeg sitte noen timer med særoppgaven før jeg tar kveld å legger meg til en ny jobbhelg! 


Vinteren her er helt fantastisk!
 

Vi filmer en serieHeisann!!

 
Desember er kommet og julestemmningen er godt på plass. Kalenderne er oppe og pynten på plass, nå er det bare 18dager igjen så er det skoleslutt og ferie,tiden går utrolig fort. Julen nærmer seg med stormskritt og utrolig mye som må gjøres av, julepakking og forberedelser, øving til konserter og drama analyser, særoppgaver og ja! Alt for mye på liten tid,så er ikke helt klart til jul enda. I tilegg går alle helgene fra til ferien til å stå opp kl 05.00 å jobbe til 15-18 tiden. 

Siden hele helgen har gått til jobbing, dro jeg endelig å var litt sosial i går kveld, da alt av rydding og slikt var ferdig! ENDELIG
Er jo så utrolig mange fordommer om Kautokeino, så vi skal lage en serie om hvordan folk TROR det er og hvordan det EGENTLIG er. Så i går kveld kom vi på at vi lager en serie, med ny episode hver uke. Første episode kommer senere i dag, så følg med:)
Vi hadde det hvertfall veldig gøy med mye latter,hah! 


 

JobbhelgMobil blogging funker fint det,eller ikke?hvertfall i dag har vi hatt fridag,å var utrolig herlig å ha denne dagen fri å sove lenge på,siden helgen går til å stå opp kl 5om morgen(jobbhelg)
En time før bestemte jeg meg for at jeg skulle hive meg med å synge,på det årlige møte kommunen har!
Vi var utrolig få som møtet opp,men men!
Senere på dagen gikk Lise og jeg på sølvsmiene de har her i bygda,å Ble noen kroner brukt i dag å(ops) men er jo bare jul en gang i året da!

Resten av kvelden har blitt brukt til juleinnpakking,og er enda ikke ferdig. I morgen tar jeg resten, fikser rommet og starter på alle tonnevis med innleveringer og oppgaver jeg har får jul..
Nå er det kveld jobbhelg fra nå og frem til hotellet stenges:))

Vi var 3stk fra ungdoms koret og bestemte oss i siste liten at vi skulle synge "when I was Your man" en fantastisk fin låt og håper folkene var fornøyde!

Fikk Adventskalender i posten i dag,av verdens beste mamma<3 så lykkelig! Resten av kalendere kommer snart sa hun! Åh er så koselig å få pakke i posten :D

Å dette har kvelden min godt til

julestemning i storbyen
Har vært helt fantastisk å ha hatt fri i dag fra skolen! Dagen startet rimelig tidlig, og halv 10 var vi allerede i Alta. Julegatene var tente,lys,stjerner, nisser,og juletre! Det som har vært savnet♥Så herlig, nå kan julen snart bare komme! 
Fikk kjøpe meg ferdig med julegavene, eller hvertfall til kortet mitt i dag sa stopp! Så da må man bare vente til neste lønnings dag!:D Neida, jeg fikk egentlig handlet inn til alle i dag og er utrolig fornøyd med det! Mangler bare litt småting her og der.
Alt er snart i boks, og nå gjenstår det bare pakking og sending av gaver.

Julen i år, kommer til å bli den beste julen på lenge! ♥ 

støttespillerHeisann!!

Nå har jeg nettopp sittet meg ned, etter en nokså lang og travel dag! Skulle jo egentlig dra ut en tur, men fant ut at jeg heller kan ta det litt med ro og faktisk være litt hjemme(fornuftig) haha! Etter skolen i dagen i dag, var det å hive i seg middag og sette på koften, sminke og fikse seg.
Avvir(avisen) kom på besøk og intervjuet de her hjemme, og Anne Karen som kom hit. Er utrolig spent på hvordan det komer ut i skriftform, så det blir gøy å se!
Anne Karen og jeg kjørte til Juhls, hvor jeg hadde henne som min støtte! For så nærvøs å sjelven er det lenge siden jeg har vært. At kveldens opptreden da jeg med en annen sang en liten del, var skuffene. Var så mye bedre da vi øvde, at det var nesten. Eller det VAR utrolig flaut å stå der å synge. HELDIGVIS den siste sangen vi sang.. off nei!
Så var det rett av med koften og på med treningsbuksen og spille innebandy. Alt for få folk i dag, å treningen ble også avslutett mye tidligere. Håper at på Torsdagen kommer det flere folk, men masse folk hører egentlig til i innebandy.

Nå er det utrolig herlig å faktisk være hjemme! Skal spise kvelds, og sette meg litt ned med særoppgaven. I morgen har jeg FRI og da skal jeg for første gang på snart 3mnd til " stor" byen skal få handle juelgaver ferdig og gleder meg veldig! Årets høydepunkter og handle julegaver♥

Fullstappet programHeisann!!

Dagen i dag har godt i ett! Kom nå først hjem etter skolen og alt slik, så mye og gjøre når en ikke har tid til å dra hjem. Hadde koret i dag, og øver til morgen dagens konsert! Etter det snakket jeg med Avisa Avvir i 3timer. En koselig og lang prat. 
Utrolig spennde og artig at de skal lage en så personlig og stor repotasje, og gleder meg veldig til det ferdig resultatet. Som jeg helt sikkert må ta med til samisk timene for å oversette og skjønne hva det egentlig som står der. I morgen skal de også intervjue og være med under konserten. Å intervjue et par av de jeg har rundt meg.  Så dette blir spenndene♥Så min dag har egentlig bare gått til dette, å morgen dagen blir ikke mye roligere. 
Skole-Hjem-Avisen på besøk- fin stasen på- synge- av med finstasen og på med treningsklær- innebandy! Fullt kjør i morgen, men ser så frem til å trene igjen!Får jo da ikke tid til å trene styrke på skolen i morgen, så innebandyen kan jeg overhode ikke gå glipp av.

Onsdagen er det fri, å da drar jeg til Alta for å kjøpe ferdig resten av julegavene♥Gleder meg så utrolig masse,har enda noen igjen! Å må lete etter den perfekte julegaven og gi til hver person. Ikke lett, men alltid like koselig med julegave handel♥


I går var det utrolig dårlig vær her, noe som var litt koselig! Strømmen ble også borte den natten.. er godt med slike dager i blant!

 

Av og til er sannheten mye bedreHeisann!!

De siste 4dagene har jeg vært ganske langt vekk fra blogg å alt slikt, ikke alt som egner seg til tider å skrive for hele verden! Å da er det nok best for alle at jeg bare tar noen dager fri fra blogginingen.. Nå er det en ny uke og på Torsdagen er det kun 1mnd til jeg reiser hjem! Jeg trives veldig godt her, elsker plasssen♥men har vel egentlig funnet veldig godt ut hvem som har spilt falsk! Men snart starter et nytt år og et nytt år her oppe, så ting kan ikke bli værre!:D 
Nok om det...

En ny uke er startet, og en ny trenings uke står for tur! I morgen blir det fullt kjør med styrke og innebandy og slik blir mye av uken å gå til. Kamp til helgen, å vi skal ikke tape!!
Kom også på at særoppgaven i Samisk har jeg akkurat en mnd å bli ferdig med.. å den er vel ikke helt der jeg skulle ha vært. Så er nok et tegn på at tiden går utrolig fort her, enten en vil eller ikke.
Har også nesten fri hele neste uke, noe jeg ser utrolig frem til. Få unna særoppgaven, og kan komme meg på juleshopping. Slik er det å bo på landet, det må planlegges for å komme seg avgårde til byen.


\\ skuff meg heller med sannheten enn å glede meg med løgnen!  

 

På høgt nivåHeisann!!!

For å si det slikt, 8timers trening på knapt 2 dager kjennes VELDIG på kroppen! Gangsperre fra topp til tå, og verker helt sykt! Men er en herlig følelse for det betyr jo bare at  det går fremover. Fikk presset meg selv til nye rekorder, og sier meg ganske fornøyd! ♥
Var også med på Vollyball, noe som de fleste vet at ballsport er ikke min sterkeste side! Som folk sier" en god latter forlenger livet" så har nok forlenget livet til alle som var  der i dag, med mine vollyball skills! Haha! 
Rett etter dette var det rett til sang, hvor det var julekonsert øving og Mari Bouine prosjekt. 

I morgen blir blir det den roligste dagen hittil denne uken! Da har jeg kun 2timer med Innebandy på kveldingen.. men ja kjenner jeg meg selv rett sitter jeg ikke inne til da! Hmm, nei tror nesten jeg må finne en trenings kompis i morgen. Er jo så kjedelig å bare sitte hjemme. 
Er i slike tilfeller jeg gleder meg enormt mye til den dagen jeg får lappen!!


Be a fighter ♡Be a fighter ♡
\\ så sant


 

Fra neste uken skal jeg være med iHeisann!!
Søndager pleier å være de dagene det stort sett ikke skjer så mye. Noe som ikke var til unntak i dag heller! Dagen startet veldig daff, når formen min er elendig.. men hater å ligge i ro, så tid å bli frisk har jeg ikke.
Er bare 2 hus som skiller mellom Anne Karen og meg, noe som er utrolig kjekt. Så søndags kvelden ble brukt til at vi tok en tur ut i kulda.
Nordlyset,månen lyste over bygda i kveld og er bare utrolig vakkert her. 
Vi endte opp i et bruktmarked, hvor barnedrømmen min ble fullført! Jeg har ikke lengre 1kofte, men 4KOFTER! Haha, må flire med tanken. Har ikke bodd her lenge, å har på under 1år kjøpt meg 4kofter. 
Dette var utrolig billig og kofter du ikke kunne se har vært brukt, så hvorfor ikke? gleder meg så til å ta de i bruk! 
Å ubeslutsom som jeg er, kun jeg ikke bare kjøpe en, for alle var forskjellige. 1 fra 1800tallet en vanlig og en lett kofte. Så endte opp med alle, og en til min kjære lillesøster♥
Så var ganske fornøyd da vi dro hjemover,endelig har jeg Kauto kofte, nå er den neste kofta jeg skal spare opp til den tradisjonelle kauto kofta! 

Ikke nok med det, men JEG som har så hektiske hverdager har hoppet ut i en ny gren! Fra neste uken av skal jeg starte å spille  på lag, jeg skal begynne på Innebandy! Haha! 
Vet ikke hvordan det vil gå, for selv har jeg bare spilt med skolen på fritiden, men på dette laget går det stortsett bare voksne folk. 
Blir spenndene og mer treninig! 
Så har vi en kamp og trene for som er om 2uker! Så dette blir veldig spenndene. Haha! Selv synes jeg det er utrolig gøy, å jeg som hater og tape gir meg ikke med det første.

Helgen er ikke over for min del. I morgen er det blokkdag i Finsk for min klasse. Siden jeg ikke har finsk har jeg da fri, noe som er utrolig herlig! 
 (iphone kvalitet) 
Her i Kauto går vi ordentlig Søndagstur, med stokk og alt! haha neida

" å bo i kauto har fått meg til å tenke"Heisann!!

 
Merker veldig at bloggen har forandret seg. Det er ikke de vanlige innleggen hver dag om at i dag har jeg så mye lekser og skolen i dag var så slitsom. Men kanskje like så greit? Går jo flere og flere dager mellom innleggene. Å når jeg faktisk blogger er det vel kanskje litt mer fornuftig som kommer ut enn hva jeg spiste sist til middag. 
Egentlig er det et godt tegn, når jeg ikke har tid til å blogge betyr det jo bare en ting.
Men er så mye å tenke på hver eneste dag, at når jeg sitter meg ned for å blogge før jeg må springe ut, ender det alltid med at jeg bare sletter hele innlegget.
Etter at jeg flyttet har lært så utrolig mye på godt og vondt! Jeg har opplevd så utrolig mye og jeg har lært så utrolig mye.

Ja, å det samme sa jeg om Bodø i fjor! Men man stopper aldri å lære! Å flytte opp hit har vært et vendepunkt.. NEI sier ikke det at alt er som en dans på roser i Kauto! Sier ikke det at Kauto er bedre enn Lofoten.
Men jeg bor så mye annderledes nå enn før, bor ikke midt i storbyen, hvor vi dro på cafe om vi skulle møtes. Hvor vi kunne ta buss hvor enn vi skulle, å hvor jeg kunne dra hjem hver helg.

Nei er ikke slik at når man bor i Kauto har man ikke dekning og bor i lavvo! Har faktisk ikke sovet i lavvo engang!

Å bo i Kautokeino har fått meg mye til å tenke, jeg har funnet ut hva som er viktig for meg! Med så stor avstand fra de hjemme som jeg er så glad i, finner man fort ut hva som betyr noe♥Er ikke like lett som før å reise hjem til Mamma! 

Jeg lever i en drøm jeg hadde fra jeg var 6år å bo blant samer, lære samisk og gå i kofte! Hører samisk hver dag! Det går egentlig ikke opp for meg at jeg bor her oppe!


Jeg hater kulde, jeg hater snø og jeg skulle aldri i livet gå studiespesialisering. Nå bor jeg på en plass hvor jeg kan forvente godt over -30 hvor snø er noe jeg vil få nok av og hvor jeg har startet første året på nytt på studiespeialrisering.
Alt dette pågrunn av en drøm! EN DRØM!
Om å lære samisk og ta det med videre!  Har vært svaret mitt hver gang noen spør meg. 

Angrer jeg? Nei tvert imot!
Kautokeino er en plass jeg virkelig liker! En fantastisk bygd med så mye som skjer og så masse fantastiske folk.
Kautokeino er langt fra hva folk hjemme skal ha det til.
Å sitter enda den dag i dag å tenker at jeg faktisk flyttet opp hit, til tross for at jeg ikke hadde hørt NOE  positivt om denne plassen.

Så om en drøm ikke skremmer deg nok, da er det ikke en stor nok drøm!  

Jeg kan enda si med hånden på hjertet at jeg er stolt av å være samisk! Stolt av å kunne gå i kofte og stolt av å høre til et helt fantastisk folk! Stolt av å skal lære samisk å bli den første til å vidreformidle det.
Er utrolig glad for at jeg bor her å har startet vgs fra start! Startet en ny bok, et nytt vendepunkt og en ny start, i en liten bygd hvor jeg ikke kjente noen.
Såklart alt er ikke som himmelen her, men man skal ikke drege så mye ned på negative uten å se på det positive!
Klart er dager jeg har vanvittig med hjemlengsel, og helst egentlig vil ta neste fly hjem.
Er dager hvor jeg nesten gir opp og lære meg samisk, for jeg ikke skjønner hva noen sier.
Så er det dager jeg er syk, men bare kommer meg opp fra sengen for jeg vet aldri hva dagen vil bringe


Jeg bor hos en fantastisk vertsfamilie! Å såklart er jo ikke lett å reise fra sin egen å føle seg hjemme på en helt ny plass i et fremmed hus. Jeg har liksom bare vært lenge hjemmenfra og lenge på besøk på en møte. Men likevel så føler jeg meg hjemme og at jeg bor her. Jeg opplever min samiske drøm hos en vertsfamilie! Å slik en leser på blogger, alt er ikke dans på rose, som mange prøver å sjule. Ting går opp og ting går ned. Men vet at det er folkene jeg bor med her som har en stor betydning for hvordan jeg har det! 
Å er utrolig takknemelig for at jeg får bo her å har så fantastisk familie og venner rundt meg her i kautokeino ♥

Det jeg skal frem til er at en drøm må kjempes og man må bli skremt av før den kan oppfylles. 

Å bo langt hjemmenfra

Jeg har faktisk bodd i Kautokeino i over 2månder nå. Noen som ingen trudde, før jeg kom hit. Det viser seg at, en bygd med så mye fordommer og rykter på seg. Er også en bygd med så mye godt! 
Trives utrolig bra i lille Kauto!
Uansett hvor og når jeg går, møter jeg alltid på en eller annen kjent person!
Er alltid en kjent bil som kjører forbi.
Å møter du folk, er det mer eller mindre unormalt å ikke si "hei!" eller "god morgen" noe jeg synes er utrolig koselig.

Er så utrolig glad for at jeg har flyttet hit! Ingen dager er like, å hver dag er som et nytt eventyr. Selv til en liten plass å være, klarer man alltid å finne på noe som man kan få tiden til å gå. 
Om jeg tenker fremover, så vil jeg deffinitivt gå ferdig VGS her i Kautokeino!

Kautokeino, er for meg på mange måter annderledes. For meg har det virkelig blitt en ny start, og en stor overgang.
Språk, kultur,samfunn, folk mye spilles inn!


Nei jeg skal ikke klage! Om man graver bort det ene, og legger til det andre, har jeg vel i bunn og grunn det ganske godt her i Nord!
Eneste som merkes veldig, er å bo så langt borte! Nå er det 1måned sist siden jeg var hjemme, og enda 2månder igjen til jeg får se familien igjen♥Merker at det er mye tyngre å være borte, enn man tror. 
Men det er ikke så ille heller.
Dagene går som oftes fort.
 
Nå gleder jeg meg som aldri før til Juleferien! Da skal jeg endelig hjem til mine etter 3måneder borte! ♥ Var selv hjemme hver helg i fjor, så 3månder er mye for meg! 
Men det skal nok gå!
Frem til da, blir det hard jobbing på skolen, med tentamer,prøver og særemne! 
Lære meg mer samisk
Være masse sosial
Å få de 2 siste måndene av 2013, til å bli BEDRE enn noen gang!  

MIN Kamp de siste åreneJeg får aldri sagt det nok, hvor utrolig mye personer som jeg har rundt meg betyr for meg♥Dem som alltid ringer meg,dem jeg møter og de som alltid har vært der for meg! 

For snart 3år siden, fikk jeg et mål for meg. Tøft  kom det sikkert til å bli, men så tøft hadde jeg aldri trudd.
Jeg gikk kontant med hodepine og kvalme! Å det meste av fritiden min ble brukt til å få energi, med å sove, noe mer klarte jeg ikke. Å være sosial eller å gjøre lekser var utrolig vanskelig å klare å henge med på. Noe som gikk veldig på samvitigghets følelsen! 

Etter 1år(høsten 2012) utvkiklet dette seg i en større grad, til " spisefortyrrelse"    Jeg bodde alene på hybel, å det var tilslutt svært lite mat som ble handlet inn. Noe som var utrolig tungt, var å gå en linje hvor man er i masse aktivitet og trenger masse mat. Dette klarte jo jeg ikke å fullføre like bra som resten! 
Dans som hele livet hadde vært det jeg fikk glede av, var da blitt et ork! Å stå å danse, når hode spinner rundt og alt er dukket fremfor deg! Å stå å danse når du er så sulten, og så tappet for energi.
Det er så mye værre enn en tror.
Jeg trudde for snart 3år siden, at det var en enkel vei å gå. Trudde at det var lurt! Jeg har helt klart tatt en sidevei og gjort alt mye vanskeligere.
Klarer nå ikke å skjønne hvordan jeg har klart å holde på slik i snart 3år.
Derfor var det utrolig godt å starte på en ny skole igjen, på en ny plass og bo hos en familie! For første gang på 3år spiser jeg alle måltidene. Er bare snart 2mnd siden jeg kom til Kautokeino, å også snart 2mnd siden jeg begynte å spise både frokost og det hele. Å Klarer nå ikke å skjønne hvordan jeg har klart å holde på uten mat så lenge..

Ting er enda ikke der jeg vil at det skal være, for med min omvei, onådde jeg alt annet en gode resultater. Noe som gjorde ting 10 ganger værre.
Jeg er ikke der at jeg er fornøyd med meg selv, kan ikke huske slik. Men er der at jeg egentlig er ute av en nesten 3års lang kamp. Noe som føles herlig og samtidig utrolig tongt..

Tankene vil alltid være der, men med hjelp av de der hjemme og fantastiske venner har ting gått oppover ♥

 HUSK; Akkurat DU er bra nok♥Om du du føler du må gjøre noe med det, ta heller en jogge tur, enn å gå en vei som ødelegger og blir å ødelegge mye for dere! 
En ting er hva dere tenker nå, en annen ting er utfallet om 3år!
Noe jeg ikke tenkte på, å angrer på den dag i dag!  
 

Den magiske plasssenHeisann!!

Helgen som var, var jeg i Kvænangen på hytten til vertsfamilien.Helt magisk der! Såklart hadde jeg glemt ladderen hjemme og kameraet var fritt for strøm, så alle de fine bildene jeg ville ta gikk ikke i boks.
Å endelig være i Kvænangen var helt fantastisk.Er jo der mine samiske aner kommer fra, så endelig se plassen sjøl var herlig!
Helgen var også den første fri helgen på lenge, noe som var litt godt i grunn, men ser frem til å være tilbake på arbeid til helgen. 
HELT MAGISK

Fredagen hadde klassen blokkdag i gym(en hel dag med gym) da dro vi opp til Bealljazat, noe jeg var ganske fornøyd med! 


Ellers får jeg ny samisk lærer i morgen, å lurer utrolig mye på hvem det er og hvordan undervisningen fremover kommer til å bli.  

going downHeisann!!

 Da va jeg tilbake i Kautokeino, eller jeg kom på fredagen. Men helgen ble brukt til jobb, at tiden til blogg ikke har stukket helt til. De to siste dagene har jeg ikke gjort stort enn å ligge. Med store hodeverk og kvalme, skulle jeg gjerne ha vært hjemme fra skolen. Fravær vil jeg ikke ha, så da er det bare å bite tenne sammen.! Var utrolig godt å ha ltit fri og få slappet av. Har så mye mer på plass nå. 
I dag hadde jeg min første samiske prøve, noe som var veldig spenndene!
Ellers er jeg nesten "back to hybellivet" da jeg de siste og de neste dagene, er hjemme alene. 
Jeg synes det er så stusslig og kjedelig, å ikke minst det å lage mat kun til 1 person.

 
Dagens mat, fisk! Var faktisk utrolig godt! *stolt* haha

 

OPP I NATTHeisann!!

I kveld nyter jeg siste kvelden i Lofoten, før jeg kommer hjem til jul. Er så rart å tenke på, dagene har gått fort, men gurr hvor mye jeg har fått gjort! Har fått vært på storhandel, startet med julegaver, bursdagsgaver og adventsgaver! HERLIG♥ 
Nå må jeg snart starte med det kjedeligste av alt, pakking! Gurr hvor trist og kjedelig!
Opp kl 04.00 i natt fordi flyet går såpass tidlig.. men men! Er så takknemelig for at jeg har fått vært hjemme disse få dagene å møtt familien igjen♥Betyr alt!
Fått sortert tanker og slappet av!

 
Vakkre KABELVÅG! 

Snart forlater jeg lofoten i 3mndHeisann!!

I dag har jeg hatt en super koselig dag med lillesøster♥Dagene går så utrolige forte når jeg er hjemme, rekker jo ikke over halvparten som jeg skulle hatt gjort.
Det er allerede Onsdag og i morgen er det siste dagen hjemme på 3mnd! Tenk! Gurr det blir sikkelig tungt å dra hjem fra etter å vært hjemme. Er alltid det vanskeligste. Ikke å være borte, men å komme hjem å dra å vite at du skal være lenge borte igjen. 
Off det blir tungt.
Heldigvis drar jeg fra hjemmet mitt til mitt andre hjem! Så er ikke så synd i meg, men uansett...

Nå skal jeg nyte kvelden her hjemme! Vi snakkes ♥

 

Mitt førsteHeisann!!

I dag her jeg vært på min gamle ungdomsskole! Noe som var utrolig herlig og ikke minst koselig♥Dro dit fra en forespørsel om å holde foredrag i en klasse, men da jeg dro derfra kl 11.00 hadde jeg vært i 3.klasser noe som var så utrolig artig :D 
Elsker å skape og holde foredrag, å snakke om valg og det samiske er et herlig tema så var så koselig.

Hentet Lillesøster tidlig i barnehagen i dag, å gikk litt rundt i lille Kabelvåg! Da vi kom hjem så vi på "hjerterått" nok en gang(en serie laget fra kautokeino)

I kveld blir det kose kveld med mammsen og prøve å få unna litt lekser(noe som er utrolig vanskelig når man er hjemme) 

Søndagen som var, var jeg så heldig å fikk mitt første tørkle hos min vertsmamma! Å det var utrolig fint♥(bilde under)


 


Når alt ikke er like lettHeisann!!

I dag eller mer eller mindre i natt(04.00) dro jeg fra døren med kofferten og bagen og tok bussen til Alta! Fly videre til Tromsø, Bodø og så til Svolvær!
Ja, jeg er faktisk hjemme!
Dro hjem for å overaske mamma på bursdagen hennes, å det kunne ikke blitt bedre ♥
Så utrolig herlig å være tilbake i Lofoten, å tilbake hjemme! Se familien og puste ut litt!  
Her skal jeg være fram til Fredagen, å ser utrolig frem til det. Selv om de dagene som kommer må bli mye brukt til studiearbeid( grunnet fri) 

(Fra dåpen i helgen som var)

På 6mnd har det skjedd utrolig mye, å livet mitt har fått et vendepunkt både på en god side og en vond. Noe som er utrolig herlig. 
Å være tilbake i Lofoten etter en god stund er utrolig herlig. Skulle jo egentlig ikke hjem før til jul. Men er så viktig å være med de som er glade i deg og sett pris på det.
Angrer overhode ikke på at jeg valgte å reise hjem.

Å bo langt hjemme fra er til tider utrolig tøft, er nødvendigvis ikke slikt at jeg har hjemlengsel hver dag. Men man merker på enkelte områder hvor et familie medlem kunne være godt! 
I helgene når alle andre familier samles, når du har noe på hjerte å fortelle, eller når du bare trenger noen av de trygge omgivelsene rundt deg. 

Å derfor følelse det utrolig godt å være hjemme i Lofoten! Puste ut litt, få sortert litt tanker og komment meg opp på bena igjen.

Missforså meg ikke!! Elsker bygda jeg bor i, å stortrives! ♥Er så fornøyd å så takknemelig!  MEN med en helt ny plass, helt nytt fylke, helt nye folk, ingen kjente, helt ny bo plass, og en ny helt ny familie å bo hos! 

Ting tar tid, å ting går opp og ned. Men har på litt over en mnd gjort så utrolig mye. Møtt så utrolig mange folk og ser frem til å være tilbake i Kautokeino igjen♥

Men NÅ skal jeg nyte, puste, tenke, her hjemme i  Lofoten♥ 

ut på veienHeisann!! 

Det går mot helg, men føles langt ifra slik! Har så mye som skal være gjort, å så liten tid. Har en ting igjen før jeg kan ta helg med god samvitighet, å det er en stor gruppe rapport i Naturfag. Hvor det er jeg som har annsvaret for å feste alle delene sammen og sende det til læreren. 
Driver også å skriver oppsumering av 60 sider, som jeg skal printe ut i morgen å øve på til samisken.

I dag har jeg faktisk vært å kjørt! Er nokså utrolig kry. Å for å være første gang(på ordentlig vis) så synes jeg godt over 6mil i svarte natta er utrolig bra! Utrolig artig:D  

Nå blir det mer lekse arbeid før jeg må ta kveld!

 
Blir også å prøve å ladde opp til en ny lørdag med vekking 05.15

 

Et nytt korHeisann!!

Plutselig kom jeg på alt jeg må gjøre, å jeg ser egentlig ikke starten eller slutten! Prøve i Naturfag,samisk.geografi,norsk  joda det her klar vi! Alt dette er til i morgen, men det går vel? Jeg er nok ikke den mest flinke personen i å planlegge skolearbeid over tid. Så må plutselig en dag ta et shipper tak slik som i dag. Ganske greit i grunn, for da blir ting gjort. 
Skal foresten starte i et kor i dag " Dimitri-joavku"  tror dette kan bli veldig spenndene! Vet ikke så mye mer, annet enn at det er et voksen kor og det synges på samisk. Så dette blir nytt og spenndene! 
Er ikke så lenge før jeg må begynne å komme meg bortover dit! Posetive er i Kauto, alt er ikke så utrolig nært.. så blir fort en 1mil bare med å komme seg fram og tilbake på en dag. For her er det ingen ting som heter buss, men egentlig like greit. Da sparer man de pengene.Nå skal jeg fikse meg å snart begynne å russle nedover! 

HA EN FIN ONSDAG VIDERE! 
Mye å se fram tilHeisann!!

Dagene går så utrolig fort her! Men er ikke det et bra tegn?!? Jeg har hvertfall utrolig mye forskjellig jeg gjør hver dag, å klarer aldri å planlegge en dag uten at det plutselig dukker opp noe annet.
Merker at skolen har startet for alvor, med første prøve på Torsdag! Etter høstferien skal jeg ha min første samisk prøve, noe jeg egentlig gruer meg veldig til! 

Ting går fort her, å snart er det høstferie! 

Ting begynner å bli mer og mer en vane, mer og mer en hverdag. Men fortsatt er det utrolig rart at jeg er her oppe i KAUTOKEINO av alle plasser! Men angrer jeg? Nei langt ifra:D 

Denne avisen abonnerer skolen på♥Noe som er høydepunket i uken å lese litt nytt hjemme fra! Så Lofoten blir ikke så langt unna, når man kan holde seg oppdatert. 

Jeg har mye morsomt som i vente her, å denne uken starter jeg med min første kjøretime med kjøreskolen. 
Dåp
Skal synge med et kor på sametinget i Karasjok
Høstferie
Språkbad om jeg får noen med meg. intensiv samisk kurs en helg med Nord reisa(?) 

og mye mye mer..
Ser så fram til så mye, å det å endelig skal få dra til sametinget blir utrolig artig! Er jo der jeg drømmer om å jobbe om noen år.

LURER DU PÅ NOE OM HVORDAN DET ER Å BO I KAUTOKEINO?

HØSTFESTIVALHeisann!!

Siden dagen og egentlig helgen blir å gå i ett skriver jeg et innlegg nå! I helgen er det den kjente Høstfestivalen her i Kautokeino. 
Høstfestivalen finner plass på Thon hotellet, og siden jeg er så heldig å jobbe der blir hele helgen å gå til høstfestivalen i en eller annen form. 
Nå skolen er ferdig i dag, er det hjem og skifte hiv i seg mat og dra på jobb, resten av helgen skal jeg stå opp kvart over 5! *stolt* 

Det blir masse folk, konserter,stemmning, sene kvelder,lite søvn! Blir supert!
Har du ikke kjøpt bilett enda til årets HØSTFESTIVAL? Da annbefaler jeg deg til det! Blir en utrolig bra helg med supert opplegg og fantastiske artiser! 

Helgen får jeg vært med på utrolig masse! Slik som at halve hotellet betstår av sjefer fra Thon og masse viktige personer! Carpe Diem, Onkel P og mange fler.. man blir ikke mindre nærvøs av det! 
Til helgen lønner det seg å gjøre ting utrolig bra! Ønsk meg lykke til 

working girl

Heisann!!

Dagen i dag startet med at jeg våknet 06.05 og var så stresset som fyy, men rakk frem i goood tid før! Heldigvis. I dag var jeg jo helt alene i resturanten og på "min" del av kjøkkenet, noe som var ganske bra!
Er utrolig herlig og elsker jobben min, så utrolig koselig ♥ I dag jobbet jeg fra 07.00-14.30 så i dag blir det tidlig kveld for opp for en ny jobbdag.

I dag til lucnh serveringen fikk jeg ha på meg verdens fineste jobb drakt, og den blir på i morgen også♥elsker det! 


Ellers så har jeg ikke gjort så mye stort i dag! Nå skal jeg UT blir altfor rastløs av å være på en å samme plass!

Legger ut video i kveld!

 

EN NY HELGHeisann!!

En skoleuke er over og det er helg igjen. I de to første timene på skolen i dag, sykklet vi i gymmen til en topp. Er selv ikke noe begeistret for å sykkle, men å sykkle ned fra toppen i terrenget og i alt slags mulige forhold var utrolig gøy:D fikk sikkelig sansen for det. 


Etter skolen i dag, dro jeg til Thon for å skrive arbeidskontrakt,få nøkkler og andre viktige informasjoner. Gikk også igennom endel praktiske ting.

Nå skal jeg ta kveld, er egentlig på vell overtid men men. I morgen er det jobb og jeg må dermed opp 05.45, TUNGT men utrolig koselig jobb jeg har. I morgen skal jeg faktsik være helt alene i resturanten og har ansvaret der alene. Noe som blir utrolig spenndene. Så ønsk meg lykke til 

HA EN STRÅLENDE HELG 

 

Å bo på en plass med mange fordommer
 Dette er første gang på LENGE jeg har vært 1måned på EN plass! Ellers så har jeg tatt båt eller kjørt fra by til by. Men jeg har faktisk vært i Kautokeino i 1måned, noe som er veldig imponerende til å være meg. Elsker å flytte på meg å reise imellom.
Håper det holder seg slik det er nå, for er egentlig litt lei av pakkestyret, flytting og slå seg til ro på en ny plass. 

Alt føles så rart.

Jeg bor på en plass hvor jeg har fått hørt at det er få som tør å flytte hit! Her blir man både knivstukket og ja det meste. 
For å si det slikt har jo hatt de mest UTROLIGE tankene om hvordan plass er det egentlig jeg skal bo i!?! 

Til nå stemmer ingenting av dette! 
Kautokeino har sin sjarm, en utrolig koselig liten bygd å bo i♥ Å håper alt går som planlagt å fullføre vgs og bo her i 3år! Det å være helt ny på en plass er ikke så lett som man tror! Synes det er utrolig stor forskjell herfra og hjemme. Å ikke minst de fleste snakker samisk her, så da er det en fordel å både forstå å snakke det selv for å kunne delta mer i samtaler.. 
Det å oppleve en ny plass og bli kjent med nye folk bo på en helt fremmend plass og være ny! Kan bare gå en vei, å det er OPP. Det er umulig å ikke bli kjent med noen, eller få opplevelser.

Selv om jeg bodde på hybel i fjor, så det dette litt som min "amrikanse drøm" 
 Jeg bor hos en vertsfamilie og tar en del av demms hverdag. 
Jeg går på vidergående.
Bor langt hjemmenfra.
En helt ny plass
Lærer et nytt språk og kultur.

 Jeg er så takknemelig for her jeg bor, trives så langt utrolig bra! Selv så er det enda den besøk tanken her jeg bor! Er så rart at jeg bor her, og flere ganger tenker jeg at jeg bare er på besøk.


Hjemreise til lofoten blir ikke før juleferien starter♥Blir utrolig rart å være så lenge borte, spesiellt fra lillesøster men den går nok! 

 

VALG13Heisann!!

Dagene flyr for by! I går hadde vi tema dag på skolen og i dag var  det valgdag. Utrolig spennde og elsker det! Skulle ønske jeg hadde hatt stemmerett i år, men må nok vente 4år til neste valg for å delta med en mer viktig stemme! 
SÅ BRUK STEMMERETTEN DIN! Den gjør en større forskjell enn det du tror.
 
Som sagt så hadde vi valgdag idag å debatt politikkerne, er veldig spent på hvordan skoleresultatet ble.

Også har jeg fått verdens fineste shorte! NSR♥Norske samers riksforbund! Er ikke forsent å stemme enda! VALG13 
GODT VALG

Gleder meg kjempe masse til valgdagen! Er så spent på både stotinget og sametinget så får krysse fingrene å håpe!

Nå skal JEG faktisk ha min første kjøretime, å må flire av tanken! Jeg skal kjøre bil haha.. nei nei vi får krysse fingrene håper det går bra i hvertfall!

Rett etter det, skal jeg på revvy, så her går dagene unna i en fei.
 
Snakkes;* 
Liker du politikk?
Har du mye som skjer for tiden? 

Helgen som varHeisann!!

 
Har hatt en superfin jobb helg,utrolig koselige kollegaer og neste helg blir det jobb igjen! Selv om foten verker og rommet skulle vært sortert etter alle tingene mamma og dem kom med. 
Tar jeg meg en tur ut!
"tradisjon " hjemme er å gå på søndags tur hver søndag,så da må jeg nesten gjøre det.
Ikke vet jeg hvor jeg skal, eller hvor jeg havner haha.  Skal prøve å følge en turløype gymlæreren fortalte meg om jeg ville se mer natur og slikt! Så får vi se hvor jeg ender med min retningsans..Var utrolig herlig å starte å jobbe på hotel igjen! Elsker det! At jeg får være mer ute i resturanten og være mer med gjestene er utrolig koselig og kommer godt med på mine framtidsplaner!

Dette er bare pågrunn av feil sko(tøysko) som jeg har brukt de siste mnd til alt, trening, hverdags osv..  å det er nå det er helt forferdlig vondt!

Tusen takk for spørsmålene dere har stilt angående om Kautokeino og det å bo her ♥ Jeg skal svare i kveld så still gjerne mer om det er noe dere lurer på! 

Snakkes;*
Hva har du gjort i helgen? 
Noe du lurer på?
 

BLUE BLUE SEAHeisann!!
 

 Siden jeg kom hit har det vært et helt fantastisk vær her i Kautokeino! Faktisk bedre vær enn hjemme, med sol og hele pakken.
En uke har gått så fort, å for en uke siden satt jeg på flyet i Hammerfest og lurte egentlig på hva jeg hadde kastet meg ut i.
Men på en uke har jeg opplevd mye, å i morgen skal hele 1året på elevbåt. Selv har jeg aldri vært på noe slikt og blir nok veldig gøy. 
Har fått oppgave av geografi læreren til å ta bilder, så kameraet blir med på turen:)
Nå er det snart kvelden her, så slenger med noen blider! 


Lørdagen var vi på Sikfestival. Er helt utrolig å se at folk steller i stand saker og ting, å det dukker opp masse folk.Tror det er fordelen på en så liten plass, der støtter og stiller folk opp! 


Åh, se hvor vakkert♥

For å ikke snakke om maten, fikk servert nydelig gjedde burger♥

I dag har jeg blitt stolt eier av denne veska\bagen! Har ville kjøpt en slik lenge nå, å endelig fant jeg en som falt i smak! Det fine er at det er ingen andre som har en helt lik♥

Snakkes;*
Hva har du gjort i helgen?


 

Varslet om godt værHeisann!!

I kveld har det vært en nydelig himmel her i Kautokeino.  Å for å starte litt normalt med bloggingen og mer nyere bilder, tok jeg meg en liten tur ut med kameraet. Ente med at jeg i samme slengen dro på butikken! 
Så ble en fin 6km tur

Bildene er ikke redigert og tatt i dag!  Var så stor forskjell på den ene siden og den andre siden;


HA EN FIN FREDAG VIDERE! ♥

Planer for helgen?
Hva gjør du i kveld? 


 

kulden kommerHeisann!! 

Da var en skoleuke fullført her oppe, og nå er det helg! Uken har i grunn gått utrolig fort. Men må innrømme at det er utrolig deillig med helg! Endelig kan jeg ladde litt opp etter siste uken av sommerferien, med lite søvn og mye reising. 
I dag ble vi ferdig 30 minutter tidligere( 14.30) så i dag har jeg tømt ut den siste posen og fått det meste slik jeg skal ha det. 
Resten av klærne og tingene til rommet, kommer neste helg med Mamma og dem! Gurr hvor godt det blir å se dem igjen, og gleder meg utrolig masse♥
Er så utrolig rart, å ikke pakke å ta hurtibåten hjem i dag.

Det siste halveåret dro jeg hjem hver helg, å satt på båten til kl 22 om kveldene. Så det å ikke vær på tur hjem i dag er egentlig litt rart.. men men. Nå som kulden kommer sakte men sikkert kommer hit, må jeg utnytte og kan gå ut! Synes selv det er ekstremt kaldt, på kveldene i 22-23 tiden.Så klarer egentlig ikke å se for meg, hvor kaldt det egentlig er her når det er kaldt. 
 Så skal hive på meg litt sportye klær og gå en tur! 
GOD HELG! 

Snakkes;*
Bor du langt fra familien?
Hva skal du gjør i helgen?

 

Så mye merHeisann!!

Dagen i dag startet med knall fint vær,mens man hørte at de der hjemme hadde regn i bøtter og spann.

Skolen startet med 2 timer samisk,noe som var utrolig artig! Å endelig få lært samisk med lærer og se om man selv har uttalt ting rett den tiden man har prøvd å fått inn noe ord selv,var utrolig herlig!

Akkurat nå er jeg med samisk 2,om de får lærer til meg (samisk 3) så blir jeg der alene,hvis ikke blir jeg på samisk 2.

I dag fikk vi hentet bøkerne og jeg fikk fikset med papirer til skolen og skaffet skolepcen!
Som faktisk er spilte ny og ganske så br a til å være Skolepc.

Ellers hadde vi engelsk og norsk og litt info om programfag og valg av fag!

Etter skolen har jeg bare sittet å lest samisk på samisk lest og oversettet og litt ut på kvelden fikk jeg meg en omvisning,noe som var ganske så kjekt!

Kautokeino har så mye mer enn hva jeg faktisk hadde forventet.

På plass i ny heimenHeisann!!

Da var endelig første skoledag gjennomført og jeg har komment meg på plass i ny heimen!
Første skoledag gikk bedre enn forventet,med dikt og joik,omvisning og masse info ble skoledagen ganske så bra.

I morgen starter vi opp med 2timer samisk og ser så utrolig frem til å møte lærerne i det faget.

I klassen min er vi 10stk og vi har fått tilbud om finsk som fremmedspråk.
Så i morgen får jeg svar på om jeg får samisk isteden for finsk,så krysser fingrene for det!

Her er bygda jeg skal bo iHeisann!!

Er egentlig ikke så altfor mye som skjer her! Var hos Mathilde på Reine og kom hjem i går. Utrolig koselig,2 uker til neste gang å så blir det ferie sammen??

Siden jeg enda blogger fra mobilen (pc er ødelagt og må spare til ny) tenkte jeg at jeg kunne legg ut bilder fra Kautokeino hvor jeg blir å bo om 1mnd

Kautokeino

Ja alt av gatenavn er på samisk

Thon hotel i Kautokeino

Juhls sølvsmie

Skolen jeg skal gå på

~den søte huden jeg skal bo med~Kautokeino kofta~ bygda ??

Å sist men ikke minst,her er rommet mitt??

Jeg fikk godkjentHeisann!!

Skrev jo i går at jeg hadde søkt stipend,å bare noen timer etterpå hadde jeg fått svar!
Fikk godkjent søknaden å får stipend neste skoleår??mye mer enn jeg hadde forventet,så jeg kan ikke noe annet enn å smilie nå!


Så får man bare holde budsjett og økonomien i rute.Slik at når julen kommer har man penger til hjemreise og gaver.

Er så lei av ikke solfylte dager..å ser så frem til å reise til sommeren.
1uke bare 1uke,så starter endelig min sommer og sommerplaner for fullt

Alt i boks før reisenHeisann

Er så utrolig glad for at jeg fikk svar på skoleplass så tidlig,å slapp å vente nesten 2uker til??det gjorde slik at jeg fikk takket ja til skoleplass i går,å i dag har jeg fått søkt om stipend!

Er utrolig spent på hvor mye jeg får i år,sammenlignet med i fjor!
I fjor fikk jeg egentlig lite med tanken på at det ikke dekket hele hybelen min. Men er utrolig fornøyd og kunne ikke klart meg uten de pengene??

Vet heller ikke om det vil ha noe innvirkning at jeg ikke bor i samme fylket som hjemadressen min..så får bare vente

Heldigvis er alt klart,så da slipper jeg å tenke på det når jeg om 1uke befinner meg i vakkre Bulgaria!!

Takket ja til plassenHeisann

I dag fikk jeg melding jeg har ventet på! Endelig kunne jeg gå på vigo.no å takke ja til skoleplass,å få den ordentlig bekreftet at jeg faktisk skal opp til Kautokeino til høsten! Helt sykt,men sant.

Er så utrolig rart å tenke på. Om en måned 9.august forlater jeg Lofoten og drar til England! Når jeg kommer tilbake er det skolestart å rett opp til Kautokeino. Føles helt merkelig å mer merkelig når jeg tenker at jeg bare Har 2uker i Lofoten får jeg flytter!(reiser til Bulgaria i 2uker)

Kjenner jeg gleder til et nytt skoleår.
Gleder meg til å lære!lære samisk.
Gleder meg til å se hvordan livet mitt der oppe blir.
Å kan nesten ikke vente med å komme meg opp.

På den andre siden,gruer jeg meg!
Er så redd for å mislykkes,angre eller ikke klare å fullføre.

Er enda en stund igjen,før den tid skal jeg tilbake til Bulgaria igjen! I neste uke????????

Så følg med for bilder blir både tattovering,bading,soling,utflukt,shopping og mye mer!

Instagram;ullapijha

VIDEO~Godt nyttårSnakkes;*

2012 Juni- DesemberJuli


Var i Bulgaria for 2 gang, men denne gangen i Albena!Ble kjent med noen fantastiske folk der, og gleder meg så  til å reise til Bulgaria til sommeren

Tok min andre tattovering der nede.

På tur hjem fra Bulgaria,var vi 5dager i Oslo, da gikk to av dagene til å besøke Søte Sara(som jeg også møtte i Mars)♥Mens jeg var hos Sara fikk jeg vite at jeg hadde komment inn på Bodø VGS.

Dro til Bodø, og fikk nøkkelen til mitt lille hjem♥

August


Ble 16år, og fikk en overaskelse feiring! ♥

Flyttet til Bodø 4.August

Hadde overaskelse feiring for Emilie♥
        

     
Flyttet 2 uker før skolen startet noe som var en opplevelse i seg selv!
Ble bedre kjent med byen!
Handlet inn litt ting og tang til hybelen!
Ble kjent med nye folk!
Møtte folk fra gammel klassen
Smakte Sushi for første gang
Hadde Mamma på besøk
Sjærte meg å har ikke følelse der nå

Startet på Bodø VGS - Musik dans og drama 

Farget håret

Hadde første Huskonsert med Musikklinja som endte med resturante♥

Ble mer og mer dans på skolen♥
OktoberMøtte Magnus Eliassen, og dro etterpå på komitee tur til Ljønes!♥

Var med Tora en helg til Rognan♥

Var på Oslo Horse Show med Mamma! ♥

Mathilde og jeg klarte å ta feil buss, en morgen når vi skulle til skolen♥Så vi havnet på Grønnåsen og stresset med å komme oss tilbake;p

Møtte Timbuktu ♥


November


Var fantastisk fint lys ute, og fikk utrolig mange fine bilder♥

Var på turnee i Meløy med musikklinja♥

Begynte å lære litt på piano i sangtimene♥

Var på  Bodø Hardcore festival♥

 Skrev endel på ungdomma.no og møtte Sturla Berg Johansen

Fikk kalender hos Mathilde og Mamma♥

Hadde Ballet, Jazz og Drama tentamen ♥

Desember

Var ute å spiste med Mathilde♥ 


Var på en fantastisk julekonsert i Rønvika kirke! ♥

Farget håret mitt tilbake igjen! Å det var HERLIG♥


Var på Førjulseventyr i Henningsvær♥Mamma
 
Hadde julekonsert med Musikk dans og drama linjen♥Før det var ferie!

Kom hjem for jul♥

Pyntet treet! ♥

Feiret julaften! ♥


Har hatt et kjempe fint år! Mye oppturer men også nedturer! Tårer og glede♥ Et år som har hatt veldig stor betydning for meg, og veldig mye som har skjedd. 
Har tatt steget ut i den store verden, hvor jeg må klare meg alene på hybel, startet på vgs osv...

Gleder meg til et nytt år! Nye muligheter! Nye planer! Nye mål! Nye minner♥VELKOMMEN 2013

Godt nyttår alle sammen!  

 

DET NYE ÅRETHeisann!!

2012 er snart over, og midnatt i morgen er vi i 2013! Året har gått utrolig fort,og er så mye som har skjedd på dette året! Så mye jeg er takknemelig for♥
Har tatt et av de vanskeligste valgene- skolevalg! Møtt fantastiske folk, som betyr en  stor del for meg nå♥ Har møtt mange kjendiser! Å fått reist til paradiset BULGARIA, for andre gang♥ Fått en ny tattovering, som har betyd mye for meg i år♥
Har gått i igjennom mye fra A-Å hadd oppturer, og nedturer..et nytt år vil ikke fjerne alt,  men en måte å endre å få en annen slut!


Har satt meg mange mål, planer og ønsker for 2013! Å vil man virkelig, så går det♥ Ser så fram til det nye året reising-Bulgaria-trening-kosthold-sang-øving-skole-venner-familie-opplevelser-nytt-minner-osv osv ♥
Føler det er lettere å starte på nytt, når et nytt år kommer! Så gleder meg veldig ♥

Håper alle dere får en fantastisk feiring i morgen! Godt nytt år alle søte lesere ♥ Håper året deres blir supert! 

Snakkes;*
Har du noen mål for det nye året?
 

2012 Januar- JuniHeisann!!

Året har gått utrolig fort, og jeg har opplevd så utrolig mye! Så i tillegg til noen av hendelsene har jeg blant annet gått på skole vært med venner og familie osv.. men skulle jeg ha skrevet alt hadde det tatt sin tid! 
Januar
 
Startert året med å stå ute å se på raketter med Lillebror♥

Så Frustrerte Fruer dag inn og dag ut♥

Var på mitt siste juleball på Ungdomsskolen♥
 
Var på Hurtigrute tur med 9 & 10 klassen, i forbindelse med å søke skole! Så fikk vi info om Maritimi yrke♥

Øvet med dansegruppa til forestillinger! ♥

Februar 

Var på utdannings messe♥

Hadde min siste Lofotekveld på skolen!♥


Hadde James Bond forestilling(min siste dans med dansegruppa) Å måtte si hade til Verdens beste danse trener♥

MarsDro på klasse tur til Oslo♥

Møtte Sara& Helene i Oslo♥

Skrev en særoppgave om Dans på skolen♥
 
April

Det ble påske, og jeg fikk påskeegg♥

Bodde nesten på  kulturhuset de 2 siste uken før Musicalen ♥

Var med på min første Musical♥
 
Dro på overaskelse besøk til Tonje♥

Møtte endelig Rebekka(3menningen min) etter 5år♥

Mai

Bodd i Kabelvåg i 4år♥
 
Var alene hjemme, og hadde kose helg med jentene♥

Fikk vite at Emiilie skulle bli med meg på ferie♥

Gikk i mitt siste 17.Mai tog med klassen♥

Storesøster var russ og sang og danset under 17.Mai konserten♥

Så ble det eksamens forberedelser

Juni


Laget Amrikansk frokost med min engelsk klasse♥

Jentekvelder♥

Hadde bursdags feiring♥

Ble ferdig med 10års skolegang♥
 


Fikk to fine gaver da jeg var ferdig med 10års skole! Telefon fra Mamma og Stefar, smykke fra Storesøster Kristin

Hadde avslutnings fest for Julie som skulle flytte til Oslo♥


Etterlengtet kvalitetstidHeisann!!

Nå snart kommer Kristin og henter meg, og da drar vi til Felini for å spise pizza! Blir utrulig koselig, har ikke sett henne siden 20Juni(litt over 1mnd) I å med at jeg flytter neste helg, og Krisitn drar fra meg å nyter varmen og livet i Praha! Er det nå det passer for oss begge♥
 Så har sett sikkelig lenge fram til å se henne! Er i tillegg ganske så sulten nå, så dette blir bra! 
Kamerat er selvfølgelig med, så blir bilder når jeg er tilbake( å et tema innlegg) 
 
\\ sist vi var sammen! da jeg fikk mitt vitne mål
Snakkes;*
Hva gjør du i dag?

 
REISEN MOT VARMEHeisann!!

I natt har jeg sovet i 1time, har pakket og lettet som en galning etter kamera ladderene min, men finner den ikke noen plass! Heldigvis reiser jeg med Emilie, ås er sikkret, får håpe, jeg finner eller får kjøpt en ny!
Nå er pappa utenfor og jeg skal fikse håret, gå på do og ta med meg alt av bagasje ut, NÅ STARTER REISEN MOT VARME 
 

Snakkes;*

BILDER # Min St.HansHeisann!! 


Hadd en kjempe koselig sol dag og St.Hans feiring! Nå må jeg starte å pakke, woops(a) 

Snakkes;*


Travling with my bestfriendHeisann!!

Kl 18.00 skal vi ned til bruen for å feire St. Hans med folkene fra Hopen og Emilie og hennes familie, blir kjempe koselig♥ Gleder meg til mat! 
Det har vært super fint vær i hele dag, herlig!


Husker dere alle de gangen jeg har snakket om sol,varme, Bulgaria, Reise med Emilie osv...? Den Søndagen da jeg fikk jeg lov til å ha med Emilie var det 42 dager igjen! Dagen etter laget vi kalender til hverandre slik at vi kunne ha nedtellingen sammen hvor mange dager det var igjen! Men det var over 1 mnd igjen å så mye som måtte gjøres
Eksamen\muntlig og skriftlig,prøver,foredrag,vitnemål,foreldra avslutning, 17-Mai, 17mai forestilling, bursdags feiringer, St hans osv.. 

Som dere kanskje ser nærmer det seg! Krysset en dag for tidlig siden vi ikker er i Bulgaria før Mandag, men vi reiser i morgen! Så de 21 neste dagene blir vi å tildringe sammen! 

Vi reiser i morgen tidlig i 7-8 tiden så alt må pakkes i dag.Jeg er og kommer alltid til å være den personen som pakker i siste liten, Emilie er ferdig å pakke, flinke henne! Må vel også begynne å være flink når jeg kommer hjem! 

Så hva burde jeg ha med meg for dager i Oslo og Bulgaria ? 

En dag med jenteneHeisann!!

Fra torsdag til fredag, lå jeg hos Emilie. Torsdagen var vi 6jenter som skulle ha overaskelse fest for henne siden hun flytter om 2ukers tid.
Var utrulig koselig! Å vi fikk sagt hade til hverandre en gang til. Er nesten 1mnd til jeg får se alle disse jentene igjen, siden mange av oss reiser og jeg drar i morgen. 
Møter Julie i Oslo, å det gleder jeg meg veldig til♥Blir så trist å forlate henne i storbyen, men håper hun koser seg der, og kommer ofte på besøk hit! 

 

Snakkes;*
Har du noen som skal flytte? 

En dag på jobbHeisann!!

Kom hjem fra klasse avslutningen 02.00 i natt! Kunne jo såklart vært der lengre, men hadde jobb i dag, og det meste skjedde med en gang vi kom så trur ikke jeg gikk glipp av så mye viktig!
I dag på jobb, har jeg blåst ballonger, styrt musikken, vært med på avslutningen for barnehagen, pyntet til avslutningen, spist mat, lest bøker og bare kost meg!
 Så var en herlig dag å jobbe på! 

\\Vitnemålsutdelingen i går

Snakkes;*
Hva har du gjort i dag?

 

FERDIG PÅ GRUNNSKOLENHeisann!!

Ferdig med 10år på grunnskolen! Stod å presset tårene på scenen, blir så trist å forlate denne klassen! Er så utrulig rart å tenke på at til høsten er jeg VGS 1 elev, tiden flyr så fort! 
Nå skal jeg dra på klasse avslutning med klassen min og jeg ser virkelig fram til det! Blir å være der så lenge som mulig,så er ikke noe mer blogging i dag. Drar på jobb i morgen tidlig så skal dra veldig snart å nyte kvelden med klassen!
Fikk også eksamens gave i dag! En ny telefon(siden lillebroren min ødela den) å et søtt smykke av Kristin


 
Beste ho! 

Snakkes;*Bunad stas på snartHeisann!!

Da va siste"skoledag" over og  kl 18 er jeg på avslutning for hele skolen, hvor jeg får karkater kortet mitt og skal synge med klassen min, i tillegg til at det blir andre klasser med underholdning og servering av kaker og slikt! Det er så koselig♥
 Vi har øvet på sangene i dag, så vi satser på at vi får det kjempebra til! 
 Snart kommer resten av familien hjem fra jobb og da blir det fiksing etter hvert med bunad og styr! Elsker de gangene i året jeg kan ha på meg bunad. 
Min kjære Kristin"stoesøster" kommer hit, ganske så snart! Gleder meg veldig til å se henne igjen. Hun er så snill at hun skal fikse håret mitt til i kveld( blir krøller av noe slag) 
I tillegg skal hun bli med meg hoss på avslutningen♥♥
Her er noen bilder sidenjeg plages i går!
Disse bildene er fra klasseturenNå begynner det å gå mer og mer opp for meg at vi faktisk skal slutte på skolen:( det må vel til det å, kan jo ikke gå på den skolen hele livet, selv om jeg stortrives der! Snakkes;*
Skal du på avslutning i dag?
Hvordan var det å skilles fra din klasse? Eller hvordan trur du det blir?

 

SISTE AV ALTHeisann!!

Mens da resten av klassen kanskje enda sover, drar jeg med skolebussen siste gang(til jeg vet hvordan skole jeg skal på senere) I dag starter vi kl 10.00 på skolen, og skal ca øve til i 12 tiden, så tidlig ferdig med andre ord.
Drar på skolen nå  å skal øve en siste gang med danse gruppen min, før ii kveld! Dette blir veldig spenndene og gleder meg veldig♥
Når jeg er ferdig på skolen, skal jeg ned å snakke med en sjef, så kanskje det blir en til jobb på meg :D (oppdatere dere om det når jeg er hjemme)Snakkes ;*
Hva skal du i dag?
Har du jobb? I såfall hvor?

 

Avslutning med klassenHeisann!!

Kl 19.00 skal det være klasse avslutning med foreldrene! Gleder meg til det, vi skal spise alt fra pizza og salat til kake! Blir utrulig koselig, etter det blir  det en liten underholdining! 
Men nå må jeg opp å se hva jeg kan ha på meg! Snakkes;*
Skal du ha avslutning med klassen?
 

MOIVE TIMEHeisann!!

Skal på Kino med Mamma, ganske så snart! Vi skal se filmen "LOL" å gleder meg veldig til å se den.
Er så mange som har sett den, og har til nå bare hørt masse positivt om denne filmen så det blir bra! 

Håper alle dere har en super Søndags kveld videre♥

 
 Meg & Mamma i fjor sommer♥

Snakkes;*
Har du sett filmen LOL?
 

Mat bilderHeisann!!

Har hatt en super kveld med de flotte jentene i klassen min! I dag har vi hatt supert vær, ja faktisk her oppe i Lofoten! Så varmt at jeg gikk i shorts på morgen kvisten i dag(men da var det bare 10grader, varmt nok for oss her) men det endte med 33grader inne siden det var 30grader i solen! HERLIG

Nå er det bare rydding som gjenstår,vasking og alt det styret! Så får vel sette i gang snart :)


Snakkes;*
Hvordan har din lørdag vært?
Hvordan er været hos deg? 

FEIRINGHeisann!!

I dag skal jeg feire bursdagen min, selv om jeg ikke har bursdag før 2.August!  Grunnen for at jeg feirer den så tidlig, er for at i dag er det bare jentene fra klassen  jeg skal feire med! Snart er sommerferien her, og dette er siste helgen alle kan samles,neste helg drar jeg og 3 andre bort , noen flytter osv...Snart er mine 4år på skole med dem over, skulle virkelig ha ønsket at jeg gikk her fra dag 1.
Så gleder meg til å ha en kveld med jentene, de er virkelig herlige håper vi har kontakten til høsten å! 
Skal prøv å gjøre noe kult på dagen min å, men det er ennå en stund til.

 Dere får mer oppdateringer igjennom dagen i dag:) 
\\1år siden 

Snakkes;*
Hva skal du i dag? 

A smilie is the bestHeisann!!

Skulle bare innom for å fortelle dere at jeg kom i mål! Power pointen,Oppgave 1 og 2, og den siste delen som jeg kanskje viser dere i morgen. Alt er ferdig :D Jeg er så glad for at jeg slipper og stresse med dette til langt utpå natten. Skal lese igjenom dette 1gang,finne fram klær, pakke sekken og så legge meg. Skal opp tidlig i morgen, selv om jeg ikke skal være på skolen før kl 11.30! 
Men skal dusje,fikse meg, spise en god frokost, øve igjenom et par ganger, dra på skolen og gjøre alt klart, og ønske de jeg ser lykke til!

Krysser fingeren og tær for at tempoet mitt blir rolig og fint slik at foredraget blir vellykket!Får bare gjøre som sitatet sier i morgen, og gi et kjempe bra første inntrykk!

Snakkes;*
Har du eksamen i morgen? 

På skolen igjenHeisann!!

Har komment hjem og vært hjemme nå i 1time, fått i meg litt mat og nå skal jeg tilbake på skolen igjen! Har helt klart verdens beste engelsk lærer som kommer å møte meg og de 3 andre som kom opp i engelsk som har hun som lærer. Er mange som er der nå, men bare måtte hjem å avkoble og spise litt! 

Snakkes senere nå skal jeg pakke med meg pc, ark og dra til skolen for å lage power point! 

Snakkes;*

 

DETTE HAR JEG IGJENHeisann!!

Nå har jeg fått jobbet et par timer med eksamens oppgaven min! Må innrømme at jeg tenkte først " hvor skal dette ende" " hvordan kan jeg blir ferdig i dette tempoet"  
Akkurat nå har jeg fått skrevet et ca 10min langt foredrag så har 5min igjen på del A. Så skal bare finne litt fakta om det å skrive det ned. Så skal jeg fikse power pointen med noen bilder til.

På oppgave B skal jeg bare skrive helt enkelt og greit om min framtid som skal vare i ca 5min!

Når dette er gjort har jeg bare å øve, øve og øve! Har bestemt meg selv at jeg når jeg har fått denne sjansen på å få bedre engelsk karakter så skal jeg huske alt og bruke null manus! Har også vært litt krativ i min presentasjon, men forteller alt på fredagen når jeg er ferdig!

Har verdens beste stefar som kom hjem med offiice pakke til meg med power point og hele pakken, så da får jeg øvet hjemme å♥Hadde ikke klart meg uten mamma, stefar og læreren min under denne eksamens tiden! 

I morgen tar jeg 09.37 busssen til skolen å skal møte læreren min kl 10.00 hvor vi skal se på oppgaven min, etter det blir jeg nok å være på skolen å øve litt, om jeg ikke tar 13 bussen hjem og øver mer hjemme:) Skal hvertfall tilbake på skolen kl 18 igjen for å holde foredraget for læreren min og kansje noen til,så gleder meg til å si at nå er jeg klar! 


Uansett hva jeg har om får jeg alltid noe jeg kan få til å ta med dans! HERLIG♥

Snakkes i morgen;*
Hva har du gjort i dag?

 

JEG SKAL HA MUNTLIG IHeisann!!

Kl 08.55 var jeg så nervøs at selv tårer trillet før faget var ropt opp! Naturfag, Engelsk og Matte ble de fagene min klasse kom opp i. Kan starte med at jeg er utrulig heldig som ikke kom opp i Matte.
Jeg kom opp i Engelsk, kan bli sett på som et veldig greit fag, men jeg blir alltid så utrulig nervøs når jeg snakker engelsk foran andre. Så tårene bare trillet mer, og vi 4 gikk opp for å trekke tema med vår lærer. Emilie og jeg skulle ha samme tema, så hun trakk temaet. Først tenkte jeg bare OMG, og ble mer og mer frustert, men nå er jeg utrulig glad for at det var  den lappen som ble trekt og ikke en annen.

Tema vI( nei vi jobber ikke sammen, men 2 og 2 har samme tema)
 fikk er "It's a mystery to me" som da er hovedtemaet! Der skal vi snakke om noe som er "mystisk" (ting som ikke kan forklares) Jack The ripper, Tower of London,Crop Circles, osv... Så er en veldig fritt oppgave, kan egentlig velge hva man vil! 

Del 2 skal vi snakke om våre framtids planer i ca 5min!

Så er utrulig fornøyd med oppgaven, og ikke minst læreren jeg har som jeg skal møte i morgen tidlig og på kvelden med Emilie for å øve på eksamen!

Eneste grunnen for at jeg reagerte som jeg gjorde hva for at Engelsk, Matte og Naturfag var de fagene jeg IKKE ville komme opp i. Å alle de fagene fikk vi! Engelsk er ikke min sterkeste side, er mitt favoritt fag, men det er på grunn av at jeg elsker å lære engelsk for jeg får med meg så mye, men ikke å snakke det.Fant vel ut at når klokken begynnte å nærme seg 10 at nå var det nok furting og sløs bort tid! Var jo ikke noe mer jeg kunne gjør med det, å er jo også et stort + å kom opp i Engelsk slik at jeg kanskje kan få bedre karakter! 
Får vel bare tenke positiv isteden for å syke meg selv ut som læreren sa.  
Dro til Emilie i 11tiden for å gjøre litt mer der, og gi hverandre litt inspirasjon til oppgaven, siden vi har velgt 2 helt forskjellige temaer innenfor det temet vi trakk!Klokken 14 tok jeg bussen hjem med lillesøster.
Nå sitter jeg med musikk,, pysj bukse, pc, og engelsk bøker og prøver å få til noe her! 2 sider til nå er ikke dårlig!

Snakkes senere;*
Skal du ha muntlig på Fredag?
Hva vil du lese om under min eksamens tid(frem til fredag) 
THE DAY BEFORE THE DAYHeisann!!

I dag har jeg vært hjemme fra skolen, er vel i slike anledninger mange bruker å være aktiv på bloggen dems! Jeg personlig mener at, om man ikke er i form til skole, er man ikke i form til å blogge heller. Så jeg sov helt til 15.07 i dag jeg og  det føles veldig godt.  Var hjemme i dag av kvalme og svimmelhet. 

Er bedre nå men fortsatt en god del smerter i magen, men har så mye som skal gjøres før morgen dagen så må vel bare starte nå! Var ute i 18tiden med stefar og satt opp trampolienen vi nettopp har kjøpt, så nå blir det trenning på en morsom måte. Begynte og bli veldig kaldt så kom inn nå jeg.

 Vet ikke om noen av dere husker det! Men i morgen er det 1uke siden vi fikk vite når vi skulle ha muntlig eksamen. I morgen får vi vite hvordan fag hver av oss i 10klassen skal ha muntlig i. Jeg har så sykt mye nerver.
Mange av dere vil sikkert si at det er ikke noe å grue seg for! Eller det er det samme hva man kommer opp i.

Jeg trenger å komme opp i et fag jeg føler jeg mestrer, noe jeg kan snakke uten manus, og noe som jeg kommer til å forstå innen 48timer! Noen som føler det samme?

Så RLE, NORSK FORDYPNING ELLER NORSK, da skal jeg ikke klage! Alt det andre (som dessverre er stor sannsynelighet at vi kommer opp i)  håper jeg virkelig jeg ikke kommer opp i! 
Om Gud er god, blir det RLE i morgen!

Dette er noe jeg har tenkt på 24\7 siden sist Onsdag, gleder meg så til å ta helg, ha bursdag feiring, dra på kino og slippe og tenke på eksamen og alt det her! Er så mange jeg kjenner som er ferdige med det, og så mange i nærheten som har eksamen nå, så er veldig spent på om vi kan komme opp i det samme (siden det er sensor i det) eller i noe annet.

 

Off men nå skal jeg komme meg ut igjen! Skal jogge meg en tur(ser ut som at det begynner og regne ganske så snart) Vet at de neste dagene blir det vel ikke mye tid til slikt! 

NB: Har  dere noe dere vil lese om fram til fredag? Siden jeg regner med at det er ikke så utrulig gøy å lese om eksamen å det? Skriv hva som helst og jeg lager innlegg om det:) 
På forholden tusen takk♥

Snakkes;*
Ønsk meg lykke til?
Hva vil du lese om fra meg de 2 neste dagene? 

I NEED YOUR HELPHeisann!!

Solen skinner, fuglene kvittrer og  jeg drar på skolen ganske snart! Er ganske herlig å være på skolen disse dagene(hvis man ser bort fra eksamen som er rundt hjørnet) 
Er så herlig at det endelig er komment sol og varme hit til Lofoten. Idag på skolen skal min gr endelig få ha Mat&Helse, siste gang på skolen vår, noe som blir litt trist! Får håpe været holder seg slik til etter skolen, så kan jeg nyte denne solfylte dagen! 


Noen av dere flotte lesere som er flink til å lage sitater? Gi lyd fra dere i kommentar feltet, så blir jeg kjempe glad. 
Trenger det til noe viktig, men trenger og litt hjelp! På forholden tusen takk♥

 Snakkes;**
Kan du lage sitater! Lag lyd fra deg så kontakter jeg deg 

 

SNOW WHITE & THE HUNTSMAN MED JENTENEHeisann!!

Hadde helt glemt av det før Veda ringte meg i 18 tiden i dag! Vi hadde på Fredagen snakket om å dra på Kino, noe som alle hadde glemt. Nå kl 20.15 så kjører  vi for å hente Julie. I Svolvær skal vi møte resten, dessverre kunne ikke alle bli med  men det blir Julie,Veda,Ronja, Ingrid og Meg så trur det blir koselig! ♥
Sitter ennå å lurer på hva jeg skal ta på meg, men må vel finne noe snart som at vi kommer oss avgårde.  

Som det står i overskriften skal vi se Snow white and the huntsman! Gleder meg veldig, lurer veldig på hvordan denne filmen blir i forhold til den "ekte" som er tegnefilm! 

 

Forteller min menning om filmen når den er sett! Ha en fin Søndag videre:D

Snakkes;*
Noen av dere som vil se\har sett filmen?
Hva synes du om denne filmen? 

BILDER # Last nightHeisann!!

Hadde en kjempe koselig kveld i går med jentene! Da jeg kom til Katrine i går var Emilie og der, så mens vi ventet på de andre ble det litt bilder ute i det fine været!
Vær dag går så utrulig fort! Vi har bare 6dager igjen som vi må være på skolen(pga eksamen) Er egentlig ganske så trist i grunn. Snart reiser mange av oss bort, noen flytter og alle starter på forskjellige skoler! 

Snakkes;*
Starter du i ny klasse til høsten?

I så fall hva tenker du om å skilles fra den gammle?


 

Jentekveld i kveldHeisann!!

Nå snart drar jeg til Katrine hvor det skal være Jentekveld senere i dag! Blir kjempe koselig, og være samlet alle sammen igjen♥
Så nå skal jeg bare pakke, siden jeg skal ligge over der til i morgen, så drar jeg!

Håper alle dere får en super Lørdags kveld! Kos dere masse!
 

Snakkes;*
Hva gjør dere i kveld?
Bruker din venne gjeng å ha jentekvelder? 

OFF WE GO

Nå er jobb klærne på og skal ned og ta meg litt å spise før noen våkner som kan kjøre meg på jobb! Starter ganske så tidlig i dag (kl 07.00)  Er vel en gruppe eller mange som skal spise tidlig regner jeg med! 
Snakkes;*
Skal du på jobb denne helgen?

BILDER # Lage frokost på skolenHeisann!!

Som jeg skrev i de forrige  innleggene skulle min engelsk gruppe lage Amrikansk frokost i dag. Det ble lapper(små pannekaker) og kakao! Tilbehør hadde vi sukker, sirup og bacon! 
Jeg tok på meg oppgaven av å steike bacon, så mens jeg ventet på at de andre fikset rørene dekket jeg på bordet, og gikk rundt og knipset masse bilder.

Julie og Veda♥

Fine Veda mor♥

Så måtte jeg steike litt bacon

Kakao♥Den var jo bare så god da!


Så var det klart for mat 09.15 :D
Super herlig start på dagen, å maten var så god! Etter det så vi film,øvet til avslutningen og så en annen film så fikk vi dra hjem! Slo følge med Ronja og Veda til Kabelvåg, og bestemte meg for å hente Lillesøster, side jeg var ferdig så tidlig! 
Så traff jeg Emilie som var å sykklet seg en tur, og  vi snakket til bussen kom!

Nå er det helg! GOOOD HELG ALLE SAMMEN♥

Snakkes;*
Synes om bildene?
Gjort i dag? 

God Morgen SunshineHeisann og God morgen! 

Lillesøster har logget hos meg i natt, så nå er jeg faktisk  tidlig oppe for en gang skyld. Tenkte at da kan jeg gi litt lyd i fra meg nå som jeg har tid. Skal bare finne klær før jeg drar. Frokost lager vi som sagt på skolen i dag! 
Solen skinner og det er Fredag! ♥ Snakkes;*
Når stod du opp i dag? 

American breakfast
På skolen i morgen skal engelsk gruppen min lage Amrikansk frokost på skolekjøkkenet de 2 første timene!:D Så da blir det bare 4timer skole i morgen! 
Vi startet så smått å planlegge dette siden dette har vært snakket om lenge. Det ble egentlig planlagt den siste Mandagen i 10ende, før læreren vår kom i friminutte å sa at vi tar det i morgen! LYKKE♥
Trur vi skal lage pannekaker, men er ikke helt sikker.

Kameraet blir med i morgen, så da får dere litt bilder i morgen når jeg kommer hjem. Høres det bra ut?

Snakkes;*
Laget mat i et  fag?
 

Se hva som kom i postenHeisann!!

I dag kom kamera laderen min i posten! Wiii jeg er så glad♥Tusen takk Lisbeth som var så snill og sendte opp kamera laderen min til meg! 
Så nå er kamera full ladet og bloggen kan fortsette mer som normalt! 
I å med at det er muntlig neste uke og egentlig ikke så mye som skjer på skolen!
Noe du vil lese om?  
Ha video av?
Se bilder av?

Så rop ut!Snakkes;*
Har du glemt kamera laderen din noen plass?
Noe du vil se på bloggen min?

 

I miss dancingHeisann!!

Husker dere mnd fram til April? Hvor jeg blogget om Musicalen?
 I dag kl 18 var vi å så musical filmen på videregående skole! Var koselig og se alle sammen igjen, og var gøy og faktisk se hele musicalen framfor scenen! 
Kristin"storesøster" var så snill og kjørte meg hjem,men før vi dro hjem rånet vi rundt i byen med musikk på fullt! Jeg kjenner at jeg savner mer og mer å danse på fritiden med danse gruppen min! Møte gjengen igjen, og ha masse og planlegge.
Savner å lære noe nytt vær uke. Å ha noe å øve på å huske. 
Å dra på kulturhuset med sminke og klær og danse! 
Savner alt! Uansett hva som skjer blir jeg med de helgene Monica og den norske balleten kommer til oss så det ser jeg fram til♥

Mest av alt savner jeg denne damen her
 
Min kjære danse lærer! Eller hu var! 
Hun var bare helt fantastik savner hun så mye at ord kommer ikke til! Håper jeg ser henne snart og resten av folket! 

Snakkes;*
Har du en lærer som har flyttet?
 


 

STOLTHeisann!!

Har eksamen neste Fredag og neste Onsdag får jeg vite faget! 

I dag har jeg hatt 3timer med dans med de 6 elevene som skal opptre fra 8.klassen! Jeg er så stolt over disse 6elvene, de har i dag lært 2min med dans, noe jeg ikke hadde trudd vi ble å rekke å lære i dag.
Så fremover nå er det øving og øving slik at alt sitter på skinner! Blir litt øving på skolen fram til Onsdagen i neste uken, og ettermiddags øving neste Fredag og Tirsdag 19Juni  skal dem øve på Scenen!(dagen før avslutninge)
Så dette trur og vet jeg kommer til å bli så bra!

Er så heldig som iløpet av den siste tiden har fått drevet med dans på skolen, i tillegg til fag. Det gir meg så utrulig mye, og jeg har lært masse på det! Å jeg stortrives med dans og med så flotte folk♥

I dag er det akkurat 2uker igjen til avsluttningen, og de kan hele dansen! Gleder meg til at jeg kan skrive" nå er alt klart"

I tillegg er jo dette noe jeg vil fortsette med i tillegg til et yrke innenfor reiseliv, så nå har jeg fått en smakebit på det og lært mye om det å lag koregrafi og plasseringer, har tatt tid men det ble en dans! 


 
True! 

Snakkes;*
Noen du er stolt over akkurat nå?
Har du gjort noe slikt som dette?hvor?
 

Hvilken dato har du?Heisan!!

I dag skal jeg ned i aulaen kl 09.00 for å høre hvordan dag jeg skal ha muntlig eksamen! Håper så klar på å få Tirsdag for da får jeg hele helgen i tilegg. Har jeg bare 2dager er det ikke tid til noe annet!
Så forteller dere senere når jeg skal opp i muntlig! Åh kjenner jeg egeltlig gruer meg til muntlig eksamen

Hvilken dato skal du ha muntlig eksamen?


 Snakkes;*
Hva skal du gjøre på skolen i  dag? 

2 konkurranserHeisann!!

Jeg er med i en konkuranse på  kriik.blogg.no hvor du kan vinne dette

Alt man trenger å gjøre er å like siden hennes på facebook, og skrive et innlegg om dette! Stå på videre med bloggen din! 
Håper så klart jeg vinner, er alltid så koselig å få høre at man har vunnet noe♥

Gå inn på bloggen hennes om dere har lyst til å være med i trekningenJa selv har jeg hatt en konkuranse på bloggen og velger og ha det en liten stund til slik at flere av dere kan melde dere på!
For de av dere som ikke har meldt dere på konkuransen min om lipgloss settet som er bilde av under meld dere på HER
  
 

Snakkes;*
Vil du melde deg på en konkurranse eller begge? 

LINJEN ER LAGT NED I ÅRHeisann!!

For 2 dager siden, fikk jeg et brev fra Nordland Fylkekommune. I dette brevet stod det at Linjen jeg hadde søkt på 2valg Musikk dans og drama-Polarsirkelen videregående skole,på grunn av for får søkere på den linjen blir ikke det en linje fra høsten av.
Fikk da muligheten til å søke en ny skole på den plassen, men velger å håpe på at jeg har sjans på første valget mitt.

Har du fått et slikt brev i posten?

Onsdagen får vi vite hva vi kommer opp i til muntligen. Vet ikke noe mer enn at jeg er på gr 1 med 6-7 andre elever så det er vi som får høre først hva vi kommer opp i. Bortsett fra det håper jeg på at jeg kommer opp i RLE! 

Hva vil du komme opp i?

Ellers så lyser dagene her i Lofoten, sol og 25 grader i skyggen, så mye at man rekker å få farge! Love it♥

 
Kamera ladderen min klarte jeg å glemme da jeg var hos Tonje i Mai! Den ble sendt i posten på Lørdagen,så er jeg heldig er den her i morgen å da blir det nye bilder! :D
Håper dere skjønner!
Snakkes:*

 

IN 3 WEEKS TIMEHeisann!!

Dagene går og nå er det bare 3uker iigjen til jeg befinner meg på et hotell i Grademoen, med Emilie og resten av folkene. Nå har Pappa og jeg vært hos Emilie og familien hennes og fikset med Sydenturen, så nå begynner alt å gå i boks! 
Gleder meg utrulig mye, er så mye å gjøre og oppleve der!

 

Hva vil dere se fra reisen? Av videoer og bilder?
 
Snakkes;* 

Søndags morgen

Heisann!!

Skulle bare innom for å si at jeg drar nå på jobb! Er nok hjemme rundt 13 tiden, så vi snakkes da! 

Håper alle dere får en fin Søndags morgen!♥

Snakkes:*
Skal du på jobb i dag?
 

BLOGGEN HAR BURSDAG~ Tusen takkHeisann!!

I dag er bloggen min 2år, kl 21.01 for å være nøyaktig. 2År har jeg hatt blogg som en del av hverdagen min, og nå er det blitt en del av meg.
Jeg blogger hver dag, hver dag er kanskje ikke like bra, men det skylder enten altfor dårlig tid eller at det negative ikke skal gå ut på bloggen.
Selv kjenner jeg bare noen av dere lesere, og dere vet det meste om meg! Svarer om det er noe, og har ingenting å skjule.

Før jeg fikk mitt egent kamera

 

Uten kamera merket jeg at det ble veldig vanskelig å blogge bra! Fikk jo heldigvis et kamera for et år siden. Det har jeg tatt med meg over alt,og knipset veldig mye bilder med det.Den har blitt med på trenning,på turer, i stallen, på skolen,i bursdag,på ferie,på klassetur,i luften, og ute på havet! Over alt har jeg tatt den med! 


     
Tusen takk til alle dere søte lesere som har fulgt bloggen min, igjennom oppgang og nedgang! Har fulgt mine helt vanlige dager på skolen, til dagene jeg er ute å farter! ♥ 

Tusen takk til alle dere som sender mail, og facebook meldinger!♥ 

Tusen takk til alle dere som har vært innom bloggen min, selv om det har vært dårlige bloggdager!♥ 

Tusen takk til alle dere som har gitt respons på bloggen min, kommentert søte kommentarer! ♥ 

Tusen takk til dere som fikk meg til å bli en del av blogg♥ 

Dere er best! Dere får meg til å smile hver dag♥ 

Så jeg lurer på en ting om dere som leser bloggen min!Hvor er du fra?Når begynte du å lese bloggen min eller er du bare innom akkurat nå?

FØLG MED VIDERE I DAG! 
Snakkes;*
Hvor er du fra?
Når begynte du å lese bloggen min?
BILDER # Resten av dagen med EmilieVi stekte kjøttdeig

Maten vår var kjempe god! 

Nå sitter Emilie og jeg og koser oss med is, etter en dag i solen, med masse bilder! Herlig! Serlig når jeg hører at værmeldingen for neste uken er 13-17gradere WIIII :D Er mye for oss her oppe. Loveit♥
Nå skal jeg kose meg med Emilie før jeg skal opp i morgen tidlig på jobb,for å ta frokostvakten! 

Snakkes;*
Synes om bildene?
Hva har du gjort i dag?

 

Super kokkene
Heisann!!

Nå rydder og lager Emilie og jeg mat! Skal bli sååå godt med mat nå. 
I dag er det endelig sol, så vi benyttet sjansen til å gå på trampolinen! 

Snakkes;*
Hva gjør du i dag?
 

Kosekveld med MieHeisann!!

Årets Paradise vinner er kåret og Vida Lill stakk av med seieren, personlig heiet jeg på Andreas og Camilla, men glad at Stian holdte løfte sitt! For de av dere som har følgt med på dettehva synes du om vinneren?

Emilie og jeg har vært ute i dag med noen venner, og nå sitter vi å koser oss med Brus, Vanmelon,godis,kjeks,smeltet sjokolade osv! Loveit? Digger å være med Emilie hun er bare DEN herlige Jenta,Loveyou! 
 
Emilie ♥

Snakkes;*
Hva gjør du i kveld?
Så du på paradise?

I MORGEN TAR JEG FRIHeisann!!

Skriftlig eksamen er ferdig for i år! Var en god del rare oppgaver, men kom meg igjenom den og dro fra skolen kl14.00 så er ganske fornøyd. Skrev ut 2 ganger for å rette, så føler ikke jeg kunne har gjort det så mye bedre. Er veldig spent på karakteren, men det er jo ennå ei stund til vi får de. Så får vel bare gå over å pugge på det neste, muntlig eksamen! 

 I morgen tar jeg fri! Vi får velge om vi vil være på skolen å jobbe selvstudie eller gjør det hjemme. Så drar til Emilie om litt, hvor jeg skal overnatte til i morgen, så skal jeg gjøre sammendragene sammen! 
Lekser blir så mye bedre når man er to! :D Var foresten hos Emilie etter jeg var ferdig med eksamen, så skal bare spise middag å pakke med meg bøker og ting før jeg drar til Emilie igjen, blir koselig♥

Etter en eksamens dag trenger man å være sosial så det går jeg for nå! Skal foresten jobbe Lørdag og Søndag* happy face* Tusen takk til alle dere flotte lesere som har sendt meg lykke til meldinger de siste dagene♥Dere er bare supre! 
 

Snakkes;*
Hvordan blir din dag i morgen?
Skal du ligge hos ei vennine?
 

Skriftlig eksamen om littHeisann!!

Da var man stått opp spist en god frokost, og gjort seg klar! Gleder meg til å få dette unna gjort. 
Nærvene har komment, er kanskje ikke noe å være nervøs for, men når denne karakteren kommer på vitnemålet synes jeg det. Krysser fingrer og tær for at oppgavene blir noe jeg kan skrive ut i fra.
Om noen få minutter drar vi på skolen, så vi snakkes senere!
Blir ikke å se på dette som en fri dag, blir å bruke all den tiden jeg har fått for å gjøre det best mulig, så blir nok innlegg i normal tid i dag.Snakkes ;*
Har du eksamens dag i dag?

 

Ønsk meg lykke til

Har sovet et par timer pga kvalme og svimmelhet noe som ikke passet så veldig bra akkurat nå. Har øvd og lest igjennom, pakket vesken, og funnet fram alt jeg skal ha til i morgen. 
Kunne jo vært værre om jeg kom opp i matte, men på engelsk er alt av hjelpemidler lov så redder meg ganske mye der.
I morgen er det min tur til eksamen, det jeg alltid hørte de "store" hadde. Jaja, håper oppgavene er bra, for nå har jeg fordypet meg litt mer i noe annet innenfor temaet jeg valget, noe læreren min tipset meg om! 
Skal straks legge meg slik at jeg er klar for morgen dagen

Lykke til alle dere andre som har eksamen en eller annen gang mot skole slutt! ♥Bare gjør ditt beste da har du gjort alt de forventer av deg! 

Snakkes;*
 

 

Min forberedelse dag ble slikHeisann!!

 
Fra kl 08.30 til kl 11.00 satt jeg å 3 andre på gruppe rommet, for å jobbe og spøre hverandre om morgen dagen!  Etter hvert dro de fleste hjem for å øve hjemme, noe som jeg skjønner. Siden jeg bor så langt vekk kommer jeg meg skjeldent hjem om jeg får gå super tidlig(vi kunne gå når vi ville) 
Gjorde ikke noe for meg hadde 2 danser timer med 6 stk! Var kjempe koselig, å så gøy å se at dem lær så fort, nå er det bare terping og terping med dansen, så gleder meg til å se dem fremføre!:D

Nå har jeg tatt meg en yougurt som jeg skal spise, er så sulten og svimmel, vondt i hode og hele pakken. Var ikke dette jeg trengte nå, nå som motivasjonen for å pugge endelig var kommentJaja eksaen får vel bare gå som det går.Snakkes;*

 

JEG KLARTE DETHeisann!!

Snart Juni og her oppe sner det enda,jeg har hoppet i dujen og skal snart spise. I går kveld fant jeg ikke cd-en jeg alltid pleier å bruke til dansingen, fikk litt panikk. Særlig med tanken på at om jeg ikke fant den måtte jeg drege med meg pc på skolen. 
HELDIGVIS hadde vi cd man kunne brenne,med litt hjelp fra Kristin tidligere i dag, klarte faktisk jeg å brenne min egen plate(holder meg langt unna slike ting om jeg må, fører alltid til et eller annet;p )
Så da slipper jeg å ta med pc og heller gå med en liten cd!

Nå skal jeg ned å få i meg litt mat, før jeg skal fikse meg å dra på skolen! Trur også jeg har greid og valgt tema i Engelsken så det får dere høre når jeg kommer hjem.


Håper alle dere får en kjempe fin dag!♥'Selv om snen bare daler og daler, og det aldri blir fritt for sne her(ikke med det første i hvertfall) Så er det ikke så mye vi kan gjøre med det. Er jo mange som trur at sommeren her blir veldig dårlig, noe jeg ikke liker å høre. Da har jeg en exstra stor grunn til å glede meg til Bulgaria! 1 grade utenfor hus vegene. Kjære Gud gi oss litt sol og varme slik at sommerfølelsen kan kommme!

Snakkes;*

Noe du holder deg langt unna?

 

I dag og i morgen
I dag har resten av dagen min blitt brukt til jobb, kom hjem for 1time siden! Stortrives som vanlig med den jobben. På jobben i dag har jeg stekt 20 vaffler, klarte å brenne meg. Var ikke så veldig godt skal jeg si.
I morgen går hele dagen til eksamen forberedelser, noe som er ganske kjekt at vi får tid til det på skolen. Så skal jobbe med heftet  i morgen på skolen å fordype meg mer i det. Vi får heftet i morgen, så blir litt lettere å lese fra ark enn fra pc.Husker dere da jeg fortalte at jeg skulle begynne å ha 8.klassingene i dans?  Det har vært en super gøy lærdom å ta med seg videre. 
Har blitt supurt om å lage 2 koregrafi til Høstferien på LIV LAGA, som jeg skal lære 5-7 klassinger. Gleder meg:D 
Neste helg, skal jeg ha 4.klassinger i dans( eller en helg, rektoren har det ledig på skolen)

I morgen skal jeg ha 5-7 stk fra 8 i dans i 2 timer! Med disse skal vi øve å lære hele dansen til "snoop dog sweat" Dette vet jeg kommer til å bli så bra, det vet jeg bare! Så blir herlig å få litt avkobling de siste 2 timene hver Onsdag framover til å øve med noen flotte elver! 

Snakkes;*
Hvordan ser morgen dagen din ut?Eksamen forberedelserHeisann!!

Dro fra skolen i dag kl 13.15 da var passordet gitt og man kunne starte forberedelsene. Oppgavene virker egentlig ganske bra, men har ikke lest alle tekstene så det skal jeg gjøre.
Kom selfølgelig "Focus Magazine " til årets eksamen, noe som min engelsk gruppe ikke hadde håpet på. Jaja, vi får vel gjøre det beste ut av det, eller hva? 
Skal lese litt tekster, før jeg bestemer meg hvordan tema jeg skal ha på eksamen! Så dere får oppdatering på det når jeg har klart å bestemt meg, i tillegg så skal jeg finne fram forskjellige regler, bøker og slikt som jeg kan trenge på eksamen! 
  
 

 Snakkes;*
Hatt\har du eksamen i år ?
 

 

På overnattningHeisann!!

Hadde det kjempe koselig på jobb i dag,drar i morgen også for å servere, så det blir gøy! 
Akkurat nå sitter jeg hos Katrine, vi hører på musikk og bare snakker. Kjempe koselig, lenge siden vi 2 fant på noe♥
I morgen starter vi ikke før kl 11.30 så det er ganske så kjekt å få sove her, da slipper jeg å stå opp så altfor tidlig for å rekke bussen. Hele  denne uken  blir egentlig selvstudie og øving til eksamen som er på Torsdagen så mye skole blir det ikke, og det er jeg ganske så glad for. 
Nå skal Katrine få tilbake pcen sin, så vi snakkes i morgen før jeg drar på jobb!
 Snakkes;*
Starter dere sent i morgen?


Servering i kveldHeisann!!

Var kjempe koselig å ha lillesøster oppe hos meg i natt,og hun sov kjempe lenge!
Nå har jeg nettopp spist, og ble nå sport om å dra på jobb kl 18.00! Så skal hive på meg jobb klær,sette opp håret og ta på litt sminke!
I kveld blir det servering på hotellet. Er så koselig å jobbe der, så sir ikke nei takk til å jobbe der mer :D


\\ fra Tonjes bursdag

Snakkes;*
Hva skal du gjøre resten av dagen?


Overnattning med lillesøsterHeisann!!

I dag skal lillesøster være på "overnattning" her oppe på rommet mitt! Hun ville da sove i sove pose så det er fikset , leker og ting vi kan finne på tidlig i morgen er oggså fikset! En glad liten lillesøster gleder seg, og samme gjør jeg. Blir kjempe koselig å ha henne her oppe

 
Morgen dagens underholdning


Snakkes;*
Har du ei lillesøster?
Bruker hun å ligge på rommet ditt
 

Dagens sommer bilde
Når tåkkene skjuler vågankallen(et fjell) da kommer dårlig været! Igjen! Sommeren kommer en eller annen gang den, skulle bare vise dere hvor "fint" vær vi har i forhold til andre som har 20-30 grader!
Akkurat nå startet det å plaske i bakken med regn så nå er akt tåkete!

Er med i EF NORGE sin konkuranse om en drømme språkreise setter veldig stor pris på om du vil gi din stemme til meg  Trykk HER for å stemme. Du finne meg helt nederst på siden med navn Ulrika.S 

Alle dere som stemmer og sir fra til meg før selvfølgelig en oppmerksomhet fra meg! Bloggen er jo 2år neste helg, så litt linking kan det bli 

På forholden tusen takk<3

Snakkes;*
Hvordan er værtet hos deg ?
Vil du stemme? 

Drar på jobbGod morgen alle søte lesere! 

Dette skal ikke bli et skryte innlegg men jeg er faktisk veldig stolt av meg som stod opp kvart over 6 og ikke drøyde til halv 8 som var den siste vekkingen!  Starter på jobb kl 8.00 så skal få i meg litt mat å på med "hotell klær" 
Så må nok dra rundt halv 8! Blir herlig å jobbe der igjen, skal jobbe der i morgen! Digger egentlig det, da får jeg hele dagen med meg for ejg er ferdig rundt 13 tiden
Så blir det jo litt feriepenger å, som jeg trenger

Snakkes;*
Skal du jobbe i helgen?
Planer denne formiddagen?


 

I dag bestilles detHeisann!!

Nå er jeg nettopp komment hjem, har vært hos Emilie siden etter skolen, og i dag var vi ferdig 20min før noe som var et stort pluss. Vi  hadde lillesøster med oss til Mamma kom å hentet henne! 
Resten av tiden har egentlig gått til snakking og sett på billetter! Er så mye å tenke og se etter når billetter skal bestilles

Pris
Beliggenhet
Dato
Mat eller ikke? 

Nå holder pappa på å bestille billetter men det gikk ikke :\ så vil ikke si hvor vi skal før jeg vet at det er 100% sikkert! Om det blir det blir det et kjempe glad innlegg om hvor vi skal :D 

 
Før klasse tur! Å gleder meg så til å reise når jeg ser slike bilder
Dette blir bra!

Dere er vel lei av slike  innlegg i lengden, men er det som tar en stor del nå av dagene, bortsett fra skole da! 
Snakkes;*
Skal du til syden med en kjempe god vennine?

 

Ukene går så fortHeisann!!

I morgen er det lang helg! Vi startet ikke på skolen før Tirsdagen og da er det snakk om at vi skal starte i 10-11 tiden :D  Onsdagen har jeg 4timers skole med eksamen forberedelse og kanskje 2timer med dans, Torssdagen eksamen og så Fredag! 
Ukene går så utrulig fort nå for tiden, er ikke så lenge siden vi var så glade for å endelig være 10.klassinger og nå er vi snart ferdig med 4år på denne skolen! Så utrulig rart å tenke på, og blir veldig rart og skal skilles fra denne flotte klassen, håper virkelig ikke at jeg mister kontakt med dem etter skoleslutt, for de er herlige! Snakkes;*
Skal du begynne på ei ny skole til høsten? 

GJETT OG VINNHeisann!!
Nb: Konkuransen står helt nederst om det var det du ville lese:)

Husker dere for 2ukers tid at jeg blogget om syden?Nå er det 31 dager igjen, og vi leter og leter etter biletter! Er så mye å velge i, og jeg er så spent på hvor vi havner! Drømmen er jo såklart Bulgaria, men kan ikke få det slik som jeg vil hele tiden. Målet er å spare opp så drar jeg dit igjen til neste år♥ Vet at ferien blir super bra uansett hvor vi havner, har et supert selskap med meg å skal være ca 2uker i Syden med Emilie♥Gleder meg! Vi vet heller ikke når vi skal reise, 24Juni reiser vi til Oslo, så kan hende vi blir i Oslo til 27 hvem vet? Håper så klart at vi kan reise rett til Syyyyden!  Har ennå ikke gått helt opp for meg, men jeg ser så fram til alt sprelle vi kan gjøre i syden.

 Har vært innom
Finn.no
Solfaktor.no
Restplass.no
Apollo.no
Ving.no
Startour.no

Har du flere sider som er billige syden turer ? Så blir jeg glad om du tipser meg om det! 

  

 31 dager blir å gå super fort! 

Fredagen Til Emilie
Tirsdagen  Forberedelse i engelsk eksamen
Onsdagen         starter jeg med øving for 8.kl for de som vil opptre på sommer avslutingen
Torsdagen EKSAMEN
Fredag Søndag        Danse Workshop med Monica 
 Tirsdagen               Kanskje vite muntligen
Fredag-Søndag      Kanskje danse kurs for 4.kl eller blir det en annen helg
12-15 JuniMuntlig 
15-17 JuniEn av de dagene planlegger jeg å feire bursdagen min siden noen flytter å mange er borte når jeg har bursdag! 
SÅ ER DET SISTE UKEN! Øving til sommer avslutningen og så FERIE♥ Dette blir å gå super fort for har i tillegg skole, lekse og prøve alt tar sin tid! 


 
syden

Er så spent så spent! Kan jo være alt fra Tyrkia til Hellas
KONKURANSE: 
Siden verken Pappa, Lillebror,Emilie eller jeg vet hvorvi skal.Så kan ingen jukse, vi selv prøver å gjette hvor vi skal. Så ja klarer du å gjette riktig så er det en liten premie til deg! 
Vil du ha tips? Se på billige reise plasser, Tyrkia Kreta, Bulgaria, Mallorca,Rhodos og slike plasser! Gjett i vei :D  


Snakkes;*
Noen sider å tipse om?
Hvor trur du vi havner? Gjetter du rett, ja da er du flink da kommer det en premie til deg! 
 

DETTE KAN DU VINNE

Utsetter konkuransen så har du ikke meldt deg på enda meld deg på her  http://ullsauen.blogg.no/1337175890_konkuranse_dere_kan_v.html#comment 

Snakkes;*
Er du med?

Bursdags " Barn" i husetHeisann!! 

Nå sitter jeg her og nyter timene jeg ikke er på skolen, normalt ville jeg ha sittet på bussen nå, men det slipper jeg i dag! Startet ikke før 10.15 for at vi får pri på grunn av 17.Mai. Er ganske herlig i grunn, og passer så bra siden det er Mandag.
Er vel kanskje litt rart at jeg er oppe nå som jeg ikke skal på skolen?Men Verdens beste Stefar har bursdag i dag, og siden mamma startet tiedlig på jobb var jeg opp kl 06.00. Så skal lage meg en egg frokost om litt ♥

Gratulere med dagen Verdens beste Stefar♥Håper du får en super fin dag! Du har betydd masse for meg, og jeg har kjent deg i over 7 år, så du har kjent meg siden jeg var en liten jente. Du har vært på mine første dansoppvisninger, og mine siste. Du har vært en støtte spiller når det kommer til skole og lekse. Du er fantastisk! 
Kjempe glad i deg♥
Snakkes;*
 Starter du senere i dag?
Kjenner du noen som har bursdag? 

Tatovering nr 2 blir tatt om ca 45 dagerHeisann!!

Helgen er snart over, og i morgen starter jeg kl 10.15 på skolen blir kjempe herlig og kan ha god tid på morgen! Noe mer søvn får jeg ikke, i morgen har Stefar bursdag, så da skal vi å vekke han på sengen med kaker og gaver, noe som er en fast tradisjon her i huset! 

I går å i dag har jeg sett og tenkt mye på hvordan tattovering jeg skal ha, og har nesten funnet ut hele ideen, å driver og lete etter noe inspirasjon! Noe jeg vet helt sikkert er at jeg skal ta tattovering når jeg reiser til syden om 35 dager, så er jo ikke så altfor lenge til! Blir ca 45 dager siden jeg skal ta den siste dagen eller noe rundt der! 
Tar også noe som jeg vet jeg ikke kommer til å angre på, men hva og hvor jeg skal ta får dere se om 1mnd tid ca :)


Har  du noen sider man kan finne inspirasjon? 
Har du eller vil du ta tattovering? Å hva?

 

SE HVA JEG FANT PÅ LOPPISHeisann!!

I dag kl 11.00 var Mamma, Lillesøster og jeg på loppis! Trudde vel egentlig ikke at jeg skulle finne noe der, men alt som er rosa må man jo bare ha!
Kom hjem med    2 fat
   2 Krus
   1 Tekanne
   Et kakefat
           Å noen helt nye telys holdere som jeg fant der

Alt dette var i et samlet sett, bortsett fra telys holderen! Synes de var kjempe søte jeg, og hvem vet kanskje jeg får bruk for dette til høsten?

Har egentlig alt jeg trenger, mangler bare å få vite om jeg kommer inn eller ikke, og snart er det bare 1 mnd igjen, gleder og gruer meg veldig!


 Snakkes;*
Hva synes du om det jeg fant?
Pleier du å dra på Loppemarket?

NB: Mandagen går tilbudet hos personlig almenakk ut! Skriv 
 D-UUSL-AWIS   og du vil få 17% med kjøp av en vare
HUSK tilbudet gjelder KUN til mandagen! :) 

LYST PÅ RABATT KODE INNTIL 17%??Heisann!!

17.Mai var for 2 dager siden, og med det "feirer" personlig almenakk  med 17%  rabatt på alt du kjøper fram til 21.Mai, om du bruker denne rabatt koden  D-UUSL-AWIS  ved bestilling,
Med å trykke  HER  kommer du inn på hoved siden til personlig almenakk!  
     

Du bestemmer selv hva og hvordan du vil designe det! Håper dere benytter dere av tilbudet jeg har fått til dere som bare varer i 2 dager til 


Skal du benytte deg av dette?
 

BILDE~ Lite innkjøpHeisann!!

Byturen var kjempe koselig fikk meg 2 shortser til sommeren, i lyse og herlige farger! Snille mamma ♥ Vi var også på cafe' og koste oss! Var hos pappa i 1time, men blir hjemme i helgen jeg. Så nå er jeg komment hjem igjen til Mamma. Så får se hva denne helgen har å by på.
Så deillig med langhelg! Nå skal jeg fortsette å lage fortsettelsen på en dans, som skal brukes i høstferien!

Fikk også kjøpt bursdags gave til Stefaren min som har bursdag på Mandagen, å jeg ble veldig fornøyd! Snakkes ;*
Hva har du gjort i dag?
Planer for helgen?By TUR

Drar nå på by tur til Leknes med Mamma og Lillesøster, før jeg skal til pappa å være der i helgen! Snakkes senere :)

Dagen i dag har værtHeisann!!

Dagen i dag har vært super! Har kost meg så mye, at nå skal det bli godt å ha fri litt! Borgetoget var kjempe koselig! Møtte heldigvis Kristin før forestillingen, og fikk snakket med henne før hun dro med russegjengen bak scenen. Er alltid kjempe koselig å møte Kristin, digger den jenta, ga henne også !bygave" fra Oslo, som jeg aldri har husket før nå! 
Er så stolt av Kristin og selvfølgelig alle andre også♥

Håper du ble fornøyd med bildene Kritin! Å at du har hatt en super russetid ♥Wii snart er du ferdig på vgs! Stolt av deg, stå på den siste månden med eksamen:D 
Loveu;* 


Inngangsmusikk, var ikke så få der;p va helt fullt;o

Kjempe flinke 4.Klassinger
 
Årets russ 2012 :D noen av dem hvertfall

"Storesøster " Kristin som rød russ ♥


Kristin's danse gruppe! Syykkt filnke!  

Snakkes;*
Hvordan  har din 17.Mai vært?
Har du en du kaller for Storesøster? 


 

BILDER ~ 17.Mai togetHeisann!!

Vi har nå spist litt middag, skal snart ut igjen for å se på borgetoget og dra på 17.Mai forestillingen. Så blir det masse kake spising,om det ikke blir nå før vi drar ut.
Skulle bare oppdatere dere med dagen min så langt, håper alle får en super fin 17 Mai♥ Til jeg kommer tilbake igjen så er det noen bilder som ble tatt under toget i dag! 


De beste av de beste, klassen min♥

Slik ser jeg også ut på denne dagen, med bunads lue og bunad( legger ut flere bilder senere) Ferdig å spille utenfor Marithaugen, og nå går turen til kirken


Snakkes;*
Hva skal du senere i dag?
Skal du på noen forestilling? 
 

Bunaden er på plassHeisann!!

Nå er bundaen komment på plass,1år siden sist. Å er så herlig å ha den på igjen, digger bunad! Solen skinner og jeg er så glad, endelig sol håper virkelig det holder seg på denne dagen. 
Skal gå i 17mai tog med klassen min kl 11.00 og bære flag, så det blir koselig. Vi snakkes nok før jeg drar på konsert senere i dag :)

Snakkes;*
Har du bunad?(
Iså fall hvordan)
Går du i tog?


 

Onsdags kosHeisann!!

Nå har jeg da sett Paradise hotell, og før det laget jeg en så kalt " Onsdags kos" det må til når det er 17.Mai i morgen, og lang helg i dag! Gleder meg veldig til i morgen, elsker 17.Mai, bunad, tog,is og masse kos. Skal i tillegg på 17Mai forestilling.Gleder meg til å se det ferdige restultatet til dansegr, så skal lade kameraet slik at alt er klart til i morgen'! Wiiii :D 


Faktisk en ting jeg får til å lage uten at det blir svidd eller noe;p resten av folket ble fornøyd så det er bra! 

MELD DEG PÅ KONKURANSEN MIN HER  http://ullsauen.blogg.no/1337175890_konkuranse_dere_kan_v.html#comment  HVOR DU KAN VINNE COLOR CONTURE SET MED LIPGLOSS

Snakkes;*
Skal du meld deg på ? 
 

Skriftlig eksamen iHeisann!! 

I dag kl09.00 fikk vi vite hva klassen får kommer opp i til skriftlig! Å det er ENGELSK!  Hadde håpet på det å var det eneste jeg ville ha, så ble veldig glad :D
Det er ikke mitt sterkeste fag, men yndlingsfaget mitt. Nå har jeg da muligheten til å forbedre karakteren og bruke maxs med tid. Vi har ikke eksamen før 31. Mai da, så har 16 dager på å øve litt på engelsk generelt, 29.mai får vi oppgave heftene. Håper at oppgavene er noe jeg klarer å skrive om, for da kan dette bli braSnakkes;*
Har du eksamen i år?
Hva kom\håper du, du kommer opp i?

 

Ny uke, nye muligheterHeisann!!

Sminke og klær er på plass, brødskive med egg er spist og huset er ryddet.  I denne helgen var jeg alene hjemme, mamma og dem er snart på flyplassen nå, så de kommer hjem når jeg er på skolen. 
Var kjempe koselig å ha besøk denne helgen, som jeg fikk litt selkap . Har vært en kjempe koselig  helg med 2 flotte jenter, dere er herlige♥ 
Helgen ble jo helt anderledes enn det vi hadde trudd. Hvem skulle tru Lørdagen at Emilie skulle bli med meg til SYDEN? Ååå reisefeber nåå :D


På skolen i dag skal min gr ha mat og helse, er 1mnd siden sist nå så er på tide. Hørt av Emilie at desserten og det er så godt, så jeg gleder meg veldig til det! Etter det har vi valg språk og så  norsk eller noe slikt. Skal i hvertfall fremføre et skuespill som er ganske så merkelig. Ønsk meg lykke til ? 

Nå avslører vi~ Emilie og jeg skal reise tilHeisann!!

I forje innlegg blogget jeg om at Emilie og jeg skal en plass, men at svaret kom senere! Å nå har vi spist middag,nuggest med potemos mais og annanas! Ååå vi er så flinke kokker Emilie:D Maten ble jo vellykket! 

Om 42dager tar Emilie og jeg fly fra Evene til Oslo, for vi skal til OSLO, 

Haha neida Emilie skal være med meg til SYYYYYYDEN ♥ Vi hadde betillt oslo billetten for en stund siden, så jeg skulle reist uansett.

Hvem vil ikke reise med vennina si til SYYYDEN ? Det er jo en drøm de fleste jenter har, hvertfall som jeg har hørt♥ Hvor vi skal vet vi ikke enda, vi har ikke bestillt billett til syden enda. For vi skal bestille siste uken,for da er det så mye billigere. Så hvor vi skal og hvor lenge vi blir vet vi ikke, vi vet at det er over 2uker, eller noe rundt der da! 

Så følg med, så får dere masse oppdateringer fra oss framover, så snart vi finner ut mer om reisen! Å masse videoer og hele pakken kommer ut under vår reise så det må dere ikke gå glipp av :D
Emilie har også blogg- http://zleepyxcandy.blogg.no/ så her kommer det å masse oppdateringer og bilder!  Så nå er vi begge veldig gira, som på  dette bildet- 10minutter før vi dro på klassetur. 
Bare at nå er det syden, MASSE shopping, MYE bilder, MASSE bading, SOLING, og ikke minst PLANLEGGING om vi har startet allerde nå! Thihi

Dere får ha en super søndag videre, Emilie og jeg skal kose oss videre♥ 

Har DU noe du vil se\lese om når vi er på reise? Video fra reisen? Video fra hotellet? 
Så skriv i kommentarfeltet så tar vi dette med oss :D 
 
Snakkes;*
Har du vært i utlandet med ei god vennine?
Hva vil du se fra oss i syden ?

Emilie og jeg skal til

 


Vi skulle jo egentlig se film med kaker å det hele! Vi kom oss bare til 18minutter, før Emilie og jeg ble spammet med ringing av telefonene våre!  Emilie og jeg skal nemelig reise til en plass om ikke så alt for lenge... 

Har du en idee på hvor vi skal og hva vi skal gjøre?

Svaret kommer om 1times tid ca :D

 Snakkes;*
Vet du hvor vi skal? 

NØTT OG SANNHET* ut i morgen kåpenHeisann!!

Rommet  mitt ble faktisk ferdig ryddet i dag! Å akkurat i tide, for når jeg gikk å hentet laken stod Julie utenfor hus veggene mine. Vi satt bare å pratet, så litt på blogger, og gikk en liten tur ut. Ikke så veldig lenge etterpå kom Emilie.
Vi hadde flasketuten peker på ( fra en iphone app) så  endte til slutt med at jeg måtte ut i morgen kåpen rundt nabolaget mitt( er vel egentlig ikke et så uvanelig syn her da, her går hele familien ut som vi er) 

Haha! Visste ikke at de stod i vinduet og tok bilde når jeg kom tilbake igjen. Ser jo mer ut som jeg går i det 17.Mai toget  alene, eller er SÅÅ stolt;p

Så var det tid for mat, og med 3 kokker måtte bare maten bli god noe som den vart å.

Tacogryte stod på menyen vår♥Mine 2 søte venner♥

Frem til nå er det det vi har gjort,men blir vel litt mer spising( skal fore dem masse med mat)  en del snakking og et par overhypre stykker om en liten stund eller to. 

NB: Flere bilder blir lagt ut senere! Stay tuned♥

Snakkes;*
Hvar har du gjort i dag?
Hva skal din lørdags kveld bestå av?
 

4år siden nåHeisann!!
Siden jeg støkk og stadig har ett eller annet "negativt" å skrive om på bloggen som jeg bare må ha ut. Har jeg valgt å skrive dette innlegget her, for er mye jeg har opplevd de siste 4årene og det er de jeg vil se tilbake på når jeg er ferdig på skolen.


Denne uken er veldig spesiell for meg, for 4år siden bodde vi i esker og poser! Det luktet maling i hele huset,og tapter var her og der. Vi pakket og ryddet, og den uken for 4år siden var det null sne og sol! 
For 4år siden flyttet vi hit! Vi flyttet hit rett før 17mai , til en plass jeg egentlig aldri hadde hørt om. Bare den "kjente " stranden alle snakker om som er litt bortfør! Visste ingen  ting om hva jeg hadde i vente. Skulle bytte skole(hadde ikke så mye jeg kom til å savne fra den forje skolen uansett) Jeg skulle møte nye mennekser og bli kjent med nye folk! 

Disse 4årene har gitt meg så mye! Jeg bor ikke midt i Kabelvåg å har gåavstand til skolen og det hele, men jeg bor i et hus jeg elsker, og trives så her i hopen!

2mnd etter vi flyttet hit kom verdens beste lillesøster til verden!♥

Det å komme til en ny plass en ny skole og nye folk, med så lav selvtilitt var ikke lett. Turte ingen ting,etter jeg ikke hadde hatt det så bra før. Men ting ble bedre å bedre etter hvert.
Kunne gå på do i timen, reise meg og hente noe og snakke om det var noe, rekk opp hånden og spør om hjelp og alt jeg ellers aldri turte.

I 4år har jeg vært på LOFOTKVELDEN (skuespill med hele skolen) - Det har hjulpet meg masse med selvtilitt og det å tørre og gjøre noe alene!

Disse årene har jeg fått kommentar på at jeg  har blitt mye bedre og synge og utviklet stemmen min siden 7.klassen ( fikk skrekk å synge i 5kl da jeg syngte en sang feil under en beat for beat konkuranse med over 300 elver som stod å så på å flirte) 

OD - Har vært aktiv i OD i 3år, fått vært med å hjelpe andre med å hjelpe. Var i fjor leder, noe som drømmen min var i 7.klassen. Det hjalp meg veldig det å stå for hele skolen(som er rundt 100 elever) men likevel det er noe jeg aldri hadde kunne gjort tidligere.

Jeg har vært hestepasser for 3stk og det skjedde via skolen- jeg har lært masse med det, hatt en ulykke men kom meg opp igjen på rideleir der jeg møtte så mange herlige folk

Har fått gjort så mye innenfor det jeg BRENNER for å det som er hele meg, nemelig DANS- Jeg var i 9.klassen og 10klassen  leder for ei dansegr under OD.
Har 8.klassen i dans som jeg startet med i forje uken
Skal være leder under Liv laga festivalen, og lage 2 danser til barn fra 5-7klassen i høsteferien, og jeg gleder meg :D 

Jeg har hatt mine fæle tider, og en periode der jeg vurderte på det sterkeste og flytte herfra, jeg gråt og alt var forferdelig! Men om jeg skal flytte skal det være for at JEG vil ikke for at folk syker meg ut til det. 

Jeg har blitt kjent med masse herlig personer disse årene, og jeg har blitt kjent med masse falsker personer

Jeg har vært mye på scenen å opptredd

Jeg har holdt masse foredrag, for å advare andre om å aldri gå den veien jeg gikk 

Jeg har gått fra barn til voksen og det feiret jeg med en kristien konfirmasjon i fjor mai

Har møtt masse forbilder


 
På disse 4årene har jeg opplevd, smerte og tårer, glede og sorg, sinne og angst, redsel og ensomhet! Jeg har opplevd alt og alt man skal igjenom! Er så mye mer men dere skjønner hva jeg skal fram  til. 
Disse årene har vært de årene der det har vært MEST drama i! Når jeg tenker meg om så er det de årene det har sjedd mest i.
På disse årene jeg har begynt å tenke, begynt og skjønna og tolke folk, jeg har begynt å reist meg opp og sier det jeg mener!
Så glad for at jeg har hatt støtte hele tiden, under søking av skole, og ellers hva det kom til♥
Så glad i at jeg nå går på en mindre skole der ingen er ukjent for deg♥
Så glad for at jeg har nå begynt og gjør det jeg vil♥
Så glad for at jeg folk merker forksjell fra før og nå♥
Så glad for at folk har holdt ut med meg disse 4årene på skole♥Så glad for at jeg har hatt noen herlige jenter jeg kan knytte et godt vennskap bånd til♥
 

My home my place♥

Masse av dette skulle jeg såklart ønske jeg ikke opplevde, for det fortjener ingen! Men uten det bak meg hadde jeg aldri blitt sterk nok og blitt den jeg er

Å jeg har begynt å blogge som skjedde for 2år siden!<3 så dere har bare hørt om dette livet! TUSEN TAKK LESRE! Dere lyser opp dagen min, dagen jeg har hatt en trist og grå dag og positive kommentarer kommer inn blir jeg så glad og smiler langt og lenge! Dere betyr så mye for meg♥ Å dere har alltid vært positiv har aldri fått noe negativt på bloggen, noe som jeg er kjempe glad for. 
Har knyttet vennskap med 4 stk via blogg! Ei av dem ble jeg kjent med samme året jeg selv startet å blogge, hun er den person jeg sier alt til, selv om vi bor langt unna, ser vi på hverandre som rett og slett bestevenner! Tusen takk Emilie L. S <3 loveyou

Tusen takk til dere lesere som har fått meg fra 100 plass til på det beste 4plass, tusen takk! Bedre lesere finner man ikke ♥ 

Snakkes;*
Har du flyttet noe?

 

KONSERT NESTE UKENHeisann!!

Dagen i dag har vært herlig! Så fint vær, å med det benyttet vi sjansen til å grille! NAM
Etter skolen i dag tok jeg bussen til Svolvær for å møte "storesøster" Kristin, som er russ i år så fikk meg et russe kort jeg(a)thihi
Vi gikk litt på Amfi, men ble jo mer eller mindre stoppet hvert sekund av unger som skal ha russekort (haha husker da jeg synes det var så stort å få)
Vi prøvde å grille oss litt i solen før jeg skulle bli med henne på danse øving. Å siden jeg ikke har dans mer, så var det så herlig å bare se på, superflinke er de å! 

17Mai skal dem danse på Svolvær Kulturhus, og hele familien har bestilit billett til 17mai konserten. Vet egentlig ikke hva som skal være der helt ærlig, men jeg drar de for å se på Kristin!
Så de av dere som har muligheten, bestill billetter i dag :D Dere vil ikke angre!
 Dansen deres blir hvertfall filmet, siden dem spurte, så får håpe vi får legge den ut, men det trur jeg skal gå så bra! 

Det ble liksom spontan tur til Svolvær, så hadde ikke med meg kamera, men slenger med et bilde av oss fra James bond forestillingen! 


Loveyou, du er best Kristin!♥

Snakkes;*
Har du vær med noen på øving?
 

En soldagHeisann og God morgen alle lesere


Solen skinner inn igjennom alle vinduer, og det er ikke noe mer som gjør meg glad enn dette. Herlig!Kan droppe boblejakken og vintersko i dag.
Håper dette blir sommerværet vårt fremover 
Nå kjører mamma og dem så nå må jeg dra! Snakkes senere i dag når jeg har tatt helg :D


Snakkes;*
Liker du at solen er tilbake?
Ser du fram til helg? 

My first day likeHeisann!!

For de av dere som så bloggen min i går, skulle jeg i dag ha 2 8ende klassinger i dans i dag! Det var uper spenndene, med tanken på at det er noe jeg vil jobbe med framover i tillegg til en annen jobb. Alle lærte kjempe fort, synes nå jeg. De danser tl Snoop dog - Sweat  å har i dag lært til refrenget! 
Neste uken kommer elevene som var borte denne timen, så må gå igjennom dansen fra start, og kanskje få lært dem litt mer, vi får se!  Er i hvertfall utrulig gøy, og jeg utvikler meg så mye. 

At vi ikke har dans nå lengre, er utrulig trist! Så når det er 1mnd igjen av skolen, hvem sier "nei" da til noe de elsker å gjør! Dans i skoletid, finnes ikke nå bedre.  


Dans gir meg så mye glede\\ fra den siste forestillingen vi hadde, utenom Musical som var for noen uker siden
Nå skal jeg holde fast på gleden, skru opp musikken og fortsette og rydde!

Snakkes;*
Har du en hobby som er deg( som du ikke klarer deg uten)?

 

Kveldsmat

Fikk så utrulig lyst på grøt til kvelds mat etter en liten powernap! Så heldigvis hadde vi det, fristet ikke så veldig med brødskiv eller knekkerbrød. 
I morgen har vi quiz prøve, og de 2siste timene befinner jeg meg i gymsalen mens resten av klassen har time! Har blitt spurt om jeg vil ha dansetimer med 8klassingene, så det blir veldig spenndene og lærerikt.Gleder meg så til å se hvor fort de lærer, og om dette blir vellykket.
Målet med dette er at de skal fremføre det på skoleavsluttningen om 1mnd 

Snakkes;*
Har du lært noen en dans? 

POPULÆR ELLER IKKE?+ OutfitHeisann!!

Fikk et leser spørsmål om det å være populær og upopulær! 

Når jeg var mindre var det viktigest! I dag så er det det samme hvordan personer ser på meg, trenger ikke å være midtpunktet, og den populæreste i gjengen, med dårlig rykter med seg.
Nei, jeg trives som jeg har det nå. Vi ser ikke på upopulær og populær.Så lenge jeg har venner som liker meg for den jeg er så er jeg heldig♥

Så ja det er svaret, det er ikke viktig for meg! Så lenge jeg blir akseptert og respektert og har det topp så har jeg ikke noe mer å kreve ! Dagens anntrekk 
Blå Signlett\ \Veromoda
Grå  t-shorte\\ Plantet
Svart thigts\\ H&M

Snakkes;*
Hva ville du ha svart på dette?
 

FALL FOR YOU

Jeg avslutter min dag med å vise dere en sang jeg hører mye på for tiden! Håper alle har hatt en fin start på den nye uken. I flere tilfeller på skolen i dag, har jeg trudd det var Fredag(off off) har vært så trøtt som fy, så må få noe kult ut av denne uken! 
God natt og sov godt fantastiske lesere♥Din menning om sangen?

Gratulere med dagen BestevennI dag har Tonje som jeg var på overaskelse besøk til i forrige uken bursdag! Er så glad for at jeg fikk være der i 4 dager å feire " dagen " hennes var super koselig å så vært det♥
 
9.Juli har vi kjent hverandre i 1år, men på denne tiden har vi gjort SÅÅ masse sammen!

Møtt Jan Thomas


Vært på Crusie


Vært i Tyskland


Vært på slottet


Vært å Bowlet


Vært på Kina Resturante


Vært på masse show, der vi fikk lov å dra på scenen som viste seg at de hadde svaret feilt i etter tid


Vært i Frogneparken


Is glad selv når det er vinter


"Haha Sjømonstre"'

Vi har gjort utrulig med ting og har masse sanger som er våre! Vennskapet vårt kan ikke beskrives, vi finner på så mye hver dag, ja vi har tilog med blitt med hverandre på skolen! 

GRATULERE SÅ MASSE MED DAGEN DIN TONJE♥   ♥ HÅPER DU FÅR EN SUPER FEIRING MED Å SPISE UTE, OG AT DU FÅR EN SUPER DAG   
Super glad i deg Bestevennen min! 
Håper du kan komme på besøk ti meg snart, for det vil alltid være åpent til deg der 


Snakkes;*
Gratuler henne med dagen?


 

Spå av hånden

Nå skal jeg hjem til Mamma og resten av familien! Så skal jeg pugge å prøve å skjønne mer av dette til i morgen,har lært masse med det her og skjønner det ganske bra! Men har noen småting jeg må kunne utenatt som jeg må lese på når jeg kommer hjem! 
Dere får høre mer om hvordan det går senere i dag:)

Snakkes;*
Har du blitt spådd i henderne?
Vet du mye om dette?Vil du lære mer?

MIN HELG SER SLIK UT

Er ganske så stolt av meg selv nå, at jeg faktisk gjør lekser i helgen! Bildet ovenfor forklarer vel egentli hele hegen min ganske bra:) 
Skal ha prøve eksamen i RLE om livslinje på Mandagen,som jeg vil kunne best mulig.  
Til Tirsdagen skal jeg fikse en stil i Engelsken som vi skal få karakter, den blir å telle masse på karaker kortet vårt
Har en arbeidsplan  i Engelsken som jeg må starte på, slik at jeg ikke henger så langt etter,når den en gang skal være ferdig.
Safa har jeg en oppgave igjen i Safunnsfag før prøven på Onsdagen! 

Ellers så håper jeg å få tid til noe annet å, som å se på "kvelden er din"i kveld! Blir alene en god stund i dag, siden jeg er hos pappa og dem skal se på fotball kamp, så da er jeg heller hjemme her mens dem er ute, har nok å puske med. 

Midt oppi alt det tar  jeg meg tid til trenning. 

Har foresten godtestopp og skal prøve å spise minst mulig til skriftlig eksamen, for da trenger jeg masse godt! Ønsk meg lykke til♥

Snakkes;*
Hvordan ser din helg ut?


Sykt å tenke påHeisann!!

 
Om 11dager får vi vite hva vi kommer opp i, i skriftlig eksamen! Noe som er helt sykt å tenke på. 21 Mai er det 1mnd til vi er fedig på skolen, og ikke bare en vanlig sommerferien, men ferdig på ungdomskolen og skal starte helt på nytt.
21.Juni skal jeg stå på scenen med resten av klassen i bunad og motta vitnemålet, de karakterrene jeg får da, er de jeg kan se tilbake på å si at jeg gikk ut med det! Så hvem vil ikke ha best mulig karakter?

Dette er noe jeg stresser veldig mye med fortiden, eller egentlig ikke men tenker veldig mye på at :

Om 2 uker, er det 1mnd igjen av skolen!Da skal jeg ha lært det grunnleggende og da har jeg gått på skole i 10år! Så nå har jeg rundt 1mnd igjen på å øke masse i karaktere, noe jeg trur jeg er på god vei med!Snakkes;*
Gruer du deg til å få karakterkortet?
 

Hjemme igjen!Heisann!!


Da er jeg komment hjem,etter en koselig ferie! Å nå er det siste in spurt med lekser og skole arbeid før sommerferien! 
 Så dette klarer vi sikkelig! 


 

HOME WE GOHeisann!! 

Har nettopp komment hjem fra skolen med Tonje, så da har jeg fått sett det å! Vi må kjøre kl 14.00 til Gardermoen flyplass, så er jeg hjemme 18.15!
Håper alle dere som startet på skolen i dag fikk en fin start etter ferien, og dere som starter i morgen som meg nyt den siste dagen♥

Da snakkes vi når jeg kommer hjem til kalde nord! Nå skal solen nytes

 
Rebekka og Meg i går!

Snakkes;*
Skal du ta fly i dag? 

Overvekt i kofferten tilbakeHeisann!!

Nå kan jeg endelig fortelle dere sannheten her på bloggen. Grunnen for at vi skulle på jobben med naboene i dag, var for at Tonje skulle få en overaskelse bursdag med familien hennes mens jeg var her.
På jobben var det sikkelig stillig, han har et firma og det er han som har importet masse leker sjokoladen på notabene osv.. så jeg får overvekt på flyet hjem i morgen. 
Vi kom hjem med 3 SVÆRE esker.

Da vi var på tur tilbake, satt dem andre 3 menninge mine fast i kø, så Rune bare " Nå fikk jeg plutselig lyst på is, så han kjøre helt tilbake! 

Da vi kom hjem stod alle sammen i stuen og sa "overaskelse" også syngte vi bursdags sangen, så da blei hun sikkelig overasket.

De grillet, spiste mat og masse kaker!

Har endelig fått sett Rebekka, Hilde og Bente som er i slekten min som jeg ikke har sett på mange år super herlig♥

Men nå er Rebekka snart ferdig å fikse håret så nå går vi ut i solen til de andre.


Alt jeg og Tonje fikk med oss hjem! Snakkes;*
Hva har du feiret bursdag?
Har du fått med deg masse fra en plass?
 

SOL INNE SOL UTE

Slik ser det ut utenfor vinduet til Tonjes rom! So og shorts vær! Så nå går jeg i sole igjen, herlig! Vi skal med Magnhild og Rune, vedig gode naboer av dem til jobben deres! Så det blir spenndene. Han har en slik litt av hvert der så jeg gleder meg! 
Imorgen er det Onsdag, disse dagene har gåttt utrulig fort;o Å snart må jeg vende nesen min hjem. Men det tenker vi ikke på nå, nå skal jeg NYTE de 2 siste dagene her. Har på følelsen av at denne dagen blir sååå bra♥

Snakkes;*
Hvordan ser det ut utenfor hos deg?
Hva skal du i dag?
 

BILDER- SHOPPINGHeisann!!

I dag har vi som sagt vært i Lillestrøm! Fikk brukt en del penger da. Det var en god del med salg der, og Ulrika+ salg funker ikke!
Fant vel egentlig mest på de butikken hvor det var minst salg, og det forklares vel egentlig med at jeg liker å gå å se og ikke vente i flere minutter på å prøve et anntrekk! 

Fikk meg en del jeg hadde ønsket meg da, og jeg bare måtte kjøpe noe til Lillesøster å da, så det gleder jeg meg til å gi hun! Håper bare hun passer det! 

 
Noe av det jeg kjøpte i dag! FØR 99.50 NÅ 19.50  SÅ DA KAN MAN JO IKKE KJØPE DEN! :) Kjøpt meg ny pengbok! :)Kjøpte kjolen jeg så på da jeg var på klassetur! 

Snakkes;*
Hva har du gjort i dag?


 

Rene syden for meg i OsloHeisann!!

 
Planen gikk bra, og Tonje ble overasket! Gikk inn till tanten hennes, der hun da var, og bare " hei" hun snudde seg å så veldig spørrende ut i noen sekunder før hun regaerte og hoppet opp. Var kjempe koselig♥
Vi stoppet på Macern og fikk i oss litt mat, før vi kjørte hjem!
Tok på "sommerklær" fikset hår, og gjør slik naboforholdet er her nede. Inn til den naboen og inn til den naboen, superkoselig noe de fleste drømmer om å ha! 

DERE  I NORD! Jeg kom hit til sol, sky fri himmel og 34 grader i solen! Har gått med sommer kjole og høy sko i hele dag, uten å fryse. Åååå just love it♥

Filmet masse til dere i dag, og mer blir det så bare følge med framover!  Nå skal vi snart se en film som vi brukte 1 time på å finne ut av i dag hvordan film vi skulle låne. 

Morgen dagen blir det å nyte solen!Gå tur med en hund de passer!  Ta masse bilder! Kose oss! Å kanskje en film på kvelden?


Grunnen til at jeg døgnet ti i dag, var for at jeg satt å laget denne boken til Tonje! Med en del bilder som skule klippes og limes. Men ble ferdig og alle som har sett i den til nå har synts den var kjempe fin og Tonje så å veldig fornøyd ut! 
 


 Snakkes;*
Har du overasket en venn?
Har du fint vær? 


 

SUPRISE TO MY BESTFREIDHeisann!!

Nå når du leser dette innlegget, er det et tegn på at jeg er vel fremme og mamma kunne poste ut dette.
Det har seg slik at neste mandag har min kjære Tonje bursdag, ja dere husker vel henne? Planen var da å være der på bursdagen hennes, men å reise ned dit i 2 dager når jeg heller kunne være i 4..

Kl 07.30 kjørte vi herfra og til Evenes.. flyet gikk 11.00 og Lisbeth( moren til Tonje) skulle hente meg på flyplassen. Er så kjekt at jeg er i familie med dem, da er det så mye lettere å få lov å reise ned dit.

Dette har jeg da holdt hemmelig for Tonje, hun har ikke visst noe, hun har trudd hun skulle på camping disse fridagene! DERFOR har jeg ikke kunnet skrevet det her på bloggen, for jeg vet at hun er innom den en gang i blant.

Får skrive mer om hun ble overasket og slikt når jeg får poste et innlegg i nåtiden! Nå mens jeg skriver dette er jeg utrulig spent på morgen dagen, og kan ikke vente med å se henne igjen! Virker så fjernt og gleder meg så til å se hvordan hun blir å reagere.Selv om det er bare 1mnd siden sist hun var hos meg, er det rart hvor mye man kan savne en så god person!Vi har jo ikke kjent hverandre i mange år heller, 2011 var året vi så hverandre! Men vi har alltid vært i familie, og vi er som søstre<3

Skal være her til ONSDAGEN, så nå skal jeg nyte SOL NULL SNE VARME STORBY for fullt! <3 Mer kan jeg ikke si, dere får bare følge meg disse dagene, så skal jeg oppdatere dere sikkelig når jeg kommer hjem. Skal jeg prøv å fikse en video?

Merker hvor rart det er å IKKE planlegge noe som helst." da kan vi ha filmkveld" osv.. som vi har sittet og planlagt alle andre ganger! 

Vet at vi skal til Tanten hennes(hun var å her på bloggen ) der skal vi overaske henne vet jeg! Så da får jeg møte henne også, så det blir super koselig :)


Vi har bare opplevd så utrulig mye på under 1år! TYSKLADND. JAN THOMAS! CRUSIE! KINO! RESTURANTE! OSLO! osvv.. men det kommer et langt innlegg om Tonje på Mandag 7mai ♥

Snakkes;*
Hvordan trur du Tonje reagerer?
 

Ha en fin SøndagMan kan vel si at jeg ikke fikk og ikke kunne sov i natt, så ble til at jeg døgnet! Håper alle får en kjempe fin Søndag, og at dere koser dere veldig! 
Jeg kommer til å ha en kjempefin og koselig dag, og jeg skal kose meg max! ♥Snakkes;*
Vil du vite hva jeg har skjult på bloggen de siste dagene? 

Ukedagens høydepunktHeisann!!

Lørdag er den dagen i uken jeg liker best, men er vel ikke så veldig rart det? Da er det middag med stuebordet til barnetv, godis og bare se på tv! 

Dagen i dag startet med å hive på seg klær og hive noe sminke i ansiktet før jeg så tok turen til byen! Snille Mamma kjøpte meg en super fin sommer kjole! <3
Selv kjøpte jeg fotopapir!
Dagen i dag har gått i et, og jeg har masse å gjøre! Dessverre må jeg vær litt hemmlighetsfull en liten stund til ♥Snakkes;*
Hva har du gjort i dag?
Liker du hemmeligheter? 

Lang heller eller ferie som jeg liker å kalle detHeisann!!

I dag var vi ferdig kl 13.30 så da gikk til barnehagen for å hente lillesøster! Vi tok bussen til Svolvær, og satt oss på Cafe', kjempe koselig!♥Vi gikk etter det opp å så litt i butikker og så gikk vi til barnehagen til mamma, hvor vi 3 etter på gikk til byen. 
Da jeg kom hjem sendte jeg en engelsk stil til læreren min, og nå har jeg nettopp spist middag!  

De fleste sier vel lang helg! Men lang helg for meg er Fredag til Mandag, siden jeg ikke skal på skolen før Torsdag! Er det HERLIG å si at jeg har en liten ferie, elsker det ordet. 
Tar ikke helt fri fra lekser og slikt, skal gjøre litt safa,rle,nafa og matte!

Har dere noen planer i "ferien" ?  Vil dere få en full oppdatering av ferien min når den er over?

Snakkes;*
 

MIN HEMMELIGHETHeisann!!

 
Da drar Lillesøster, Mamma og jeg snart ut til byen! Så det blir koselig. Skal drar å fikse litt ting her å der, men mer kan jeg ikke si ennå. 
Når jeg kommer hjem blir det pugging til prøve og mer sortering av ting og tang, før jeg setter meg ned med paradise hotel!
 I morgen er det lang helg og jeg gleder meg veldig masse til det! Friii syykkt lenge kan ikke beskrives hvor deillig det blir♥Snakkes;*
Plan for helgen?

 

On night in Bangkok

Jeg er en av dem som har svart jakke og hvite knestrømper :)

Snakkes;*
Hva synes du ?
 

Når bussmannen vet at du har tatt feil bussHeisann!!

Det sekundet du er på skolen å plutselig finner ut at klassen skal delta på en pisa undersøkelse( matte, nafa og lesing)ikke noe av det beste å starte dagen med!
Da du får vite at det egentlig skal være 18 i klassen, og 5 av oss ikke skal ta den siste delen i undersøkelsen, ga det meg et håp om kanskje det ble meg! Noe det ble, heldigvis." Prøven" besto av en del med oppgaver og en del om oss selv, som vi skulle krysse av, den siste delen var jeg ikke med på så den vet jeg ikke.

Første delen var jeg ferdig en time før dem andre, så på den timen gjorde jeg faktsik noe fornuftig! Jeg gjorde ferdig hele kaptelet i Samfunns fag, som vi nettopp har startet med! Så er litt stolt av meg selv, da har jeg hvertfall et fag mindre å tenke på!

Jeg slapp også å holde foredrag i dag, på grunn av undersøkelsen, egentlig ikke så positivt, men da får jeg lese det til mamma å dem først før jeg framfører det for klassen. Noe som kanskje er et + ? Var ferdig 3 kvarter før tiden i dag, så slo følge med Julie og hentet lillesøster i barnehagen!

 Vi tok bussen hjem, men på 10min hadde det gått 4 busser forby er jo 1 buss formye! Så da vi satt oss på denne bussen som kom litt tidligere,var det første jeg hørte at vi kjør ikke helt ned. Da jeg gikk inn på Svolvær bussen, lurte busssjåføren om jeg virkelig skulle til Svolvær! 

Haha er jo litt morsomt da, at de " kjenner " meg ganske kjekt i grunn å :)


Fra Maske ballet på musicalen 

Snakkes;*
Har dere tatt pisa undersøkelsen?
 


 

MUSICALEN I BILDERHeisann!!

I går kvart over 11 dro jeg fra kulturhuset, med den rosa kofferten min som jeg så vidt fikk igjen! Med tårer i øynene var Musicalen 2012 ferdig for i år, å det å si hade er det verste jeg vet! Måtte bare knipe igjene,tårene. 
Har hatt noen fantastiske månder, å dette startet i November, da var det snakk om hvem som skulle være med eller ikke, siden den gangen, har Onsdager og helger vært booket. Å nå den siste tiden har alle dagene vært tilbringet i kulturhuset!

Dette er helt klart noe jeg vil fortsette med, om det er her eller ikke. Dette har lært meg så utrulig mye, og jeg har fått opplevd og gjort så masse!  Sitter igjen med et utrulig godt minne, og rart å tenke at det er over, ikke noe mer som skal  ta stor del i hverdagen..  jeg fikk på 2 dager gjennomført MANGE av mine drømmer som jeg har hatt siden jeg var ei pitte liten jente. Drømmer som har virket så fjernt før men nå er gått i oppfyllelse! Mamma tok hele 71 bilder i går kveld! Noe jeg er veldig glad for, å trudde jeg bare ble til å få 10 bilder eller noe så tusen takk♥ 

Snakkes;*
Har du hatt en drøm som liten jente som har gått i oppfyllelse på 2 dager?
 

Fantastisk premiereHei hei 

Gårsdagen var helt ubeskrivelig! Er så stolt over alle folkene som har vært foran bak scenen og hjulpet til med alt mulig til å få dette til å fungere. Alle sammen der er SÅ flinke, at man får som oftes gåsehud, eller tårer! 
Selv gjorde jeg en stor "feil" som jeg dør av latter nå i ettertid;p Men i dag skal det ikke skje! Vi har så masse herlige folk som hjelper med av å på kostyme, hadde nok ikke klart meg uten dem.

Premierfesten i går ble det mye latter og sang, å etter en gjennomført premiere var det kveld, og da sovnet man på 1-2-3
Nå skal jeg spise litt egg, pakke å så skal jeg møte Helene i byen, for vi skal fikse noe til i kveld:) Så skal jeg tusle over til kulturhuset, etter hvert og starte med å sminke meg.. ellers blirdet en ny forestilling kl 19 i kveld! Så KOM KOM :D


Fra generalprøven
 

KOM Å SE! I KVELD BRAKER DET LØSHeisann!!

Disse dagene har vært utrulig hektiske! Men wow for en opplevelse å SÅ mye å ta med seg videre, er så glad for at jeg har fått vært på dette! Selv om det innebærer trøtthet, slitsomhet og stresse situasjoner! Som en vimsekopp som meg blir veldig vanskelig, rotet bort masse av klær under generalprøven i dag, og masse nr jeg bare sprang tilbake for å hente resten! 
For en HERLIG gjeng jeg får jobbe med, det er jeg så glad for , vi har klart å rodd oss i havn!  Å i kveld BRAKER det løs i lofoten Kulturhus så KOM Å SE! 

Må takke de som har vært innom bloggen, å holdt den oppe å gått! For dere som ikke har fått det med dere har jeg vært hjemme hver dag i 23-24 tiden å da har jeg ikke vært hjemme siden 07.30 så har vært lekser, prøver og mat før man skal legge seg!
Men nå er jeg tilbake til bloggen, og ser så fram til å fortsette å blogge som normalt! miss it! 

Skal på kulturhuset i dag kl 12.00 - 19.00 starter konserten -22.00 er det premiere fest wooop woopp :D
Sitter helt fremt her som gravstøtte! 

Mer bilder kan jeg ikke legge ut nå! Så da må du kom å se den flotte forestillingen vår, anbefales på høyt nivå! 

Snakkes;*

 

Oppdatering til dereI morgen er det mest sannsynelig Generalprøve! Vi har ikke øvd så mye på skfiftene som jeg trudde, men det vel bra! Fredagen braker det løs på Kulturhuset, og jeg trur alle gleder seg ! 
Er så stolt over gjengen, de er super flinke, og dette kommer til å bli en musical du ikke burde gå glipp av, så er det sagt! :)


 Å si til seg selv at man er vakker? Hvor lett er det! Hvorfor kan ikke alle si det like lett som andre?
HEART CUT OUT DRESS in Cream , DRESSES, NEW ARRIVALS,,Minis Australia, Queensland, Brisbane  
Noe skyldes at vi har hørt ting tidligere om oss selv! Alltså fått dårlig selvtilitt! Har man først hørt nå negativt om seg selv er det vanskelig å glemme det

Skriv i kommentarfeltet! Tips til å føle seg vakker! legger ut alle tipsene i et egent innlegg som kommer i morgen :)  

Flyttet til hjem nummer 2Heisann!!

Takket være mamma, kom det heldigvis et innlegg tidligere i dag! Blir vel å få brukt henne de dagene framover:)
Skolen i dag, var det ikke noe spenndene,det samme skrive og lese! Etter skole kom mamma og hentet meg og jeg ventet i barnhagen før jeg skulle ti Kulturhuset, fikk i meeg litt mat og tok en hodepine tabellet( som til mitt til felle måtte knuses i mange biter, må tygge de jeg) Etter dette var det å gå til Kulturhuset med koffert og og to poser, man hørte bare at kofferten laget et enormt bråk bortover veiene.
Vi spiste litt øvet litt og bare gikk litt rundt! Tok ting om og om igjen, ja helt til vi ble lei. I morgen skal vi gå igjennom hele akt1 med klær, og gleder meg egentlig litt til å få alt under kontroll og prøvd alt!

Overskriften sier vel det meste?Er mer timer per døgn på kulturhuset enn hjemme denne uken! Spis alle måltidene der utenatt 1-2 ! Men det er en opplevelse selv med et hode som hammrer og skriker!

Så i dag tidlig var dette klart i bilen til mitt nye hjem Ja  det er sko jeg skal gå med til en lang kappe, blir nok et morsomt syn! :)


Ser fram til en fantastisk stemmning og dager framover! Å gleder meg til jeg kan senke skuldrene og føle at nå kan publikum komme:) 

 Vi slipper ikke unna alt annet selv om vi er med på musicalen så en prøver kaller på meg i morgen, samt en bokinnlevering og en engelsk lekse! Så får vel bare henge i, selv om motivasjonen min nå er helt nede og jeg vil helst legge meg ned å sove!
Snakkes;*
Hva har din dag gått til?
Har du prøve i morgen? 

 

Visste du dette om meg + 1 BILDEForesten så du videobloggen min med svarene fra spørsmåls runden? http://www.youtube.com/watch?v=86dcT2aZp7U 
VISSTE DU DETTE OM MEG 

 

1 Jeg planlegger det meste i forveien(er redd for å glemme noe 

2 Jeg ønsket briller og rollestol da jeg var liten

3 Jeg har utrulig lav selvtilitt og må som oftes høre med andre om det er "godkjent" 

4Jeg er en veldig vimsete person, og ofte ringer jeg min egen telefon

5 Jeg roter exstremt mye, selv etter 2sekunder på kulturhuset er hele plassen fullt med mine klær(whoops)

6 Jeg har aldri farget håret mitt

7 Jeg kunne gårte da jeg var mindre, etter å ha kjøpt noe(likte ikke å bruke penger)

8 Jeg er ikke den personen som bruker flere 1000 i mnd selv om jeg har så lyst på  så mye!  

9 Jeg tenker veldig økonomisk til den dagen jeg skal klare meg selv(som kanskje blir til høsten)

10Jeg har aldri vært den jenta som hadde favoritt farge rosa, det er komment de siste årene

11Jeg setter utrulig stor pris på alle dere som er innom bloggen min, det får meg til å smile hver dag! 

12 Jeg har gått på teakwondo og fikk blått belte og rød stripe

13 Skrekkfilm er noe ingen får meg med på, trives mye bedre med komedie 

14 Jeg er løven og pleier og lese horoskop hver dag å det stemmer 

15 Jeg søkte alle 3 vgs valgene mine langt unna her, og samme linje! 

Snakkes;*
Noe du visste? Isåfall hva?
Har vi noe tilfelles? Isåfall hva?
Gjorde noe med knappen;sslik at alt ble i fett skrift (whoops)
 
SOm dere sikkert har lest her på bloggen! Har vi Musical permiere på Fredagen, så hele denne uken er det øving fra 16-22! Noen av dagen blir jeg borte fra jeg går ut 07.35 til jeg kommer hjem 22.30!
Lekser og prøver må jeg prøve å skvise inn i dette!
Hadde vært utrulig kjekt om noen av dere vil bli LINKET, ANBEFALT, komme med en VURDERING , eller si noen ord til verden utenfor! Nå har dere hvertfall muligheten til det, og jeg synes det er en super mulighet! Da blir det i mellomtiden litt forandring på bloggen, også får dere oppdage nye blogger og høre nye ting, mens jeg stresser på kulturskolen-- Send inn på ullalousia@hotmail.com

Jeg blir å blogge som normalt, innlegg er klart men om dere vil komme med innspill denne uken så tar jeg imot alt av ideer! :)
Får noen til å poste innlegg for meg gjennom denne tiden!  

What a lovely day

Ut å nyte solen videre! Håper alle har en super Søndag! 
Plannene mine er vel å bare nyte helgen ei stund til, før jeg skal fikse kostymer og slikt til Musikalen:)

Snakkes:* 
Hva er dine planer i dag?
Sol hos deg? 

Kvelden er dinEtter en fantastisk dag er i Lofoten, med sol! Har solen nå nettopp gått ned, og jeg har nettopp sett en film. Nå skal jeg skru på tv2 å se "kvelden er din" bare elsker slike program! 
Håper alle dere har hatt og får en fin Lørdag videre♥Snakkes;*
Pleier du å se på noe på lørdager ?

 

Vel hjemmeHeisann!!

Etter skolen i dag, dro jeg til Veda. Vi skulle planlegge gymtimen vi skal ha i morgen(dans)etter det tok vi bussen til Svolvær for å være på musical øving til 21.20! Satt meg vel egentlig ned med en gang å så Paradise Hotel. 
Ting på musicalen går bare bedre og bedre nå!Monica nevnte henne i fjor høst, du hun hadde oss i workshop helg! Utrulig herlig person og så flink er hun.  Hun var der er i dag, og skal være med på musikalen sammen med oss og er en av gjestepersonene.
Er jo utrulig spesielt å skal være på scenen med de som jeg som 6åring var min største drøm. Føler meg så heldig som får opplevd dette. 

Om noen av dere er rundt her i neste helg! Eller ikke har planer, ta gjerne turen hit til lofoten kulturhus kl 19. Er helt fantastiske personer med hver sitt talent "wow" er egentlig alt man kan si. Dem er superflinke og fortjener en full scene på begge dagene! :) Snakkes;*
Hva har du gjort i dag?
Hadde du villet komment å sett på?

 

TIDLIG HJEMMEHeisann!!

Nå er jeg endelig tidlig hjemme! For meg er dette veldig tidlig, normalt  er jeg hjemme rundt kvart på 3 mens i dag kom jeg hjem 13! Dette var da på grunn av  engelsk tentamen, som jeg klarte å mikse opp en "historie" eller mer et brev mellom to personer( noe vi å kunne velge mellom) hele tentamen kom på 7 sider(3oppgver og mye avsnitt ) så sier meg fornøyd med det! 
Jeg skal prøve å få gjort litt lekse før det bærer ut i ettermiddag! Øving kl 18 i dag å!

Nå er det komment sluch føre som jeg kaller det for! Våknet til at det snedde i dag, men her oppe blir det ikke ordnetlig vår før Mai, så får bare leve med det:)

 Var ikke stort å si da, men bare for å gi dere litt vink om hva jeg holder på meg! Merker at det er kjekt med kamera stativ! Ikke for å ta "selvdigger bilder" men for å ha noe å ha kamerat på å få "fine" bilder! Også er det så lite når man slår det sammen å veier ingen ting, så det er egentlig å med meg om jeg skal noen plass! 


Snakkes;*
Var du tidlig ferdig i dag?
Planer for dagen?

 

HELE NESTE UKEN ER DIN UKEHeisann!!
Les under bildet om du vil at jeg skal fortelle om bloggen din!
Da er det bare 10dager igjen, altså neste Fredag har vi premier på årets musikal og jeg gleder meg! Nå er det den siste og det jeg hører er den verste uken igjen. Neste uke har vi hver dag øving i kulturhuset fra 16-22, bloggen blir å fungere som normalt, og kommentarer blir kommentert tilbake på kvelden.
Alt sitter er bare kostymer og skift som blir stress, men det blir utrulig gøy! Fra å med i morgen kommer det "gjestene" som skal være med på årets musical så det blir super gøy. I morgen skal vi ta med oss en koffert eller en stor bag for å hente kostymene som blir laget der! Så til helgen er det siste "fri" før det er full kjør på mandag til lørdag.


Skal da fra Mandagen få noen som kan poste ut noen innlegg mens jeg er i kulturhuset! Men jeg kan ikke forhåndskrive dagen min, så tenkte å kanskje starte med "utfordring" innlegg og skrive under hvordan det går hver dag med musikalen! Synes om det?

Så nå er det en fantastisk mulighet og slå til med denne siden herJa neste uken blir din uke! Send inn hva som helst til ullalouisa@hotmail.com. Hører ganske ofte at folk vil ha linking og slik så nå må dere bruke muligheten slik bildet ovenpå! 

Snakkes;*
Vil du ta utfordringen?
Vil du ha oppdatering fra stress øvingen neste uke?

 

Skole i morgen# En god tanke om detHeisann!!

Nei, jeg gleder meg ikke til skolen begynner igjen eller gjør jeg? Svaret er vel egentlig at det skal bli veldig godt å starte igjen å slippe og goffle i godt,møte venner, og få hverdagen til å fungere igjen!  
 Det jeg ikke gleder meg til har ikke noe med skolen og gjøre sonn egentlig. Trives bra  på skolen,det har blitt mye bedre nå som jeg går i 10ende å faktisk er størst! 
Om noen lurte er det de kjente leksene som plager meg, jeg fokusere og beskymrer meg for mye over karakterkortet og hvor jeg kommer til og hvane til høsten, at det blir for mye. Vi har ikke lite lekse heller da.
Neste gang vi får fri er om i Mai! Er jo ikke så lenge til det eller hva? også er det jo helg snart å!
De av dere som går i 10ende vet jo at det er eksamen snart, så denne månden er viktig for oss, etter eksamen er det jo bare "chill"
Det jeg prøver å si er at snart er det jo SOMMERFERIE! Noen som gleder seg?haha et dumt spørsmål, regner jeg med!
Gleder meg veldig til å finne ut hvor jeg blir plassert til høsten, er litt sykt at det er andre som vet om framtiden min, jaja får vel bare vente! :)

 

Må nok en gang si at dere bare er fantastiske lesere!Statiskken bare ryker opp for hver dag, og kommentarer kommer inn:) Er så utrulig herlig og selv en liten kommentar gleder meg kjempe lenge, får meg til å smil! Dere betyr veldig mye for meg! Å bloggen min hadde ikke vært det samme uten dere! 
Ja jeg har nok lovet et par ti litt for ofte, som de videoen! Problemet nå er at det tar så lang tid å laste den ned, at jeg fant ut at jeg var missfornøyd å skal lage en ny en, så den kommer lover! 
Kjempe glade i dere♥

Snakkes;*
Gleder du deg til å komme tilbake til hverdagen?
 

Smarte megLa jeg meg i går UTEN å ta på ringing så planen for å ta det med ro, få gjort mye gikk helt i dass. Stod opp for 10minutter siden, og må bare springe nå, må ut med både hund og stelle meg, før kultruskolen neste! 
Så har ca 35 minutter på meg, det må vi da klare. 
Blir på Kulturskolen fra 10-13 og der kommer det en liten pause til 14! Så da får jeg håpe Julie er våken da, for da er planen at vi skal gå litt rundt til jeg starter igjen 14- 16

Ha en super lørdag alle sammen <3 Snakkes;*
Hva skal du i dag?
Glemte du å ta på alaram? 

Likte dere?Heisann!!

Etter en lang dag, eller teknisk sett ikke så veldig lang dag da! Så er jeg ganske så sliten,og lei. Å jeg kjenner at jeg må nyte dagene jeg er ferdig kl 14.00 for timene etter der er ikke noe serlig. 
Var som sagt igjen etter skolen i dag, for å øve til lofotkvelden, med alle dem andre som er med. Kl 14 fikk vi baguetter og noe og drikke. Før vi skulle skifte og ha en full gjennomkjøring av hele greia en gang til. 
Har bare hatt 1skole time i dag, og da satt jeg på pc og fant info til særoppgaven.

Nå ser jeg virkelig fram til å spise, håper det ikke er så alt for lenge til, for nå tapper energien min av sagte men sikkert! 

I går hadde jeg det man kan kalle et "tema " innlegg, vil dere at jeg skal fortsette med det? Om dere vil så kommer det et nytt tema eller hva man kan kalle det for i dag

Haha" Amelia kan du vis sint øya" da er dette resultatet du får :) 

Snakkes:*
Hvordan har din dag vært?
Vil du ha om flere tema innlegg?

 

STARTEN AV DAGENHeisann!!

For mange av dere har sikkert dagen nettopp startet, man sitter i pysjen og bare sløver med tv. Noe som er utrulig deillig i helgene, og bare kan ta alt som det kommer. 
For meg startet dagen min med at jeg stod opp i 9 tiden fikset meg og det på 15minog så dro på mucikal øving til 14 som også er i morgen. Men da starter min gruppe ikk før kl 13 herlig!  

Ellers er jeg i dansehumør og skal tøye og bøye litt og kanskje smart å få gjort litt mer på særoppgaven, skrive sperre og føler at jeg aldri kommer meg noe langt;s


 

Snakkes;*

Så lite skal til for å glede megHeisann!!

Våknet  i dag å tenkte off tirsdag,av en eller annen grunn har jeg aldri likt den dagen. Kanskje for at da kommer alle leksene? Eller flere bøker og bære med seg?
Slapp jo da 4bøker siden jeg startet 10 15 og trudde dagen skull bli bra. Startet med at jeg stresset ut av døren uten grunn, og dermen måtte vente i 12min på bussen. Brrr det var kaldt.

Etter hvert ble bare ting bedre og bedre. Fikk vite at det var ikke gym, slapp å starte dagen med styrke sirkel, noe som jeg ikke hadde klart etter i går.
Så isteden bærte vi på plass bord. Etter mat så vi Hotel Rwanda, den filmen har jeg hatt lyst å sett lenge! For den err bassert på sanne historier fra folkemordet i Rwanda. Filmen var utrulig trist og vi skalse resten før fredagen!

I tillegg får jeg vite at Safa prøvenn blir på fredag isteden for i morgen! Rle timen satt vi bare i ro mens læreren snakket!
Så denne dagen har jeg ikke skrevet et ord og det føles herlig:)Ops! Så ikke får nå at jeg har postet et innlegg som ikke skulle bli postet ut, skulled bare lage det klart før jeg dro! Men men :)

Snakkes;*
Hvordan har din dag vært?
Skal det også lite til for å glede deg?

 

hits