Ulrika


Ulrika, 15 år, Kabelvåg.
Velkommen til min Dagbok om livet mitt! Er alltid hyggelig med kommentarer og ja
jeg kommenterer selvfølgelig tilbake:)Siste innleggKategorierArkiv


Linker


Annonser
TUSEN TAKK ALLE SAMMEN

Tenkte bare at jeg skulle si noen ord. For at for mange er det sikkert ikke noe  "big deal" å havne i et styre eller det å bli valgt. Men dette var dytten jeg trengte for å holde på motivasjonen å fortsette å brenne og jobbe for mine saker. Det å havne i et styre, å ha muligheten til å påvirke, planlegge og gjenomføre. Å kunne gjøre noe med dine hjertesaker, det DU brenner for! Å kan engasjere seg med andre ungdom som er like engajsert og aktiv. Å kan være med på masse sosialt møte masse nye folk igjennom det vi arrangere det er bare helt fantastisk! MEN det er ikke bare det dette betyr for meg, ja for dette var faktisk DYTTEN. 
Som 6åring drømte jeg ikke om rød løper og Hollywood, var aldri oppdater på dagens musikk men drømte heller om lavvo, joik og kofte! Som liten løy jeg om at jeg skulle få kofte. Som liten ønsket jeg å være samisk mer enn noe annet. Men jeg fikk gang på gang en skuffende melding om at vi "ikke var" samiske. Som 6åring gjorde dette utrolig vondt, det å få "knust" drømmen sin! For jo lille 6åringen som ikke hadde noe beskymringer fikk da høre " Du vil aldri bli, og kommer aldri til å være same" dette var liksom Hollywood drømmen som gikk i 1000 knas. Du viste at det var ikke vits å satse, for du hadde hørt det en gang for alle at det kommer aldri til å skje. 
Det å sitte her 11år etter, i Kautokeino, fått vite at jeg er samisk, holder på å lære meg samisk og ta tilbake alt jeg har tapt. Er en absurd følelse. Såklart er jeg utrolig happy, for at jeg har fått til dette. Likevel skulle jeg gjerne blitt oppvokst med dette. Dette mangler jeg da, og igjennom 8mnd i det samiske har jeg opplevd utrolig mange sider fra den samiske kulturen. Jeg har funnet mine hjertesaker og hva jeg virkelig står å brenner for. 
På et år har jeg prøvd å tatt igjen mest mulig av det jeg har tapt og er godt på vei. Men som den eneste i familien, er det  tungt. Å det å få DYTTEN å komme inn i styret er en ubeskrivelig følelse. Det gjør meg så utrolig glad, for det viser bare at JEG KLARTE DET! Jeg har faktisk måtte gjort noe bra for å havnet der. Å det på egen vilje og styrke.  

Vil igjen bare si tusen takk til alle sammen som har hjulpet meg fra dag 1! Til de som hjalp meg før flytting da jeg spammet alle om hvor jeg burde flytte. Til NSR for all den muligheten jeg har fått der. Til alle som har hjulpet meg dag inn og dag ut med etter eller annet av det samiske. Til de som stadig har lært meg noe nytt, til de som har tatt truen på meg, og ikke minst til NOEREH! For at jeg nå er en del av dem, og at jeg fikk dele historien med dem. Hele gjengen der♥ en fantastisk gjeng. Å da innser man at man skal fortsette kampen, da ser man gleden og folkene man ville ha gått tapt. Da skjønner man hvor viktig det samiske faktisk er. 
Dette er virkelig et nytt eventyr som starter, for 1år siden viste jeg knapt om sametinget, nå sitter jeg i styret for Noereh!  Noe folk sa til meg aldri ville skje ettersom at jeg etter dems menining ikke var samisk. Dette siterer igjen til tattoveringen min " wish it, mean it, do it" 
Selv om det tok 10år og jeg hadde egentlig lagt vekk alt håp, men da jeg endelig fikk det opp igjen fant jeg endelig noe jeg brenner for. Alle voksne som har klaget på meg at jeg måtte begynne å engasjere meg i noe viktig! Endelig har jeg funnet den viktige delen i meg, endelig har JEG vunnet kampen! 
Lille meg som 6åring kun drømte om lavvo og kofte. Den lille jenta som med tiden ga opp. Men alltid hadde den drømmen om at noen en dag skulle komme å fortelle sannheten.

 I dag har Noereh styret hatt første skype møte! Utrolig herlig gjeng, og så utrolig fornøyd og takknemelig for at jeg får sitte i styret, tenk alt jeg har i ventet! Alt vi skal arrangere og gjennomføre, alt vi skal planlegge og alt vi skal oppleve! Er super happy og dette blir utrolig bra! 

Står selv i 2 arbeidsgrupper så langt, og dette blir suverent! Månder og ikke minst en sommer med fullpakket program. 
Allerede i neste mnd skal hele styret møtes i Trondheim♥Gleder meg utrolig mye, til å reise, oppleve, møte folkene og planlegge! Når vi er ferdig i Trondheim reiser jeg med 1 og forhåpentligvis 2 hjem til Lofoten for å holde foredrag og promotere for NOEREH! En exstra uke hjemme,wiiho! neida har uansett vårferie den uken så ville dratt hjem uansett. 

Gleder meg så utrolig mye, måtte denne månden gå FORT!  
 I Hverdag ,  1 Kommentarer


  

john
Flott skrevet,utrolig stolt av deg for at du virkelig står for dine idealer. Klemz
12.03.2014, 21:21

Legg igjen en kommentar..

Navn:

Mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits